Биљана Ђоровић

Ексклузивно – интервју Биљане Ђоровић са директором Дома културе који је (по директиви) забранио одржавање антиизборне трибине у Дому културе у Лепосавићу (аудио, видео)


У Лепосавићу, упркос забрани, одржана трибина „Не – шиптарским изборима“

петак, 18. октобар 2013.
НСПМ, СРБски ФБРепортер
Aудио запис: Биљана Ђоровић

Bilja Djorovic zabranjena tribina

Ексклузивно – интервју Биљане Ђоровић са директором Дома културе који је (по директиви) забранио одржавање антиизборне трибине у Дому културе у Лепосавићу (аудио)

ФБР КОМЕНТАР: Забрана простора за одржавање скупа НЕ ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА говори о много тога. Никако се не може говорити о демократији и слободном говору већ о злоупотреби идеје демократије, јер је у пракси идеја демократије таква какву су прописале партије у сврху заштите садашње србске власти. У свим уређеним државама, где постоји дугогодишња пракса демократије, сасвим би сигурно осудили овај чин забране који је политичке природе. Политичко тело доноси одлуку да забрани скуп, а да ли политика има право да забрани скупове информативног типа за становништво у погледу једне одлуке која је веома важна за опстанак и живот уопште на једној територији? Овде није била реч о састајању било каквих политичких странака већ појединаца који су веома компетентни да дају своју процену онога што је у току. Ово је, по речима директора установе културе која је отказала гостопримство за одржавање скупа, генерална одлука политичког руководства општине Лепосавић, а не његова, јер је лично изнео своје неслагање за било какву забрану скупова… Али то га никако није спречило да политичку директиву спроведе у пракси…

***

tribina-u-leposavicu

У Лепосавићу је синоћ у организацији Одбора за бојкот косовских избора Привремене Скупштине АП Косова и Метохије организована трибина под називом: „Не – шиптарским изборима“. Трибини су присуствовали угледни гости: Владислав Јовановић – некадашњи министар иностраних послова, академик Јован Деретић, бивши судија Уставног суда – Славка Којић, Биљана Ђоровић -новинар, лидер покрета Двери – Бошко Обрадовић, и други гости. Госте је поздравио председник Скупштине АП Косово и Метохија, господин Славко Стевановић.

У уводном говору, Стевановић је подвукао решеност српског народа да нипошто не укаља стопе светога Саве, тиме што ће изласком на изборе које је расписала председница тзв. Републике Косова Јахјага признати нелегалну државу Косово на територији легалне држеве Србије. Подсетио је да је сваки корак који су актуелне власти предузимале последњих година ишао само у том правцу јачања те нелегалне творевине.

Владислав Јовановић је истакао да је Србија сасвим погрешно ушла у процес преговарања. Уместо да је послушала пријатеље, и сачекала јачу преговарачку позицију, Србија је кренула у процес преговарања са три стране које јој нису наклоњене, већ које напротив промовишу и лобирају за независно Косово. Сасвим је било јасно, истакао је Јовановић, да се у таквој констелацији међународних односа Србија морала из Брисела вратити са „белом заставом“.

Славка Којић је нагласила да је Уставни суд својим непоступањем довео земљу у овако тешку ситуацију када власт покушава свим силама да наметне противзаконито одржавање избора.

Биљана Ђоровић је истакла да је неопходан заједнички отпор освешћених људи како бисмо се супротставили геноцидним циљевима глобалиста који на све начине (путем медија, отрова из хране и ваздуха ко и преко својих закона) покушавају да људе претворе у робове новог светског поретка.
Насиље над истином почело је прогоном честитог Владике Артемија да бисмо дочекали да данас Патријарх српски позива Србе да изађу на шиптарске изборе. Одбрана Косова и Метохије данас представља задатак од највећег значаја.

Окупљенима су се обратио и Бошко Обрадовић, члан старешинства Двери, који је позвао Србе са Косова и Метохије да издрже све притиске и истрају у својој борби. Говорио је о издаји актуелне српске власти која ни један од циљева које спроводи није кандидовала на претходним изборима.

Присутнима се обратио и академик Јован Деретић, др Драгиша Миловић, Златибор Ђорђевић председник покрета Стара Србија као и други угледни појединци са Косова и Метохије у заједничком ставу да ни по коју цену не треба изаћи на шиптарске изборе.

На трибини је од стране свих учесника подвучено, да неизласком на шиптарске изборе, Срби на северу Косова задржавају право да се боре и изборе за свој статус, док у противном изласком на шиптарске изборе заувек се одричу свог права на самоопредељење.

Куриозитет ове трибине је тај што је три сата пре почетка, председник привременог органа општине Лепосавић, Драган Јаблановић, забранио одржавање трибине у просторијама дома културе „Сава Дечанац“ у Лепосавићу. Писмо о забрани прочитано је окупљенима на самом почетку трибине. Стога је трибина одржана испред Дома културе, по киши и прилично хладном времену.

Штавише, окупљени грађани, њих око 200, су обавештени да је истоветна трибина заказана за данас у Шапцу, али су организатори такође обавештени да не могу одржати трибину у Дому културе у Шапцу, због, како се наводи – реновирања.

***

СРБИ НА ОКУП

Трибина у Лепосавићу – НЕ шиптарским изборима! (ВИДЕО)

Јуче је у организацији одбора за антикампању, привремене скупштине АП КиМ, одржана трибина под називом: “НЕ шиптарским изборима”. Гости који су на трибини говорили и присутни народ, истрајали су и издржали и неповољне временске услове и нерасположење привременог органа у локалној самоуправи, који је забранио одржавање трибине у сали дома културе. И поред свих опструкција, ових, са жалошћу то констатујемо, заблуделих Срба и Срба који су се отворено ставили на страну терориста, шиптарске националне мањине, трибина је била изузетно успешна. У атмосфери међусобног бодрења, да издржимо притисак, који је у овом тренутку и од стране светских центара Брисела и Вашингтона и од стране сепаратистичких институција из Приштине и од стране властодржаца из Београда, а најтежи притисак од п. Иринеја и узурпатора Теодосија, трибина на отвореном је остварила свој циљ. Показали смо свима да су Срби још живи и да ће још увек кочити овај глобалистички точак који удара и на цркву и на државу.

Говорници су сагледали различите аспекте удара на српско биће, од бриселског споразума, преко блокаде медија, шиптарских избора и безакоња и прогона у цркви. Да подсетимо да је прогон “црквених институција” и Епископа Артемије са КиМ био претеча сада прогона институција Србије и коначно српског народа са КиМ.

Погледајте трибину као и скенирана документа о забрани уступања сале дома културе

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

dok dok1

 

4 replies »

 1. НЕ ПОСТОЈИ ИЗБОР( У ВИДУ НЕКАКВОГ ГЛАСАЊА) КАДА ЈЕ ОКУПАЦИЈА
  СТРАШНИЈА ОД БИЛО КОЈЕ ДО САДА.
  МУДРОСТ ЈЕ САБРАНА У НАШЕМ ДУХОВНОМ ПАСТИРУ,ВЛАДИКИ АРТЕМИЈУ !

  Свиђа ми се

 2. @Knez-Зашто опет раздвајаш Србе са Косова и Метохије.Колико видим ти овим увијено позиваш Србе јужно од Ибра да изађу на такозване изборе такозване државе косова.Па и јужно од Ибра је Србија или ти тако не мислиш.И сваки србин јужно од Ибра који изда и изађе на те антисрпске изборе неће моћи више рећи да није добровољно пристао да ИЗДА своју државу Србију и самог себе.Доста је било тог лицемерја доброг дела тих такозваних Срба са југа КиМ који су изабрали шиптаре да им газдују.Нико али баш нико од Срба са КиМ не сме изаћи на те шиптарске изборе.Ко од њих изађе ја га више не сматрам Србином него шиптаром!

  Свиђа ми се

 3. Ја само не знам зашто се упорно зову на бојкот шиптарских избора само Срби на северу Косова и Метохије.Кад ће већ неко рећи јасно и гласно да сви Срби који нису иѕдајници себе,свог народа и своје отаџбине МОРАЈУ игнорисати те такозване иѕборе.То исто важи и за Србе јужно од Ибра чак и више да докажу да се нису предали као што су ови издајници и шиптари уверени.Јер било који Србин који изађе на те такозване изборе је са тиме сам потписао свој нестанак осим оних који су већ осигурали своју егзистенцију у остатку Србије као Крстимир Пантић у Лазаревцу!

  Свиђа ми се

  • Zato sto su ove 4 opstine 1956 god dobrovoljno predane od Petra Stambolica da budu u sastavu KiM , sto u istoriji do tada nisu nikada bili. KiM juzno od Ibra su za sada svakako „izgubljene“ i u ovim vremenima se ne mogu vratiti, ali u 4 opstime na severu zivi 99% Srba i one se mogu u ovom momentu odbraniti.

   Свиђа ми се