Видео

Конференција за новинаре антиизборног штаба 3.11.2013. у 19:30 – Бивши командант жандармерије Дикић (неуспешно) наговарао људе који су мирно бојкотовали да разбијају бирачка места!


Конференција за новинаре антиизборног штаба 3.11.2013. у 19:30

stab-za-bojkot
Срби на окуп 04/11/2013 у 6:52

Конференција за новинаре антиизборног штаба 19:30ч 3.11.2013.на којој су говорили представници АП КиМ. Поред резултата гласања о којима су говорили, нарочито су напоменули на упозорење пре разбијања кутија да неки нама непознати људи планирају упаде на бирачка места.

Др Марко Јакшић говори да су у близини медицинске школе припадници жандармерије у цивилу и бивши припадник жандармерије Братислав Дикић говорили људима који су за бојкот да су много пасивни и да треба да разбију бирачка места. “Кад смо то чули ја сам тамо отишао и упозорио људе да ће они нас да оптуже за неко евентуално насиље”, рекао је Јакшић.

Ми смо били задовољни бојкотом, а они који нису били задовољни излазношћу су били спремни да изазову насиља и о томе смо обавестили и представнике ОСЦЕ-а. И припаднике КПС смо такође обавестили да се ми ограђујемо од свих евентуалних инцидената, а да имамо информације да ће до инцидената доћи. До инцидента у ОШ “Свети Сава” је дошло и КПС полиција је ухапсила једног од учесника инцидената, а портпарол КПС полиције је после 10 минута пустио овог човека, а како сазнајемо, он је био припадник жандармерије у цивилу, нагласио је др Јакшић.

Што се тиче гласања, видели сте и сами да су директори претили радницима и у групи их доводили да гласају, казао је Јакшић.

Поред мене је и Небојша Минић, који је сведок поред много других људи, да је Братислав Дикић говорио људима који су мирно исказивали свој бојкот, да су много пасивни и да треба да разбију сва бирачка места.

Небојша Минић је посведочио да је генерал Дикић пролазио поред њих и рекао им да не седе безвезе, већ да разбију бирачка места. Ми смо му одговорили да ми то немамо потребе да радимо јер је бојкот успео.

Генерал Дикић је и на свом фејсбук профилу објавио неколико фотографија у близини цркве св. Димитрија у Косовској Митровици. Линк ка профилу генерала Дикића:  https://www.facebook.com/bratislav.dikic.7?fref=ts

И остали су сведочили о изборном дану

У наставку погледајте видео прилог

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

______

ФБР: Постављамо слике са профила Братислава Дикића (преузете 4.11.2013. у 10:05) за случај да „нестану“

Diković

sl1

sl2

2 replies »