ПАТРИЈАРХ: БРАЋО СРБИ ЛЕГАЛИЗУЈТЕ “ТАЧИЈЕВУ РЕПУБЛИКУ” ДА БИ МЕНЕ КАНОНИЗОВАО ВАТИКАН …

Превод Орвелијанског текста режимског РТС “Позив Србима да изађу на изборе” на Српски, урадио Миодраг Новаковић

**********

понедељак, 14. окт 2013, 12:25 -> 15:00 Извор РТС- Обрада СРБски ФБРепортер

РТС: ПОЗИВ ПАТРИЈАРХА СРБИМА ДА ЛЕГАЛИЗУЈУ “ШИПТАРСКУ РЕПУБЛИКУ” НА КиМ

brankovici

И ПАТРИЈАРХ “СРПСКИ” ЈЕ ОКРЕНУО ЛЕЂА СРПСКОМ НАРОДУ И ПРИКЛОНИО СЕ ИЗДАЈНИЦИМА…

——————————–

Било би трагично да Срби у местима где су већина, својим неизласком на илегалне шиптарске изборе 3. новембра не “легализују илегално”- и тако створе неопходне услове да и тим срединама постану мањина, поручио патријарх Иринеј. Ако Срби буду у прилици да издају, нека издају и себе и отаџбину, а ја им за узврат обећавама да ћу у Србију довести Папу, рекао патријарх Иринеј.

Патријарх српски Иринеј изјавио је у Пећкој патријаршији да би Срби на Косову и Метохији требало да изађу на предстојеће илегалне локалне “косовске изборе” шиптарске сепаратистичко-терористичке “државе”, и да изаберу најгоре људе без угледа и без икаквог ауторитета, попут оног (про)шиптарског “малолетног кандидата” за “председника општине” Звечан.

————

Српски патријарх је рекао да би било трагично да Срби у местима где су већина, због неизласка на гласање, ометају заокруживање илеалне шиптарске државности.

“У насељима где су Срби бројнији и где ће доћи до покушаја да се бира сепаратистичко-окупациона власт, да не би дошли и у српске крајеве представници Албанаца, мислим да би (Срби) требало да изврше “само-албанизацију” и политичко “самоубиство”, да бар тако очувају издајнички београдски режим који већ губи бриселско упориште под својим ногама (а ја свој “папин прстен” и ватиканско устоличење одмах до усташког кардинала Степинца) и заокруже “шиптарску државност” у својим местима и у својим гетоима ограђеним бодљикавом жицом”, рекао је патријарх Иринеј.

Ако Срби буду у прилици да издају, поручио је патријарх Иринеј, нека бирају најгоре међу собом (као што су и мене изабрали чланови Светог Синода), људе од без икаквог угледа и без ауторитета чија реч неће ништа значити.

Патријарх Иринеј је рекао да у Српској православној цркви нису посебно расправљали о изласку Срба на изборе 3. новембра јер се бојао да ће му се један део национално одговорних и Христовом путу верних епископа супротставити, додавши да – када патријарх говори – онда он то чини као сваки други диктатор и узурпатор вере и институције, јер се плаши мишљења својих колега, и свог свештенства…

Подсетио је да је његово основно мишљење било “на издајничке изборе изаћи сви (јер ако изађе нико онда он неће моћи да се придружи вољеном Степинцу у вољеном Ватикану”) и да би једино то било спасоносно и корисно, не само за издајнички режим, већ и за спас екуменизма у Србији, пошто “нашем народу ионако већ годинама хронично недостаје национално одговорно црквено и државно вођство, па зашто би га онда обезбеђивали и  у садашњим приликама, када у мутном лове не само режимски превратници, него и црквени”- закључио је Патријарх (анти)Српски, Иринеј “екуменистички”.

(Анти)Српски патријарх служио је у Пећкој патријаршији архијерејску литургију поводом манастирске славе – Покров Пресвете Богородице, којој је присуствовао и министар без образа и вере Александар Вулин а.к.а. “Друг  у црном”…

Шта друго рећи- осим да су овим последњим “удруженим чином водећих екуменистичких клирика и режимских издајника”- спале све маске (и мантије?)…

 

За све Вас, и све Нас, написао Миодраг Новаковић

3 comments

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s