ГМО

ЈАВНИ ПОЗИВ ЧЛАНОВИМА САНУ ПОВОДОМ ИЗДАЈЕ НАРОДА ОД СТРАНЕ ОРГАНИЗАТОРА ТЗВ. ОКРУГЛОГ СТОЛА О ГМО


Normal
0

false
false
false

EN-CA
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Times New Roman“,“serif“;}

ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ НОВОГ САДА

ECOLOGICAL MOVEMENT OF NOVI SAD

ЧЛАН ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕ – САВЕЗА ЕКОЛОШКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

ЧЛАН ЕВРОПСКОГ ЕКОЛОШКОГ БИРОА

 

Војвођанских бригада 17/I

21000 Нови Сад

Србија

 

 

тел.: ++381 (21) 420-175

тел./факс: ++381 (21) 529-096

e-mail:ekopokretns@gmail.com

Web site: http://www.ekopokret.org.rs

Матични број: 08198322

 

Бр. дел.         103/1__

 

Бр. жиро рачуна:

125-1790140-84

 

Датум:  26.10.13

 

ПИБ: 101638099

———————————–

v:* {behavior:url(#default#VML);}
o:* {behavior:url(#default#VML);}
w:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

800×600

Normal
0

false
false
false

EN-CA
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Times New Roman“,“serif“;}

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЧЛАНОВИМА САНУ ПОВОДОМ ИЗДАЈЕ НАРОДА ОД СТРАНЕ ОРГАНИЗАТОРА ТЗВ. ОКРУГЛОГ СТОЛА О ГМО

 

По својој улози Српска академија наука и уметности (САНУ) би требала да представља српску интелектуалну елиту, савест друштва и замајац напретка народа и државе. Међутим, пракса је показала да ни САНУ није могла да буде имуна на све негативне догађаје које су пратиле друштво практично последњих тридесетак година од када је почело урушавање наше бивше, још више садашње државе.

Агонија САНУ је трајала све до пре неки дан, заправо до одржавања тзв. округлог стола о ГМО одржаног 22-23. октобра 2013. године када су јој сами учесници тзв. округлог стола запалили свећу и одржали опело.

Закључцима и заузетим ставом САНУ је дошла до самог људског дна и свог краја. Од наведеног датума, ако усвојени закључци остану на снази, САНУ као институција српског народа више неће постојати.

Издаја народа у Србији је до сада била везивана углавном за тзв. невладине организације и најнижи друштвени талог који се негативном селекцијом и намештеним изборима нашао на истакнутим државничким положајима, чак и на председничком месту државе, Владе, Народне скупштине, министарским функцијама, у Генералштабу Војске Србије, полиције, жандармерије…

Од њих се друго нешто није нити очекивало, шта више, да се неко од побројаних залагао за интерес државе или супротставио намери уништења (геноциду) српског народа, изазвао би веће изненађење и чуђење.

Али када сопствени народ изда институција која носи име тог истог народа у свом називу, која по свом називу означава скуп најумнијих људи Србије, онда од те институције нема ништа што би вредело поштовања, остаје само осећај мучнине и гађења. Издаја народа је тим тежа, јер се не ради о политичком питању, него о одобравању јасно најављеног геноцида над сопственим народом саглашавањем о легализацији генетички модификованих организама (ГМО).

Ова институција која без икаквог стида и срама ради против сопственог народа свој став је заузела без и једног јединог валидног аргумента и супротно светским научним резултатима и сазнањима о геноцидности употребе ГМО у исхрани људи, али и раније заузетим ставовима стручних и других институција Србије по наведеном питању:

·        Српске православне цркве,

·        Привредне коморе Србије,

·        Лекарске коморе Србије,

·        Српског лекарског друштва,

·           Војвођанаска академија наука и уметности,

·           Савез инжењера и техничара Србије,

·        Савеза пољопривредника и агронома Србије (СПАС),

·        Удружених пољопривредника Србије,

·        Еколошког покрета Србије-Савеза еколошких организација Србије,

·        Покрајинске Владе и

·        преко 90 (деведесет) локалних самоуправа које су усвојеним резолуцијама забраниле ГМО на својој територији.

О размерама издаје САНУ довољно говори чињеница да је став против ГМО заузела и САНУ-Огранак у Новом Саду који је тим ставом стао уз свој народ.

Закључак САНУ је издаја сопственог народа без преседана у свету. Ови вајни академици који су учествовали у издаји су доказали да осим самог презира и гнушања од стране сопственог народа нису заслужили ништа више.

Зато јавно позивам све оне часне академике који нису учествовали у издаји сопственог народа и заузимању става о легализацији геноцида, да се ограде од тог корумпираног полусвета који је у њихово име донео тако срамну одлуку по цену и јавног иступања из такве институције. Јавно их позивам да покрену иницијативу за смену председника САНУ који је овим чином постао симбол издаје и срамоте српског народа и као такав недостојан и да буде у САНУ.  Боље је да сачувају свој образ, него титулу академика који је издао сопствени народ.

Они који се не ограде од тог корумпираног полусвета неће заслужити ништа бољи однос свог народа према њима од односа према наведеним издајницима, него само презир и гнушање.

На ограду од зазузетог става учесника издаје САНУ биће позвани и сви страни академици САНУ, ако већ деле титуле, не морају и издају српског народа.

Уколико се часни чланови САНУ не одазову на овај позив у року од 7 (седам) дана од данашњег дана, српски народ ће бити позван на највећи и најсвеобухватнији бојкот и осуду целе САНУ, тог полусвета који нас је издао, њихове деце и фамилије. Позваћемо народ да им ускрати поздрав у ходнику зграде где станују, када их сретну на улици тражићемо да запуше нос и окрену главу на другу страну, тражићемо да им се одбије послуживање у радњи, маркету, на киоску или ресторану. Тражићемо прекид дружења са њиховом децом, а нашој деци ћемо објаснити зашто не би требала да се играју са унуцима тог издајничког полусвета, да више нико никада од нас не попије кафу са члановима породица тог људског талога. Да на улицама прстом показујемо на њих са највећим гађењем и гнушањем. Биће покренута иницијатива за прекид финансирања САНУ из буџета Србије, од уста народа који је финансира,  све до њеног расформирања и образовања нове академије наука од часних и поштених интелектуалаца којима ће научни ниво бити у сразмери са патриотизмом.  

Господо академици, време тече од данас, 26. октобра 2013. године, не будете ли поступили по овом јавном захтеву и поништили донети закључак тзв. округлог стола, никакво оправдање вам се неће уважити, бићете исти као и прозвани људски шљам.

 eko pokret

 

                                                                                             Директор

                                                                                   Никола Алексић, с.р.

 

 

1 reply »