Ванредно Стање

Рајица Марковић: И СУТРА ЈЕ ЊИХОВ ДАН


Рајица Марковић: И СУТРА ЈЕ ЊИХОВ ДАН

20.10.2013. ФБР аутор Рајица Марковић

sumarice
Сутра ће наши уважени гости и доказани историјски пријатељи Немци имати још једну прилику да се диве свом подвигу из 1941 године.
Уваженим гостима ово ће омогућити гостима послушна власт нашег града мученика.
Овом културном обележавању крвавог историјског догађаја присуствоваће и друге високе главешине Европске уније.
Високим гостима послушна власт нашег града са гостима ће братски поделити узурпирана почасна прва места.
Њихове заставе вијориће се данима на јарболима испред наше градске скупштине.
Наша ће бити неосвећена тела претворена у земљу и душе помешане с облацима.
Наша ће бити и деца изведена из школа и статирајућа тела недораслих одраслих која ће попуњавати празнину устрељеног срца Шумарица.

И сутра је њихов дан као и 1941 године.

svece-crkva

+
21. октобра 1941. године немачки окупатор је извршио злочин над цивилним становницима Крагујевца. „Наредбу“ о стрељању у Крагујевцу донео је командант 749. пука мајор Ото Деш, а руководилац акцијом стрељања био је командант 1. батаљона 724. пука, мајор Паул Кенинг.
На интервенцију Крајскоманданта Крагујевца, Ота фон Бишофсхаузена, са стрељањем се отпочело по околним селима 19. октобра, јер су села била „легло и база бандита“.
Стрељање 21. октобра почело је у 7 сати ујутро и завршило се до 14 сати. У народу преовлађује веровање да је стрељано седам хиљада Крагујевчана док је крагујевачки Спомен-музеј „21. октобар“ после вишегодишњих истраживања сакупио податке за 2.796 стрељаних људи и за 61 преживелог”.
+
Господе подај вечни мир и покој крагујевачким Мученицима у Царству Твоме.
Амин.

1 reply »

  1. Prijatelju dragi, Nemci jesu izvršioci ovog nemerljivog zločina, retko zabeleženog u istoriji da je tolika mladost nestala u jednom danu. Desankine reči, iz naših šklskih dana, još odjekuju u našim glavama. Moglo je ovo da se ne desi! Ali desilo nam se zbog tek proklijalog, najzloglasnijeg komunističkog semena. Vikali su, bolje rat nego pakt ili bolje grob nego rob!!?? Da nas je u najveću srpsku tragediju poveo Srbin znali bismo, ovako nas je tamo odveo neznanac, zlikovac, po imenu Broz. Tako je počela golgota naše mladosti a završila se Sremskim frontom. Ono što me najviše boli, bio je jedan Srbin koji je, ne samo ovo, nego i sva srpska stradanja nemo posmatrao, umesto da je zkikovca likvidirao. Za mene je on dangubio na Ravnoj Gori, a mi ćemo još dugo oplakivati naše najmilije.

    Свиђа ми се