ДРУШТВО

Небојша Јовић (поводом Патријарховог позива на изборе) – Рекох и спасих душу своју!


Јовић

Небојша Јовић
14.10.2013.

Патријарх свакако дугује народу србском, верницима својим, појашњење ове данашње не баш најјасније изјаве! Највише из разлога што је Свети Синод Србске Православне Цркве у свом последњем саопштењу, када је бриселски споразум назвао противуставним и издајничким, које је још увек неповучено, значи и једино меродавно, на снази и званично, недвосмислено ставио до знања да је као такав опасан и штетан и по србску држву и по србски народ!!!

Обзиром да избори расписани од стране „председнице ткзв. Н е з а в и с н о г Косова“ и по законима те исте ткзв. државе, произилазе из тог, по ставу Синода СПЦ, противуставног и издајничког бриселског споразума, онда ова (наводна?) изјава Патријарха Иринеја, осим што ствара конфузију, ставља Патријарха у положај ниподаштаваоца целог Синода Србске Православне Цркве!

Сувишно је подсетити Патријарха да би подржавање избора истог оног режима који је убијао србски народ, палио му куће и домове, уништавао и палио Цркве и манастире, трговао органима киднапованих Срба, изнова убијао те исте Србе, изнова палио до сада неспаљене цркве, а од верника својих, најчистијих у целој србији, правио или јањичаре или донаторе својих органа а мимо њихове воље, по престоницама евробским!

Да ли Патријарх или неко други зна нешто што ми не знамо??? Ако зна онда би морао то да нам каже! Да ли је случајност или „загревање“ када Сава Јањић честита освајање медаље џудисткињи са Косова којом је осветлала образ држави својој, и не буде кажњен због тога?

Да ли Владика Теодосије поступа против става Светог Синода СПЦ, када позива да се изађе на изборе које је тај исти Синод осудио као издајничке и противуставне, па ипак не сноси никакве консеквенце?

Да ли је истина да је „већ договорено“ стварање „Косовске Православне Цркве“, пројекта јошиз времена владавине Бориса Тадић? Да ли је то само увод у признавање, уз ткзв. КПС, и признавања Црногорске и Македонске Православне Цркве???

Да ли то наша Црква добија обрисе „Невладине Организације“ којој је небеско за малена царство, а земаљско увек и довека?

Надам се и сигуран сам да није тако!!!

Зато Вас молим Ваша Светости да одмах појасните ову, по Цркву, народ и државу, опасну изјаву и директно, јасно и недвосмислено кажете, да ли је по вама бриселски споразум па и избори који су по њима расписани у складу са Уставом и интересима србске државе и народа или је антиуставан, антисрбски и катастрофалан по останак и србске цркве и србске државе и њеног народа!

Свето писмо и учење Господа нашега Исуса Христа налажу нам да праштамо ближњима па и непријатељима својим, чак и крволоцима који су нам народ убијали и сакатили. . . зато вас молим да, јединства у Бога и цркве његове ради, опростите и брату и ближњему своме, Владици Артемију (ако има шта да се прашта), тим пре што му се нити једно кривично дело не ставља на терет, никакве пресуде окривљујуће нема, а све и ако се огрешио било чиме о саму СПЦ. . . па, ако крвницима и непријатељима својим и поред највећих недела и злочина праштамо, ваљда се и ближњему своме треба опростити?!

Неко ће рећи да је тражено од њега да се извини или нешто слично. Ако се већ од непријатеља наших не тражи ни поклоњење нити опроштај, већ му се једноставно опрости, онда то ни за Владику не треба бити услов! Овакав потез би, не само додатно ојачао поверење у СПЦ, већ би и потрло приче и тврдње да је смена Владике Артемија политички одрађена ствар и то једна од првих, ако не и прва по устоличењу Вашем, иако је пред црквом нашом тада стајало барем десет много већих и по народ и цркву опаснијих проблема!

Констатација Ваша да би Срби требало да на изборима изаберу најбоље (чак и да изузмемо чињеницу да никако не могу бити најбољи они који су спремни да зарад личних инртереса и девизних рачуна угрозе своје најближе, свој народ, а државу Србију и Цркву своју са Космета за навек протерају), наивна је и опасна. Била би тачна и спасоносна да држава Србија расписује изборе па да се међу кандидатима најбољи одаберу! Овако, ако знамо, а знамо, да је на челу ове монструм државе злочинац који је осумњичен за трговину органима убијених Срба, притом се још и налази на потерници државе Србије, да ли заиста верујете да би се закони у тој и таквој држави поштовали, у држави где је једина грана индустрије експорт људских органа и трговина наркотицима и белим робљем!

Морате знати Ваша Светости и то да када једном у систем уђете и државу и њене законе признате, повратка више нема!!! Тада остаје само да бројите жртве настале Вашом неопрезном изјавом и наводном подршком!

Али да не би било забуне, понављам још једном, Свети Синод Србске Православне Цркве је у свом последњем саопштењу, бриселски споразум назвао противуставним и издајничким, да је као такав опасан и штетан и по србску државу и србски народ и то саопштење и став су још увек неповучени, на снази и као такви једино меродавни! А имајућ у виду да, албански избори, расписани од самозване председнице ткзв. Независног Косова, проистичу управо из бриселског споразума, јасно је да је став званични СПЦ да на такве изборе не треба изаћи!!!

Ето ја рекох и спасих душу своју!

4 replies »

 1. Господо, ВИ који сте у Привременој скупштини АП КиМ да ли је ово довољно?
  Надам се да сте сада прогледали и да се нећете оглушити о вапај народа да се одрекнете оваквих екуменских свештеника и Епископа.
  Задњи је час да затражите благослов од нашег канонског Епископа -ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА и потрудите се да га заједничким снагама вратимо на ово мало слободне територије земље Србије.
  Видели сте (ваљда) ко је увек, свим срцем и свом снагом једино уз нас.
  Уколико и даље будете лутали и тражили благослове тамо где их од Господа нема, уништили сте и Вас и нас, а на то немате право или можда грешим, можда сте и Ви само неки од ЊИХ.

  Свиђа ми се

 2. Помаже Бог брате Небојша! И „добро јутро“!
  „Не пада снег само да прекрије брег него…“

  „На три вере оком намигују а ни једну право не верују“’- Свети Владика Николај Српски

  Екуменизам=глобализам=комунизам=…=антихришћанство!
  „У злу су се удружили“ против Православља и Српског народа, као некада јеврејски „синедрион“, Понтије Пилат, Ирод, Јуда и разне плаћене „букаџије“(телевизија, новине, гласноговорници…).

  ПАРАДА СРАМА=СРАМНИ ШИПТАРСКИ ИЗБОРИ!

  Како радили тако нам И Бог помогао-судио!

  Свиђа ми се

 3. Када се емитовало позивање Патријарха Иринеја на шиптарске изборе, ја и моја вољена жена, седели смо за столом и ручали.

  Од када је прилог кренуо ми смо гласно покушавали да се присетимо да ли се поп иза Патријарха зове Мирослав или Радослав. А онда, негде на пола његових речи, ми смо праснули у смех схвативши да нисмо ни покушали да чујемо шта Патријарх прича и баш се јако смејали чак и после завршетка његове изјаве, позива, како се то већ зове. Наравно да нисмо једно друго ни питали да ли се смејемо истој ствари.

  Просто речено, за оне који су стварно желели да знају којим се правцем куда стиже и који ни по коју цену нису лагали нити свесно замајавали себе, то није било ама баш никакво изненађење.

  Свиђа ми се