Љиљана Јовановић

ШОЈГУ: РУСИЈА НЕЋЕ ИМАТИ ПРОФЕСИОНАЛНУ ВОЈСКУ – НАЈВЕЋЕ ОПАСНОСТИ ЗА РУСИЈУ СУ МЕЂУНАРОДНИ ТЕРОРИЗАМ И НАТО


ШОЈГУ: РУСИЈА НЕЋЕ ИМАТИ ПРОФЕСИОНАЛНУ ВОЈСКУ – НАЈВЕЋЕ ОПАСНОСТИ ЗА РУСИЈУ СУ МЕЂУНАРОДНИ ТЕРОРИЗАМ И НАТО

То што је велика, просторно огромна, не дозвољава Русији да њене Војно-оружане снаге буду професионализоване и под уговором, рекао је Министар одбране, Генерал Армије Сергеј Шојгу у програму “Вести у суботу” која се емитовала на Далеком Истоку Русије. Шојгу је такође рекао да што се тиче обједињења Министарства одбране и Министарства за ванредне ситуације, вероватно се то неће десити.

Извори: newsru.com; rusnovosti.ru, за ФБР приредила Биљана Диковић, ФБР превод са руског Љиљана Јовановић

Шойгу
“Имамо велику земљу. Да би смо имали искључиво професионалну војску, наша територија  је превелика. У случају напада морамо бити у стању  да мобилишемо војску. А да би смо имали кога да мобилишемо, морамо имати и мобилизационе ресурсе.“

“Решење за то је формирање 4 резервне Армије, а од 2020. године, ћемо одустати  од борбеног деловања регрута” – цитира Министра РИА “Новости”.

Шојгу је нагласио да Војне снаге Руске федерације, “тачно у јединицу” знају колико војске треба да имају под уговором.

Министар је нагласио да не планира обједињење Министарства Војног и Министарства за ванредне ситуације: “ Шта вам је, о чему говорите, свако од нас има своје задатке, ми своје а они своје! Ми смо Војска Русије, и ја користим прилику да се захвалим свим нашим момцима, официрма, војницима, уговрним војницима, пилотима, лекарима, свима који су градили одбрамбене  бедеме  када је поплавни талас кренуо. Хоћу да се захвалим свим нашим момцима, за посао који су урадили, заслужили су назив ратника”- изјавио је Шојгу.

Министар је нагласио да у војној доктрини пише да је војска дужна да помогне народу и домовини у тешким ситуацијама. А то је Министарство војске и радило током поплава на Далеком Истоку.

Шойгу и Путин

***

ШОЈГУ: НАЈВЕЋЕ ОПАСНОСТИ ЗА РУСИЈУ СУ ТЕРОРИЗАМ И НАТО

Шойгу1JPG

Министар одбране  Русије и Генерал Руске армије Сергеј Шојгу је у емисији “Вести у суботу” са Сергејем Брилевим рекао да је најважнија претња за Русију међународни тероризам.

“Почнимо од главног непријатеља, – за данас то је међународни тероризам. Можда  је то ислужена и банална фраза али у ствари,  ко се бори у Сирији? Ко у Малију? Ко у Либији?“ – одговорио је Министар одбране, на питање у програму.

Као још једну опасност Шојгу је нагласио приближавање НАТО-а границама Русије.   

“Ово је наставак експанзије, и према нашем мишљењу потпуно  неоправдан. Ми сви разговарамо, осмехујемо се један другоме, али се то приближавање наставља” – рекао је Командант одбране.

Шојгу је  већ раније изјавио да  је сарадња Русије и НАТО у ракетном програму за сада немогућа.

Министар је рекао да је уверен да од 2020. године регрути неће бити укључивани у борбене  операције.

 

1 reply »

  1. Svaka čast braćo Rusi. Baš ste, kao kroz istoriju: pametni i hrabri. Daleko u prošlosti ste prozreli zapad, tj. da svako zlo dolazi sa zapada! Vaše najveće iskustvo i herojstvo potiče od I i II Velikog Otadžbinskog Rata, i od hladnog rata, pa vas danas niko ne treba da uči i savetuje! To Vas obavezuje da primenite prema nemoćnima, koji još nisu kolonizirani! Svako dobro Vašem slavenskom narodu i vašim narodnostima.

    Свиђа ми се