АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Небојша Јовић – Уколико изађемо на изборе изгубићемо и посао и плату а они ће опрати руке и рећи ће – по споразуму Приштина мора вас да плаћа


Заједница српских општина, ма како се звала, биће институција независног Косова. Београд гледа да се лагано повуче. То је институција која треба да послужи као тројански коњ, како год се звала то је институција независног Косова

***

Јовић: Изласком на изборе изгубићемо посао и плату

 

Небојша Јовић председник СНВ КМ

Среда, 23. октобар 2013
Извор: Радио Контакт Плус

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Члан антиизборног Штаба Привремене Скупштине КиМ, Небојша Јовић изјавио је данас да Србију са Косова могу отерати једино Срби који изађу на предстојеће локалне изборе.

“Једино они Срби који би изашли на те косовске изборе, значи нико други Србију не може отерати, једино листа да ли се она звала Правда, право, српска или како год, само ти Срби и само те листе и само сваки онај појединац Србин који би изашао на албанске изборе, он на најдиректнији начин протерује Србију са простора Косова и Метохије. Ми то сигурно не чинимо” – рекао је Јовић.

Јовић је у интервјуу Контакт Плус радију  оценио да ће Заједница српских општина (ЗСО) бити институција независног Косова, назвавши је “тројанским коњем” и да њеним формирањем Београд жели да се повуче са простора Косова и Метохије.

“Заједница српских општина, ма како се звала, биће институција независног Косова. Београд гледа да се лагано повуче. То је институција која треба да послужи као тројански коњ, како год се звала то је институција независног Косова, то је институција под влашћу Хашима Тачија где они могу, као што је држава Србија својевремено укинула Устав већином у Парламенту сасвим легално и легитимно, исто тако Албанци могу урадити после неколико месеци, може се појавити неко да каже – а зашто би та Заједница била привилегована, и не сад да баца акценат на Србе него да каже зашто Албанци на северу могу да живе привилеговано у односу на Албанце и Србе на југу, ми желимо сви да имамо једнака права и тог тренутка нико не може њима да оспори право да већином одлуке у албанском Парламенту одраде оно што хоће” – казао је Јовић.

Јовић тврди да ће  грађани на КиМ изгубити посао и плату уколико изађу на локалне изборе

“Уколико изађемо на изборе изгубићемо и посао и плату а они ће опрати руке и рећи ће – па добро то је тај споразум,  Приштина мора вас да плаћа. Како мора? Не мора. А с друге стране, не изађемо ли на изборе, нема ЗСО, онда нема Бриселског споразума и онда нема на који начин Приштина нас да финансира а Београд не може тек тако да каже е нећемо сад да вас финансирамо”.

Јовић је рекао да сви који се противе изласку на изборе желе останак и опстанак српске државе и народа на простору Косова и Метохије, али не могу пристати да изађу на изборе које није расписала Србија и који се одржавају по косовским законима . Он је нагласио да је свако ко на дан избора начини било какав акт насиља према ономе ко изађе на изборе,  непријатељ  државе Србије и свих грађана овде.