ДРУШТВО

Никола Алексић, Патриотски блок – ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


Patriotski blok logo

ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Господине председниче,

Прошле године почетком септембра месеца, пре почетка разговора у Сочију са г. Владимиром Путином, председником Руске Федерације, упутили смо Вам предлог јединог могућег мирног решења кризе око Косова и Метохије. Предлог је обухватао правни оквир отказивања мисије ЕУЛЕКС на КиМ и проглашење ништавности међународног признања монструм државе Косово подношењем тужбе Међународном суду правде против свих земаља које су признале монструм државу Косово због кршења Повеље Уједињених нација преко Резолуције СБ 1244.

У том предлогу смо Вам јасно ставили до знања да се не може признати нека територија за самосталну државу док траје мировна мисија УН, јер би у супротном такво признање представљало флагрантно кршење Повеље УН, односно Резолуције Савета безбедности УН 1244, коју нико није укинуо и која је још увек на правној снази.

У том предлогу смо Вас, подсећања ради, позвали да се сетите периода санкција међународне заједнице према СРЈ током осам година (1.јун 1992 – 5.октобар 2000.године), за које време нико није смео да прекрши наведене санкције УН под претњом извођења пред Међународни суд правде.

Пошто Међународни суд правде не може да има двоструке аршине, морао би да донесе једину могућу пресуду по тужби Србије за утврђивање ништавности  признања  самопроглашене монструм државе Републике Косово од стране земаља-чланица УН, у време трајања мировне операције СБ УН предузетом по Резолуцији СБ 1244 која је и дан данас на правној снази, или би се практично, сам Међународни суд правде поништио и угасио.

По добијању једине могуће пресуде од Међународног суда правде, уследиле би тужбе против свих држава које су признале монструм државу Косово ради одштете због настале економске штете од одвајање дела територије Србије у сразмери према дужини периода признања монструм државе Косово од стране тужених држава.

По добијању и ове, једине могуће пресуде по наведеној тужби, поднела би се и трећа, последња тужба, Међународном суду правде против САД због узурпирања дела територије Републике Србије ради изградње војне базе Бондстил са следственим одштетним захтевом због противправног коришћења природних и енергетских добара Републике Србије.

Господине председниче,

По Уставу Републике Србије Ви сте дужни да браните националне интересе народа и државе којој сте на челу, а не страних држава и приватних компанија које су присвојиле природна и економска добра на делу територије Републике Србије.

Од Вас зато захтевамо, да хитно и неодложно поднесете наведене тужбе Међународном суду правде против свих држава које су признале монструм државу Косово ради проглашења ништавности наведених признања.

Уколико то не урадите, прекршићете Устав РС и нечињењем ће те извршити кривично дело злоупотребе службеног положаја, због чега се против Вас може поднети кривична пријава што би представљало чињеницу за жаљење да Вас изводе пред суд као издајника чије ће име вековима остати записано као синоним за издају.

Упозоравамо Вас, г-дине председниче, да одбијањем вршења уставних дужности председника Републике Србије, нећете спречити подношење наведене тужбе Међународном суду правде за проглашавање ништавним признања монструм државе Косово, јер ћемо се обратити са истим захтевом другој држави.

Свака држава која се поступцима супротним Повељи Уједињених нација и правилима Међународног суда правде осети безбедносно и економски угроженом, има право да поднесе истоветну тужбу, а Руска Федерација ће опстанком монструм државе Косово и војне базе Бондстил на узурпираном делу територије РС, свакако бити и војно и економски угрожена. Уверени смо зато да ће, због буђења свести о територијалној и економској угрожености из наведених разлога, Руска Федерација као трећа страна која је оштећена противправним међународним признањем самопроглашене државе Републике Косово, поднети тужбу  Међународном суду правде за утврђивање ништавности признања монструм државе Косово, али на срамоту српског народа и његовог председника који је издао и народ и државу. Тада Вам ни десет цркви покајница неће спрати срамоту, нити умирити савест.

На крају Вас упозоравам г-дине председниче, уколико се мени или члановима моје породице било шта насилно деси од тренутка објављивања овог отвореног Захтева, да сам својим сарадницима наложио да Вас лично за то сматрају одговорним и да о томе обавесте јавност.

Пожурите г-дине председниче, данас сте народ довели у положај да се не зна шта доноси дан, а шта ноћ.

Председник
Никола Алексић, с.р.

4 replies »

 1. JA NE DA SE SLAZEM SA KOMETEROM SLADJANE NEGO POCINJEM DA VJERUJEM DA CE SE ZENE ,MAJKE,DJEVOJKE ,POCETI ORGANIZOVATI I OTICI NA KOSOVO DA BRANE CAST SRBIJE !!
  SAMO BORBA DOLAZI U OBZIR !!!
  Sramota me je majke mi !

  Свиђа ми се

 2. Ова „власт“ на чели са г.Николићем изгубила је сваки легитимитет.
  Три су кључна разлога због којих се не могу сматрати легитимном „влашћу“
  1.Дошли су на власт на нерегуларним изборима по сопственом признању .Сви смо били сведоци да су г.Николић и г.Вучић држали у рукама доказни материјал да су избори покрадени.
  2.Дошли су на власт обећавајући народу у предизборној кампањи да ће водити политику у интересу народа и државе а на делу су показали да су издали народ и државу.
  3.Погазили су уставни поредак Србије на најгрубљи могући начин упрегнувши све расположиве капацитете да дају легитимитет наказној наркодилерској шиптарској квази држави што се најбоље могло видети на управо завршеним „шиптарким изборима“ у које су по сваку цену небирајући средства покушали да увуку Србе са Косова и Метохије.
  За њиховог најближег сарадника у удруженом злочиначком подухвату убијања Србије и Српског народа који се убрзано спроводи од петог октобра 2000 г. Тачија доказано је да је трговао са органима Срба на Косову и Метохији, да би се потом сви заједно укључили у трговину срцем Србије и Српског народа Косовом и Метохијом.

  Свиђа ми се

 3. Нема са шиптарима мирног решења. Ако желимо у будућности мир има да ратујемо и да их све протерамо или ће они нас. Тако ствари тренутно стоје.Има и трећа могућност, да се демографски сви преселимо на запад, север или у пизду материну и да препустимо српске земље рецимо Кинезима. Можда ће они боље да је бране него ми , пошто ми више волимо да служимо него да газдујемо.Уосталом Ћазим Османи се већ шећка по Београду, ускоро ће за њим и остали. Сва она хапшење и убистав по Бг. су била не да се спроведе правда већ да српско тржиште дроге преузму албанци.

  Свиђа ми се