Биљана Диковић

ЗАВЕТНИЦИ: „ПРЕДСЕДНИЧЕ“ ДА ЛИ ЈЕ И ОВО СМЕШНО? (ВИДЕО)


ЗАВЕТНИЦИ: „ПРЕДСЕДНИЧЕ“ ДА ЛИ ЈЕ И ОВО СМЕШНО?

Данас су, како су и најавили, чланови и присталице ПРЕДАЛИ,  СРПСКИ САБОР ЗАВЕТНИЦИ: 16. октобра у 12 часова – захтев и протестно писмо У ИМЕ НАРОДА – председнику Николићу због изјава о Хрватима, а поводом дочека хрватског председника, уз све државничке почасти и сазивање ванредне седнице Народне скупштине Србије…

16.10.2013. ФБ Милица Ђурђевић, за ФБР приредила Биљана Диковић

ЗАВЕТНИЦИ 1

Поводом свечаног дочека хрватског председника, Иве Јосиповића, уз све почасти и сазивање ванредне седнице Народне скупштине у његову част, чланови и симпатизери Српског сабора Заветници уручили су протестно писмо Председнику Републике Србије, Томиславу Николићу.

ЗАВЕТНИЦИ 2

ЗАВЕТНИЦИ 3

Фотографије злочина у Јасеновцу и Јадовну, слике колоне избеглица протераних у операцијама „Олује“ и „Бљеска“ подсећале су на стравичне злочине почињене над српским народом.

ЗАВЕТНИЦИ МИЛИЦА

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић прочитала је захтеве Председнику Србије, Влади Србије и Народној Скупштини. Она је подсетила на скандалозну изјаву Томислава Николића „да ће прекопати сваки центиметар Србије да пронађе хрватске гробнице“. „Председниче Николићу, дошли смо овде да вам кажемо, можете прекопавати Србију, али свуда ћете наићи само на српске лешеве и гробнице! То су они лешеви који су плутали Савом за време Другог светског рата“, поручила је Ђурђевићева.

ЗАВЕТНИЦИ 5 nemanja djukic 2

ЗАВЕТНИЦИ 7

У централним улцама Београда, на свим истакнутим местима, вијоре се хрватске шаховнице. У званичном обраћању јавности Томислав Николић истакао је да је Србија спремна да повуче тужбу за геноцид против Хрватске, а неколико минута касније Иво Јосиповић потврдио је да Хрватска нема намеру да учини исто.

Пред нама је још једно понижење српског народа од стране вазалне власти, која је данас добила и званичну похвалу Европске комисије да „добро испуњава политичка мерила.“

***

ВИДЕО: Srbi Na Okup

СРПСКИ САБОР ЗАВЕТНИЦИ

Београд, ул. Римска бр. 4

НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

 

ПРЕДМЕТ: ЗАХТЕВИ ВРШИОЦИМА ВЛАСТИ У СРПСКОЈ ДРЖАВИ ВЕЗАНО ЗА ОНОСЕ СА ГЕНОЦИДНОМ ТВОРЕВИНОМ ТЗВ. РЕПУБЛИКОМ ХРВАТСКОМ

 

 1. Прекидање свих облика сарадње док се не успостави заштита и уживање припадајућих права, свим припадницима српског народа, како оног који живи на окупираној територији, тако и протераних.
 2. Покретање свих расположивих средстава којима ће се заштитити српско становништво на окупираним територијама под контролом тзв. Републике Хрватске. Организовање тела које ће представљати српски народ на окупираним територијама под покровитељством српске државе, ради отпочињања преговора о решавању статуса српског народа на окупираним територијама.
 3. Покретање кривичних поступака против свих одговорних за кривична дела ратних злочина извршена у геноцидним операцијама „Бљесак“ и „Олуја“, али и за време целокупног трајања сукоба на окупираним територијама под конторлом тзв. Републике Хрватске. С обзиром да је Хашки трибунал, који се евидентно доказао као политички суд, формиран да оправда све злочине над Србима током деведестих година, ослободио сваке кривице злочинце који су протерали 600.000 Срба и убили 7000, као и да је оне који су спроводили злочиначке операције, Анте Готовину, Младена Маркача и Иван Чермака, ослободио сваке одговорности.
 4. Започињање правних поступака у којима би се утврдила одговорност тзв. Републике Хрватске за кривична дела ратних злочина, као и обавеза накнаде материјалне и нематеријалне штете жртвама и њиховим наследницима. Наведено, јер постоји неспоран правни континуитет државних ентитета тзв. Републике Хрватске и тзв. НДХ. Захтевамо од Народне Скупштине да хитно усвоји резолуцију о геноциду над српским народом у Јасеновцу, Јадовну и осталим усташким логорима.
 5. Покретање свеобухватне истраге надлежних органа, пре свега Јавног тужилаштва, Пореске управе, Комисије за заштиту конкуренције, СБПОК-а, и БИА, у циљу заштите грађана РС и учесника на српском тржишту, као и самог српског тржишта. Наведено подразумева координисано деловање свих побројаних органа у циљу откривања и гоњења свих одговорних учесника у вршењу кривичних дела, а која су усмерена на подривање тржишта српске државе. Постоје озбиљне индиције да тзв. Република Хрватска, преко својих обавештајних структура и заврбоване агентуре домаћих издајника организовано и систематски преузима учесника на српском тржишту и истовремено урушава конкурентске привредне субјекте, а све у циљу слабљења привредне моћи српске државе. У наведеним активностима стичу се битна обележја бројних кривичних дела, али и других деликата против пореских прописа, права заштите конкуренције и привредног криминала. Све наведено се не исцрпљује у области кривичних дела којима се подрива тржиште, већ подразумева и бројне облике класичних криминалних активности, као и кривична дела против безбедности државе и уставног уређења. Следствено томе захтевамо да се осумњиченом Иви Јосиповићу уручи позив за саслушање пред надлежним институцијама српске државе, ради давања исказа и откривања саучесника и помагача везано за претходне наводе.

 

Београд, 16.10.2013. године

Српски сабор Заветници

8 replies »

 1. Зашто осуђивати друге људе? Боље размишљај о себи. Свака овчица ће бити обешена за свој репић

  Св.Матрона Московска

  Свиђа ми се

 2. JEBEM LI VAM MATER SVE STE PRODALI, NISTA VAM NIJE SVETO!
  SVI NAS GAZE KAKO STIGNU A OVA TRI PEDERA GORE SAMO PUNE DZEPOVE I TRLJAJU GUZICE JEDAN O DRUGOGA DO NAROD PATI! KAKO MOZETE???!!!
  OVO JE ZA VANREDNE IZBORE,UNISTAVAJU NAS!!!

  Свиђа ми се

 3. O Boze ovo se vise ne moze izdrzati. Treba svi da krenemo u napad, krajnje je vreme vec smo jednom nogom u provaliji.

  Bravo Zavetnici, Dveri, Nasi i ostale patritski, srbski nacionalno okrenute organizacije. Vreme je da se svi udruzimo i sa narodom krenemo u odbranu!

  Свиђа ми се

 4. Актуелни председник Србије је 16. октобра 2013. на РТС-у гостујући рекао:
  http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/1418695/Srbija%2C+%C4%8Dekaju%C4%87i+budu%C4%87nost.html

  И са Бугарском је, каже, успостављен директан контакт. „Бугарска ће извући ускоро нека средства из европских фондова, и помоћи ће општинама на југоистоку Србије у којима су Бугари већински живаљ“, најавио је председник.

  Да ли то значи препуштање финансијског утицаја на југоистоку Србије Бугарској?

  После Косова, да ли су на реду Босилеград и Димитровград?

  Свиђа ми се

 5. TREBALO BI KOPATI VISE PO HRVATSKOJ NEGO PO SRBIJI JER U SRBIJU NISU STIGLI, JEDINO KOJE JE VODA DONELA. ONI JOS UVEK NECE DA OBJAVE TACAN BROJ ZRTAVA U JASENOVCU A O OVIM IZ 90-TIH, NIKADA SE NECE NI SAZNATI BROJ. KOLIKO JE NJIHOVIH RATNIH ZLOCINACA OSUDJENO U HAGU, ISPADA DA SU SE SRBI MEDJUSOBNO UBIJALI A ONI BILI POSMATRACI.VREME CE POKAZATI JEDNOG DANA OD ISTINE SE NE MOZE POBECI.

  Свиђа ми се