БАРИКАДЕ

Глас Косова и Метохије: Срећна ти слава К.Митровице, да те чува Бог, да си вечна Србија и слободна као и до сад!


Глас Косова и Метохије: Срећна ти слава К.Митровице, да те чува Бог, да си вечна Србија и слободна као и до сад!

08.11.2013. за ФБР приредила Биљана Диковић
nemanazad
***
Срећна слава К.Митровице!!!
Да те чува Бог, да си вечна Србија и да си слободна као и до сад!
Крвљу одбрањена, животом чувана, једина наша бунтовна Косовска Митровица – јер одавде нема назад!
Молитвама светог великомученика Димитрија, сачувај и спаси Господе храбри народ мој!а1
ил си Обилић ил си Бранковић
***

Народни Покрет Отаџбине:

Управо је екуменистички поп Милија Арсовић на Тргу Шумадија у Косовској Митровици претио председнику Народног покрета ,,Отаџбина,, Игору Војиновићу да ће се обрачунати са њим. Ту су били сви из режима од Вулина, преко Пантића до Теодосија, а Игор је пролазио преко Трга са француским академиком ИВ БАТАЈЕМ.

***
Ивановић Иван:

Обавештење ! Горан Петровић који је пре пет дана ухапшен од стране КПС због оптужби да је спречавао лажне изборе на КиМ, управо је изведен из болнице и поред тога што је у лошем стању, и шиптарска полиција га води у Вучитрн пред судију.

***

Екуменисање локалних попова на центру града уз Вулина и шестсто крупних телохранитеља сваком поштеном Светосавцу изазвало мучнине и нагон за повраћање!
Сечење колача на бини……… Господе, још Тео шиптарчина!Ух!а1
***Звонко Михајловић:
НИЈЕДНА СЕ ИЗДАЈА НЕ ИСПРАВЉА ЧИЊЕЊЕМ НОВЕ ИЗДАЈЕ.

***
Марина Рагуш: Пред поновљене изборе у Косовској Митровици – Бриселска трилатерала СРБски ФБРепортер Значај избора на КиМ тако добија нове заплете и све већи значај у међународној политичкој арени. Истрајавање Срба са севера Космета на правима која им гарантује Устав Републике Србије, у ствари, су борба за опстанак целокупне Србије и чин преокрета у геостратешкој слици овог дела света. Бојкот избора, бојкот је и бриселског споразума односно у коначном може да допринесе и неочекиваним обртима у спољнополитичкој орјентацији Србије ка Бриселу. Зато толико нервозе, присиле и разних уцењивања јер су улози превелики, а за неке и коначни.a12
kosmet-miting-Srba
КОМЕНТАР:
Бранко Гајић-ВЕЧЕРЊА РЕВИЈА ЖЕЉА МОНСТРУМ ТРИЛАТЕРАЛЕ: „убрзан напредак како би се остварило све оно што желимо“ А ШТА СРПСКИ НАРОД ЖЕЛИ?
***
Небојша Малић: ПОБЕДА СРБски ФБРепортер
Да се разумемо: ово што се десило на слободном северу Косова, можда једином истински слободном парчету Србије (колико год то надреално звучало) је победа.
… Јер Српство је нешто веће и јаче од круга двојке, парчета власти, најновијег намештаја или аутомобила плаћених туђим новцима. Српство је стање духа. Јунаштво, али и чојство. Пркос и понос. Одбијање да се лаж прихвати као истина.

Отуд и толика мржња квислиншког култа, јер све док човек одбија да прихвати лаж као истину, могу само да га убију. Никако да га победе. За њихову победу је неопходан наш пристанак на лаж.

Схватили су слободарски Срби севера давно, научили из личног искуства, да Брисел и Вашингтон нису свемоћни. Да чак нису ни ни издалека онолико моћни колико се претварају. А колико су онда тек немоћни њихови пиони у квислиншком култу?

Њихова борба је и наша борба. Не против ове или оне државе, ове или оне партије, овог или оног владара, већ против лажи, хаоса и безнађа. Против нељуди и Нечастивог.

У тој борби нема предаха, нема повлачења, и нема предаје.“

necu_banner
***

Глас Косова и Метохије:

Оно што РТС види као „апел премијера Србије“сви овде видимо као јасну претњу, увреде и мржњу!а2

ово баш звучи као „апел“ ……само водитељкама РТС-а
а1
Дачић може да прети само Србима са севера КиМ (ВИДЕО)
DACIC PRETI VIDEO
***

Глас Косова и Метохије:

Што се па ми цимамо? Прстимир Кантић се већ понаша као да је победио са свим функцијама и повољностима које носи једно место председника општине!
Цео град прича да је он нови градоначелник, па ми није јасно што се уопште организују избори кад је довољно да си миљеник Вулина и Тројке на врху овог села државе, да би био победник на изборима, на којима нико не излази…
Колико се ја сећам треба да изађе бар 50 % гласача, а на изборима на Северу, макар их организовали на сваких седам дана, то неће моћи. Зато су смислили нову фору… нема везе што изашло свега 0,5 грађана, значи ни цео проценат, они ће то признати као резултате, што се граничи са умнобоством!!!а1

РАДИО КИМ: Гаон:Довољно времена за понављање избора

***
Глас Косова и Метохије:

Само не знам на којим изборима, када су грађани Севера изашли у толико малом броју да ни један цео посто није био излазности???
Србија решила да обави све уместо нас, па им ми ни не требамо!
Сама организује Тачистанске изборе, сама одреди ко ће да победи, сама фалсификује резултате… боли је уво!!!
А нас ко па шта пита? Ми смо само стока која овде живи и ратује за ваш миран сан!
Скандалозно кршење демократије, али Србија то и није.
Србија је једна земља страха, претњи, уцена, мита и корупције!!!
А власти су горе него неки апсолитистички монарх!
ни срама ни образа!!!А1

РАДИО КИМ: ’’Srpska’’ pobedila u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu

***

Глас Косова и Метохије:

Бомба на просторије Тачијеве странке у Бошњачкој махали

У овом инциденту који се догодио у 2.10 сати је на просторијама ДПК, чији је председник Хашим Тачи, причињена материјална штета.
Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Контакт плус радију да је на просторије ПДК у Немањиној улици у Косовској Митровици бачена бомба „М-75“.
Бојић је додао да је полиција изашла на лице места и да је покренута истрага поводом овог бомбашког напада.
Канцеларија за Косово и Метохију осуђује ноћашњи напад на просторије Демократске партије Косова (ДПК) у насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице.
„Захтевамо од надлежних органа да хитно пронађу починиоце овог напада и да их праведно казне. Јер само проналажење и кажњавање криваца овог и сваког другог злочина, водиће ка смиривању ситуације и спречавању даљег насиља у овом граду и широм Покрајине.
Канцеларија за Косово и Метохију апелује на грађање Косовске Митровице да учине све да се на поновљеним изборима 17. новембра не понови хаос и безумље, већ да они прођу у миру и да свако добије шансу да изађе на биралишта и гласа за своје кандидате.а1

БОМБА МАХАЛА

***

Глас Косова и Метохије:

Срећна слава нашем админу 12!
колеге админи
гласа КиМ:)

СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ СТАРА ИКОНА

***

Глас Косова и Метохије: Да ли сте знали?

Косовска Митровица добила је назив по светом Димитрију и првобитно се звала Дмитровица.
Стара црква светог великомученика Димитрија налазила се на месту где се сад налази споменик рударима страдалима у одбрани града за време Другог светског рата, Кукавица.
Град Митровица је посестрима грчком граду Солуну одакле је светац родом и где је црква посвећена њему, у којој се налазе његове свете мошти.
Град Солун је обећао део моштију К.Митровици које су требале стајати у градској новосаграђеној цркви, посвећеној истом свецу, али то је било за време боравка владике Артемија на КиМ. Не зна се у којој фази су договори око ове битне ствари сада када је црква под окупацијом екумениста.
Св.Димитрије градска је слава К.Митровице која се вековима слављена, а прекинута је традиција за време комунизма када се град звао Титова Митровица.
Године 2002. владика Артемије поново уводи прославу градске славе и литије кроз слободни град, а 2005. по његовом благослову служио је прву литургију патријарх Павле у новосаграђеном храму,100 м ниже од древног места где је био првобитни храм, јер су 2004.у мартовском насиљу, цркву св.Саве у јужном делу, спалиле хорде безумних шиптара.
а1

Косовска Митровица Храм Светог Димитрија

***

Глас Косова и Метохије:

а10

НЕК ВИДИ ДУШМАН

Што ћутиш, ћутиш, Србине тужни?
Протрљај очи! Слава те зове.
Слава те зове на црно гробље:
на оно тужно Косово поље.

Та да ли живиш? Та да ли чујеш
ту црну клетву, тај уздах тешки?
Да ли још памтиш, да ли још знадеш
за онај бојак, бојак витешки?

Грешниче тешки, тржи се, тресни
ланцем о земљу! Нек мине мрак!
Нек душман види, нек душман чује,
да Срб још живи, да је јунак!

Владимир Васић

У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА АМИН

***

Глас Косова и Метохије:

а10 – Покрет Двери повео народни фронт на Вождовцу

***

Глас Косова и Метохије:

Срећан имендан главном граду Српства! Догодине да га славимо са нашим православним епископом у потпуној слободи!

Свети Димитрије, заштитник Солуна и Митровица

Свети Димитрије важи за заштитника града Солуна. Овај град је на чудесан начин био избављен од завојевача много пута. Народ Солуна је такву изненадну Божију помоћ приписивао молитвама светог Димитрија. У време када су Срби били незнабошци и они су нападали овај град са надом да га заузму и оплене. Десило се да су некадашњи завојевачи били поражени Божијом десницом и молитвама светог Димитрија. Такво, чудесно избављење је на свој начин допринело да сами завојевачи приме веру грађана Солуна и веру светог Димитрија. Свети Димитрије је данас патрон и два значајна града у Србији. То су Сремска и Косовска Митровица. Грађани Косовске Митровице који се боре на бранику своје отаџбине и који су прва одбрана своје отаџбине, имају данас разлога да за чудесну Божију помоћ којом се одржавају непокорени захвале и заштитнику свога града – светом Димитрију.  

Кондак, глас 2. Потоцима крви твоје, Димитрије, Цркву огрнувши; Бог даваше теби снагу непобедиву, и чуваше град твој неповредивим: јер његова си тврђава.

Кондак, глас 2. Потоцима крви твоје, Димитрије, Цркву огрнувши; Бог даваше теби снагу непобедиву, и чуваше град твој неповредивим: јер његова си тврђава.

***

***

Глас Косова и Метохије:

а11.. Бошко Обрадовић: Дачићу, не прети!

Bosko Obradovic

Покрет Двери осуђује претње Србима на северу Косова и Метохије које је данас изрекао премијер Ивица Дачић и поручује му да ко се мача лати од мача ће и погинути.
Покрет Двери изражава згражавање над данашњом изјавом уцењеног премијера Србије Ивице Дачића који се усудио да прети грађанима Србије на Косову и Метохији.
Онај који још увек није објаснио шта је било у коферу и зашто се састајао са мафијашким шефовима, онај ко је прекршио Устав Србије потписивањем Бриселског споразума, апсолутно нема право да било коме држи придике нити прети. Он је тај који треба да буде забринут, јер премијерско време му убрзано цури, а полиција, тужилаштво, судови и робија све су му ближа политичка перспектива.

***

Глас Косова и Метохије:

Игор Војиновић: Живјела вјечна СРБИЈА! а11..
СРБски ФБРепортер

Игор

***

Глас Косова и Метохије:

а11.. Вреди погледати – Милован Дрецун некад и сад (генеза издаје) 

***

Miodrag Kragovic
Једини страх који постоји код Срба на Косову и Метохији је страх од издаје која долази из Београда. Страх од људи који су своју душу продали за 30 јудиних сребрњака и који су сада спремни да продају све што је Српско. Страх од људи који желе да нас натерају да сами извршимо политичко самоубиство не би ли они оправдали некако своју издају.
Ти се људи налазе у врху власти и најцрња су српска тројка која је икада постојала.
Препознајмо издају и супроставимо јој се, ако заиста волимо Србију!а11

***

Глас Косова и Метохије:

Zoran Spasojević
ЗАДУЖБИНА
Јутрос на пијаци.
– Чујем да председник гради цркву.
– Јес’, јавили на телевизији.
– За то су потребне велике паре.
– Можда је одвајао од уста?
– Можда је нешто продао?
– Можда се задужио негде?
– Можда.

***

Глас Косова и Метохије:

Звонко Михајловић
Једини страх који постоји код Срба на Косову и Метохији је страх од издаје која долази из Београда. Страх од људи који су своју душу продали за 30 јудиних сребрњака и који су сада спремни да продају све што је Српско. Страх од људи који желе да нас натерају да сами извршимо политичко самоубиство не би ли они оправдали некако своју издају.
Ти се људи налазе у врху власти и најцрња су српска тројка која је икада постојала.
Препознајмо издају и супроставимо јој се, ако заиста волимо Србију.

Дубоку поделу међу Србима направили су управо људи из врха српске власти. Сада имамо ситуацију да се Срби међусобно туку а Ивица Дачић се грли са Тачијем. Овде нешто не штима?
a12

***

Глас Косова и Метохије:

Завештања Великог жупана српског Стефана Немање свом сину Светом Сави СРБски ФБРепортер

Ако народ има мајку, онда му је мајка земља на којој живи. Она нас увијек изнова рађа и храни. Земља је вјечна родиља народа.
Чувајте је и љубите, чедо моје. Љубите јој не само поља и планине, и ријеке и море њено, него сваку њену стопу и сваку груду. Морате знати, чедо моје мило, да је у тој груди што може да стане на длан сва земља. Зато узмите своју земљу на дланове и не испуштајте је никада и ни за шта из својих руку, јер сте са том грудом земље у руци народ, а без те груде, празних шака, само скитнице међу народима.a12
Стефан Немања

***

Издајници по Митровици од срамоте не смеју да изађу из својих мишијих рупа. Њихови челници из „Г.И.Српске“ су у Скупштини Србије тражили да се елиминишу водећи борци против шиптарских избора. А15


***


Влада Србије и држава Србија су два различита појма.
Данашња влада Србије су намештеници Брисела и они су издајници, држава Србија је светиња. А15
LOCAL ELECTIONS IN NORTH KOSOVO

***

Глас Косова и Метохије: а10

Лозанка Радоичић: СЕЋАЊЕ – свим србским борцима који су дали своје животе за Крст часни и слободу златну, за своју Отаџбину, своја огњишта, србски народ и србство СРБски ФБРепортер

veranadaljubav

***

Глас Косова и Метохије:

Александар Павић: Издајо моја пређи на другог СРБски ФБРепортер

Кад се очисте спољне наслаге реторике, остаје сурова чињеница да је организована група људи која је, захваљујући лажном престављању, преузела власт у Србији, суспендовала Устав и законе Србије, бацила под ноге Резолуцију 1244 и прекршила основна људска и грађанска права више десетине хиљада људи…

Александар Павић

***

Глас Косова и Метохије:

СРБИ НА ОКУП: Избори се не могу организовати под претњом рата

dacic-revolveras

9. Најважније од свега: на Косову и Метохији сада постоји реална опасност од избијања новог насиља, заједнички подстакнутог или одобреног од стране Европске уније, сецесионистичких власти у Приштини и Владе Србије. На првом месту, то значи да су створени неприхватљиви услови за одржавање било каквих избора. На другом месту, чини се да новонастала ситуација захтева хитну реакцију сталних чланица Савета безбедности УН.

Ко је тај који треба да спроведе то „насилно војно решење“? Снаге под контролом особе осумњичене за тероризам и трговину људским органима? ЕУЛЕКС? КФОР? НАТО? Вехабије? ОВК? Или сви заједно? Домаћа и међународна јавност имају право на одговоре на ова питања.

Нико нема право да призива насиље и рат против мирних грађана било које земље на свету, па тако ни грађана српске националности који живе на северу Косова и Метохије. Свако ко изриче такве претње представља опасност како за домаћи тако и за међународни мир. Никакви избори се не могу организовати под претњом рата, нити се њихови евентуални резултати могу сматрати валидним.

Сада је неопходна адекватна реакција одговорних међународних актера, као и свих којима су слобода избора и – најважније – мир, на првом месту.

а10

***

Глас Косова и Метохије:

НЕБОЈША ЈОВИЋ ГЕНЕРАЛУ ДИКИЋУ – УЈЕДИНИМО СЕ У ОДБРАНИ А НЕ У ИЗДАЈИ КОСМЕТА! СРБски ФБРепортер
Nebojsa-Jovic

***

Рајица Марковић: КРАХ ЕВРОУНИЈАТСКЕ ПОЛИТИКЕ СРБски ФБРепортер

КОСОВО-ЈЕ-СРБИЈА

***

Глас Косова и Метохије:

Срби са Косова и Метохије, УСТАВОБРАНИТЕЉИ, витезови са барикада, ЧУВАРИ СВЕТЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ,
ДАНАС СТЕ, као и много пута до сада испунили Божији задатак, сачували сте своју душу и душу оних који су са вама у Србији и широм света где год Србина има…

НАШЕ ЈЕ ДА СЕ БОРИМО, А ПОБЕДА ЈЕ У ГОСПОДА – СРБски ФБРепортер

молитва

***

Привремена Скупштина АП КиМ: Небојша Стефановић да одмах распише локалне изборе на северу по законима Србије СРБски ФБРепортер

Четири Скупштине општина на северу Косова и Метохије раније су распуштене одлуком Владе Србије 10. септембра 2013, а потом је Влада именовала Привремена већа која руководе локалним самоуправама Косовске Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића.

Како се наводи у саопштењу Привремене Скупштине КиМ, председник српског парламента је обавезан да распише локалне изборе сходно члану 86. Закона о локалној самоуправи где се наводи да је то дужан да учини највише два месеца од распуштања локалне скупштине.

Привремена Скупштина КиМ у саопштењу тврди да би нерасписивањем избора председник српског парламента починио кривично дело злоупотребе службеног положаја.

n19125

О тек завршеним локалним изборима које је расписала сепаратистичка власт из Приштине за српску страницу Фонда стратешке културе говори председник Привремене скупштине АП Косова и Метохије г. Славко Стевановић. СРБски ФБРепортер

***

Глас Косова и Метохије:

… ДЕЛА СУ УВЕК ОНАКВА КАКВО ЈЕ СРЦЕ…

А што ме зовете: Господе, Господе, а не извршујете што говорим ? (Лк.6,46). Због чега га зову Господом, а не врше вољу Господњу, тј. због чега делима не признају Његово Господство? Због тога што само језиком зову, а не и срцем. Када би срце изговорило: „Господе, Ти си мој Господ“, у њему би пребивала пуна готовост да се повинује Ономе кога исповеда својим Господом. Пошто тога нема, језик и дела се разилазе. Међутим, дела су увек онаква какво је срце. Шта, зар не треба ни звати: „Господе, Господе“ ? Не, не то. Неопходно је да се спољашњој речи придода и унутрашња реч, тј. осећање и расположење срца. Седи и размисли о Господу и о самоме себи: ко је Господ, а ко си ти; шта је Господ за тебе учинио и чини; зашто живиш и докле ћеш живети… Тада ћеш доћи до убеђења да се не може без испуњавања све воље Господње. Нема нама другог пута. То убеђење ће родити спремност да се на делу испуни оно што се говори речју „Господ“. При таквој готовости пробудиће се и потреба за помоћу свише. Са њом ће, пак, доћи и молитва: „Господе, Господе! Помози и даруј нам силу да ходимо по вољи Твојој“. Тада ће му наше призивање бити угодно.

Свети ТЕОФАН Затворник
– Мисли за сваки дан у години – а16

КРСТ ГОСПОД

***

Глас Косова и Метохије:

Убeђивaли су људe мeсeцимa, прeтили им укидaњeм плaтa, aли нису oбaвили пoсao и oндa су мoрaли дa прeкину глaсaњe, oцeниo je Сaмaрџић и упитao зaштo су нaсилници били мaскирaни и зaштo нису oдмaх сви ухaпшeни, oднoснo зaштo je jeдaн привeдeни oдмaх пуштeн нa слoбoду.а11

САМАРЏИЋ: Власт из Београда је организовала инциденте на три места у Митровици (видео) СРБски ФБРепортер
slobodan-samardzic
Антиизборни штаб на време упозорио да ће лица у фантомкама изазвати инцидент (видео) СРБски ФБРепортер
stab-za-bojkot

***

Дејан Анђус потпуно разобличио СНС пропаганду о изборима на Косову – Избори су били у оквиру Републике Косово, а иза инцидената стоји власт у у Београду СРБски ФБРепортер

***

Глас Косова и Метохије:
а10
Оливера Србска-ФОТО

† † † ЖИВЕЛА СРБИЈА !
ЖИВЕЛО СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈА !
Шта отимаш, грешни човече? Отимаш оно што није твоје. За кога отимаш? За онога који није твој. Ако имаш памети, опамети се. Ако имаш разума уразуми се. Божија су небеса и Божија је земља. Па кад је земља Божија, можеш ли отети од Бога? Када ратујеш против људи и отимаш земљу, не ратујеш против људи, него против Бога, и не отимаш од људи, него од Бога. Господар неба и земље, стоји на међи твоје њиве, и гледа када ти преораваш. Господар сунца, месеца и звезда, посматра тебе како заузимаш туђу земљу, разораваш градове, убијаш народ, палиш и жариш, с поносом и самохвалом, о горда глупости! Господар сунца, месеца и звезда господар је тобом заузете земље, и разорених градова, и убијеног народа, и попаљених кућа. Како ћеш се одговорити њему? Где ти је адвокат? Како ћеш му платити оштету? –– Свети Владика Николај ВелимировићКОСМЕТ И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈАО Да ли ће једног дана
Браћа Срби са свих страна
Сви у једној бити кући реци Боже Свемогући !
Доста је деоба, Србине не плачи
Пробуди се Роде заједно смо јачи !!!
Дал ће доћи живот нови
Да небуду пусти снови
Да се браца Срби сложе помози нам мили Боже !!!
Доста је деоба, Србине, Не Плачи
Пробуди се Роде, Заједно смо јачи !!!
Дал ће сунце да нам сине
Да се Срби уједине
Пад Заставу сви да стану
и Неслога да престану !
Доста је деоба, Србине не плачи
Пробуди се Роде заједно смо јачи !!!
Помози нам Боже да се Срби сложе
Обоже и умноже.
ОЛИВЕРА СРБСКА КОСОВО И МЕТОХИЈА СРЦЕ СРБИЈЕ

***

Глас Косова и Метохије:

СРБИ НА ОКУП: Хашим Тачи: Србија је признала Косово, ускоро улазимо у УН!
Шеф приштинског преговарачког тима, ратни злочинац Хашим Тачи оцењује да споразум који је постигнут са делегацијом Београда гарантује суверенитет и територијални интегритет Косова.
Уговор који је парафиран је између две државе представља де јуре признање Косова од стране Србије”, рекао је Тачи новинарима испред зграде европске службе спољних послова у Бриселу. Он је рекао да очекује да ће државе које још нису признале Косово то што пре учинити и да се нада да ће Косово ускоро ући и у Уједињене нације. a12

***

Глас Косова и Метохије:

СРБИ НА ОКУП: Савет посматрачима: Независност Косова закамуфлирајте појмом “територија Косова”

ПРИШТИНА – Приштински дневник “Зери” преноси да су међународни посматрачи ангажовани за локалне изборе на КиМ добили су упутства да у свим разговорима на терену не називају Косово државом или Републиком.

На основу документа који је данас објавио “Зери”, а за који каже да га је сачинила ЕУ, њиховим посматрачима се даје упутство да се због “политичке осетљивости” морају у контакту са грађанима придржавати неких практичних савета.
“Када се говори о држави покушавајте да избегнете реч држава или Република када је у питању Косово. Кажите територија Косова”, наводи се између осталог у том документу.

Бивши шеф ткзв. Централне изборне комисије Назлум Баралију је, коментаришући тај податак, рекао да “такав приступ не да није прихватљив него је понижавајући”, додавши да треба имати у виду да су избори организовани по ткзв. косовским законима. а2

***

ФБР:

У НАСТАВКУ ТРИ ИЗДВОЈЕНА ДЕЛА ДОКУМЕНТА (КОЈИ ЈЕ ОБЈАВЉЕН НА ПОРТАЛУ НСПМ) У КОЈИМА СЕ ЈАСНО ВИДИ КО ЈЕ ОРГАНИЗОВАО ИЗБОРЕ И ПО ЧИЈИМ ЗАКОНИМА:

DOKUMENTI ODLUKA O IZBORIMA JAHJAGA

ДЕО ПРВИ

ДЕО ДРУГИ

ДЕО ДРУГИ

ДЕО ТРЕЋИ

ДЕО ТРЕЋИ

***

Глас Косова и Метохије:
Радио Контакт Плус: Хашим Тачи је након састанка изјавио да ће се поновити гласање на северу Косова, али само на три бирачка места у северном делу Косовске Митровице, на којима је иначе и Централна изборна комисија Косова поништила резултате избора. То је новинарима потврдио и премијер Србије Ивица Дачић. Тачи је претходно навео да одлуку о датуму понављања избора на три места у северном делу Митровице треба да донесе ЦИК, али да би свакако било добро да се до 1. децембра оконча и други круг локалних избора.
Хашим Тачи је навео и да је постигнут договор о царини. а2

***

Глас Косова и Метохије:  а били другови кад били терористи….а1
Демократска партија Хашима Тачија и Алијанса за будућност Косова Рамуша Харадинаја потписале договор о заједничком учешћу на другом кругу избора…

*Хоџај је пре неки дан изјавио да ће „преко Ибра“ подржати „српску листу“…

***

Станиша Милетић: ЗА СРБЕ НЕ ВАЖЕ ШИПТАРСКИ ИЗБОРИ НИТИ ИХ ПРИЗНАЈЕМО НИТИ ЋЕМО ДА ИЗЛАЗИМО.

***

КОСОВСКИЙ ФРОНТ: 04.11.2013. НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

КОСОВСКИ ФРОНТ 04.11.2013. НА КОСМЕТУ

1 reply »