БАРИКАДЕ

Не шиптарским изборима – др Слободан Антонић (ВИДЕО)


Не шиптарским изборима – др Слободан Антонић (ВИДЕО)

Срби кажу НЕ шиптарским изборима и то каже и др Слободан Антонић.

12.10.2013. СРБИ НА ОКУП, за ФБР приредила Биљана Диковић

dr-Slobodan-Antonic

„Прилично је незахвално одавде, из Београда, из професорског кабинета, давати савете људима који живе на Косову, који су на, тако да кажем, првој борбеној линији. Ја сам сигуран да ће они сами донети исправну одлуку, баш зато што ће консенквенце њихове одлуке на неки начин они сами сносити.
Али сам такође сигуран да ће они, кад буду доносили ту одлуку, водити рачуна и о неколико ствари, о неколико чињеница које су везане и за ове изборе, а пре свега за бриселски споразум, који је основа ових избора.

Бриселски споразум, па онда и ови избори, заправо смерају на то, циљају на то да изврше демонтажу државе Србије на северу Косова, пре свега. И не само да је реч о демонтажи државе Србије, растурању и нестанку њених институција на северу Косова, реч је заправо о једном удару и на саму уставну конструкцију Србије као државе. Дакле, реч је о растурању те конструкције.

Када једном отворите Устав, када једном кренете да доносите одлуке којима се тај Устав не поштује, кад једном кренете да одвајате територије које контролише држава Србија, онда се поставља само питање шта ће следеће бити на реду. И у том смислу и бриселски споразум и ови избори су опасни, не само за српски народ који живи на Косову и Метохији већ и за целу Србију и све Србе, све грађане Србије.
Консеквенце и бриселског споразума и ових избора ми ћемо тек да видимо. Али оно што мислим, јесте и што је најопасније јесте да ће те консеквенце трагичне и веома опасне не само за грађане Косова и Метохије, него и за све грађане Србије.“ 

У наставку погледајте видео прилог са његовом изјавом

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

1 reply »

 1. Изласком на ове изборе Срби на Космету треба да постану национална
  мањина тзв. државе Косово, и тако престану да буду већински народ
  државе Србије.
  Епискпоп Артемије је био јасан: „НЕ – ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА!“

  Драган Славнић

  Свиђа ми се