СРБИЈА

Србима поводом шиптарских избора


kaca

Устав Републике Србије донет 2006. године

Члан 306

„Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година.“

Члан 307

„Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година.“

„Србија није шака пиринча да је позобе свака врана коју донесе ветар“…

Милош Обилић, Бој на Косову

Докле?

Кад ћете се, вране, уморити? Није ли доста српске крви проливено? Докле патња, докле бол, докле смрт? Докле?

Србија је једна мала православна земља на Балкану. Некада смо били моћни, чували су нас Господ Бог јер смо Му се молили, поштени владари и здрав српски дух који се осликавао у фигури српског домаћина и сељака. Али српски сељак никада није био свестан своје духовне лепоте. Никад није био свестан своје величине, те је постало лако манипулисати њиме. И тако дођоше ратне године, много страдања, па комунизам. Па после комунизма – комунизам, и дан данас. Српски сељак је изгубио своју унутрашњу лепоту и утопио се у море суманутих душа које јуре за некаквом лажном блиставошћу Запада. Али, преварен, обманут, изгубио је наду, огуглао на страдање и ућутао се. Данас српски домаћин ћути. Србија ћути.

Кажу, Космет није изгубљен још увек. „Никада нећемо признати независност Косова и Метохије“ , узвикују на све стране председник државе и остали званичници. Вређају нашу интелигенцију и смеју нам се у лице, док броје доларе и евре које су примили, и мере полуге злата. А народ доле пати у највећој беди. Остатак Србије га не чује јер је Запад рекао да не сме да се сазна за њихову патњу, па тако ни не знамо за њихову реалност доле на Југу. Прво измислише Бриселски споразум, па ево сад и изборе, што и јесте логичан продужетак процеса коме је циљ да сатре српски траг и заувек избрише присуство Срба на Косову и Метохији. Избори су, наводно, каже српска владајућа „елита“, статусно неутрални. Међутим, свако ко има трунку здравог разума

зна да се ради о намештаљци, јер на бирачком листу јасно пише да изборе расписује председница тзв. Републике Косово, Атифете Јахјага. Ту су, подразумева се, печат и грб тзв. Републике Косово.

Изласком на шиптарске изборе, Срби са Југа ће, не само прекршити Устав Републике Србије, већ и званично признати самопроглашену, тзв. Републику Косово, и тиме себи приписати смртну пресуду. Изласком на изборе, Срби ће дати зелено светло муслиманима у Рашкој и мађарским сепаратистима у Војводини. Само на нашим Србима са Југа је избор. Тежак избор, тешко бреме које је и Лазару било наметнуто. Лазар се определио, и то опредељење је за будуће нараштаје представљало циљ и идеал коме српство мора тежити да би опстало и да би се спасло. Скренули смо са Лазаревог пута, утонули у таму, али нам се тај избор поново пружа, изнова и изнова. Да ли ћемо и овог пута посрнути, видећемо.

Ово није текст о правном аспекту ових избора – зна се да су противуставни. Онима који их подржавају судиће, ако не суд, онда Господ Бог. Ово није текст о томе зашто ови избори нису добри за Србе у јужној покрајини, већ је много текстова написано на ту тему. Знају Срби, а они који не знају, не дај Боже да сазнају. Ово није политички оријентисан текст који служи да искритикује актуелни режим, користећи притом безброј излизаних политичких фраза и термина. Ово је очајнички вапај народу да реагује! Не само вапај Србима на Космета, већ вапај Београђанима, Новосађанима, Нишлијама! Вапај српском домаћину да се уразуми! Ако се не уразумимо, неће бити ни Ниша, ни Новог Сада, ни Београда! Неће бити нас!

„Али ти си, Господе, штит који ме заклања, слава моја; Ти подижеш главу моју.“

(…)

„Јер Господ зна пут праведнички; а пут безбожнички пропашће.“ (Псалам 1, 3)

Избор.

Определи се, Србине.

Катарина Комазец,

Српски сабор Заветници, октобар 2013.

http://zavetnici.rs/index.php/aktuelno/212-2013-10-31-13-51-27

Категорије:СРБИЈА

Tagged as: , , ,

1 reply »

  1. Tako je, daje nam se sansa da se uspravimo posle svih grbacina za koje smo i sami odgovorni. Uspravi se Srbine i ne idi na izbore a mi ostali da se molimo Bogu za sve nase Bozje ispovednike na KiM sto se bore i za nase duse i zivote.

    Свиђа ми се