ЧЕШКА: ОТПОР СРБА ПРОТИВ КОСОВСКИХ ИЗБОРА – Evropská fronta solidarity pro Kosovo

ЧЕШКА: ОТПОР СРБА ПРОТИВ КОСОВСКИХ ИЗБОРА – Evropská fronta solidarity pro Kosovo

На Косову и Метохији ће се 03.11.2013. одржати избори. Они представљају још једно мучење Срба на Косову. Срби на Космету су до сада гласали само на српским изборима а српске институције на Косову су радиле на основу српских закона одупирући се да служе независном Косову. Под притиском ЕУ и САД прозападна српска влада је потписала уговор о “нормализацији односа” са самозваном државом Косово. На њен захтев ће се избори одржавати и у српским енклавама што значи да ће српске енклаве на Косову морати да прихвате косовско-албанску власт док ће српске институције бити угашене.

02.11.2013. solidarita-kosovo.info, за ФБР приредила Биљана Диковић, са чешког превела Марина Перовић

Mitrovica-setnja
Учествовање Срба у овим изборима би дало сва легитимна права независном Косову. Влада у Приштини ће одмах тврдити да су Срби својим учешћем потврдили да Желе живети на независном Косову а у истом тренутку ће угасити све српске институције које су све време против независности. За прозападну српску владу би учешће Срба на изборима значио добар алиби захваљујући којем би могли рећи: “Видите да Срби добровољно признају независност Косова тако да нема разлога да ми даље не одобравамо признање независности”.

Срби на Косову Желе да управо из ових разлога бојкотују шиптарске изборе. То је разлог што се у КМ у последње време бацају бомбе, а то је само један од начина да се застраше Срби и натерају на послушност. На основу тих напада дошло је до појачања западних сила у тој области. С тим је повезан и напад на чланове међународне мисије Еулелс у коме су непознати нападачи убили једног и ранили једног чешког војника. Такође, да би још више застрашили Србе преселили су америчку војску из Афганистана на Косово.

Прозападна српска влада лаже своје грађане и ове изборе означава “неутралним” што је лаж (није прави смисао). Труди се да Србе са Косова натера да гласају. Ова влада прети људима да ће изгубити своја радна места у државним институцијама ако не изађу на изборе.

Цели север Косова на којем живе Срби који се не предају нарко држави Косово украшен је српским заставама и транспарентима који поизивају на бојкот избора. Косовска полиција је често против Срба, напади и заробљавање Срба су само неке од метода застрашивања. Али се Срби не дају. Боре се и даље. Протеклих дана је на северу Косова одржано више демонстрација и јавних окупљања против избора позивајући народ на бојкот.

Јуче је био велики протестни концерт на којем је између осталих певала и популарна група Рибља Чорба. Пре неколико дана су Срби целу КМ а и шире очистили од изборних плаката, све су скинули и бацили. У овој акцији је учествовало око 1.000 људи. Званични медији ћуте о овим акцијама и отпору Срба не извештавају уопште.


***Video z akce očištění Kosovské Mitrovice od předvolebních plakátů a bilbordů, cílem je podpora bojkotu nelegitimních kosovských voleb***

Осим тога, у своју одбрану Срби са севера Косова основали су свој парламент, али Влада Србије одбија да га призна. Влади није битно што својим корацима ка признавању независности Косова крши Устав Србије у коме се јасно наводи да је Косово саставни део Србије. Нажалост, ни Уставни суд Србије не реагује. Режим је отишао тако далеко да када су два владина функционера Српске напредне странке рекли да се слажу са бојкотом косовских избора одмах су били избачени из странке. Као што можете да видите манифестацију истинског патриотизма, прозападни режим не толерише.

Такође у Београду, српски националисти демонстрирали су против косовских избора. На челу овог отпора је пре свега Српска радикална странка, чији лидери на Косову су главни за позив на бојкот избора. То су, углавном Звонко Михајловић и Доброслав Добрић који су били наши главни домаћини на Косову током наше хуманитарне мисије.

Нажалост, медијска пропаганда у потпуности зависи од режима и медији константно шире лажи мађу људима и убеђују Србе да иду на Косово и гласају. Страшну пропаганду илуструје случај прозападне српске (својина америчког милијардера Сороша) телевизија Б92 која је извештаје са Косова класификовала у рубрици вестиа из света, не од куће. Исто тако, косовским Србима прете и дна други начин притискају, тако делују као про-западна Србија.

Најгоре је што Срби у изолованим енклавама у јужном делу Косова, на које је вршен највећи притисак, живе у релативно малим енклавама окружени Албанцима, који су такође окупациона сила, и за њих имају много опција којима могу да се уцењују. Срби нису потпуно сами, подржава их руска влада која је саопштила да одбија да призна косовске изборе. На бојкот расписаних избора Србе су позвали и неки од епископа и митрополита СПЦ.

Надамо се, после свега, да ће се већина Срба одупрети притисцима и да ће бојкотовати изборе на Косову, и тако сачувају оно што је још остало од српског Косова.


***Koncert na podporu bojkotu voleb v Kosovské Mitrovici***

One comment

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s