ДРУШТВО

ВИДЕО – Протестна вожња од Косовске Митровице до Јариња у знак непристајања на шиптарске изборе


Протестна вожња од Косовске Митровице до Јариња у знак непристајања на шиптарске изборе

 24.10.2013.
Никад Граница са Косовом и Метохијом,
Приредила редакција СРБског ФБРепортера

Неколико десетина возила учествовало је данас у протестној вожњи од моста на Ибару у северном делу Косовске Митровице до административног прелаза Јариње, противећи се на тај начин шиптарским локалним изборима на Косову и Метохији.

Photo: Од Косовске Митровице до Јариња одржана протестна вожња као знак непристајања на локалне изборе Неколико десетина возила учествовало је данас у протестној вожњи од моста на риеци Ибар у северном дијелу Косовске Митровице до административног прелаза Јариње, противећи се на тај начин шиптарским локалним изборима на Косову и Метохији. Протестну вожњу организовао је антиизборни штаб, који је раније формирала Привремена скупштина Аутономне Покрајине Косово и Метохија коју чине одборници са севера. Колона возила блокирала је административни прелаз Јариње у 12.00 часова, а протестно окупљање је завршено након тридесет минута. Члан антиизборног штаба Небојша Јовић изјавио  је на скупу да је протестна вожња још један вид противљења локалним изборима, које је приштинска администрација заказала за 3. новембар. "Поручили смо властима у Београду и Приштини и међународној заједници да не прихватамо да се административни прелази Јариње и Брњак претворе у граничне прелазе, да не прихватамо учешће на косовским локалним изборима и легализацију стварања фантомске државе Косово", рекао је Јовић, који је председник Српског националног већа северне Косовске Митровице. Небојша Јовић је навео да је опште расположење Срба на подручју четири српске општине на сјеверу Косова да се локални избори масовно бојкотују! "На референдум за или против косовских институција одржаном прошле године, 99,9 одсто Срба је рекло `не`. Сада очекујемо да се излазност мери промилима, највише до два процента", рекао је Јовић. Он каже да су Срби на сјеверу Косова, упркос "великим притисцима и уцјенама из Београда", одлучни да бојкотом избора сачувају сопствени идентитет и припадност матичној држави Србији.

Протестну вожњу организовао је антиизборни штаб, који је раније формирала Привремена скупштина Аутономне Покрајине Косово и Метохија.

Колона возила блокирала је административни прелаз Јариње у 12.00 часова, а протестно окупљање је завршено након тридесет минута.

Члан антиизборног штаба Небојша Јовић изјавио је на скупу да је протестна вожња још један вид противљења локалним изборима, које је приштинска администрација заказала за 3. новембар.

„Поручили смо властима у Београду и Приштини и међународној заједници да не прихватамо да се административни прелази Јариње и Брњак претворе у граничне прелазе, да не прихватамо учешће на косовским локалним изборима и легализацију стварања фантомске државе Косово“, рекао је Јовић, који је председник Српског националног већа северне Косовске Митровице.

Небојша Јовић је навео да је опште расположење Срба на подручју четири српске општине на сјеверу Косова да се локални избори масовно бојкотују!

„На референдум за или против косовских институција одржаном прошле године, 99,9 одсто Срба је рекло  НЕ. Сада очекујемо да се излазност мери промилима, највише до два процента“, рекао је Јовић.

Он каже да су Срби на северу Косова, упркос „великим притисцима и уценама из Београда“, одлучни да бојкотом избора сачувају сопствени идентитет и припадност матичној држави Србији.