Ванредно Стање

СРБИ ИЗ ХРВАТСКЕ – “КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА”


СРБИ ИЗ ХРВАТСКЕ – “КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА”

БАЊАЛУКА – Срби из Хрватске у свему су “колатерална штета”, јер званични Београд не чини довољно да заштити њихова права, док је Загреб попустљив према хрватским екстремистима, сматра предсједник Удружења избјеглих Срба из Крајине и Хрватске Петар Џодан.
“Званичне политике Загреба и Београда углавном гледају своје интересе, док само реда ради помену избјегле Србе из Хрватске”, рекао је Џодан Срни, коментаришући посјету хрватског предсједника Иве Јосиповића Београду и јучерашњи састанак са предсједником Србије Томиславом Николићем.

17.10.2013. СРНА/СРБИ НА ОКУП, за ФБР приредила Биљана Диковић

oluja-11

Џодан је истакао да су Срби у Хрватској принуђени да се прилагођавају и живе у условима који им се постављају или да једноставно оду, али се поставља питање гдје.

Он је оцијенио да могуће повлачење тужби Загреба и Београда за геноцид, показује да и једни и други настоје да забораве ратне и поратне догађаје и размјере ратних злочина, као и материјалне пљачке и штете почињене Србима у Хрватској.

“Бојим се да ће Загреб и Београд превазићи овај проблем на штету Срба избјеглих из Хрватске”, закључио је Џодан.

Хрватски предсједник Иво Јосиповић боравио је јуче у посјети Београду и том приликом разговарао са највишим званичницима Републике Србије , те са делегацијом избјеглих и прогнаних Срба из Хрватске.

СРНА

2 replies »

  1. Narano da je srbijanskim Srbima u interesu da kao i u vrijeme SFRJ nasele nama zapadnodrinskim Srbima svoje teritorije jer su im prazne. Zato SLobo i nije davao pretjeranu pomoć Krajišnicima da opstanu jer je imao namjeru da ih naseli na Kosmet, pa su ga prevarili, jer smo ostali i bez Krajine i bez Kosmeta.

    Свиђа ми се