БАРИКАДЕ

Расељени са КиМ у Црној Гори: Бојкотујемо изборе на Косову


Расељени са КиМ у Црној Гори: Бојкотујемо изборе на Косову

Савез удружења расељених са Косова и Метохије у Црној Гори одржавање локалних избора на Косову и Метохији, заказаних за 3. новембар, сматра нелегалним, незаконитим и крајње дискриминаторским, због чега траже да државни врх Србије позове Србе и Црногорце са Космета на њихов потпуни бојкот.

03.10.2013.Вијести, за ФБР приредила Биљана Диковић

raseljeni sa KiM u CG BOJKOT IZBORA

Од више од 7.000 пунољетних расељеника са Косова који живе у Црној Гори, косовска изборна комисија у Приштини је право гласа признала за свега 247 људи, наводи се у саопштењу Савеза.

„Увјерени смо да бисмо евентуалним учешћем на изборима у овим околностима били пуки декор за заокруживање међународно непризнате и лажне државе Косово којом управљају освједочени терористи и трговци људским органима“, додаје се у саопштењу.

У прилог томе свједочи и одлука привремених албанских власти у јужној српској покрајини да забрани боравак на Космету државним функционерима Србије за вријеме трајања изборне кампање, као и смишљена одлука косовске изборне комисије да избрише више од 32.000 пријављених расељеника из централне Србије који су се евидентирали за гласање у прописаном року.

Због свега тога, Савез сматра и да би листа „Грађанске иницијативе српске“, иза које стоји Влада Србије и коју је подржао Савез, требало да буде повучена, како би се избегло давање легитимитета моноетничком албанском Космету и његовим квази институцијама.

У вези са новонасталом ситуацијом Савез удружења расељених у Црној Гори се залаже и за хитан прекид бриселских преговора између представника званичног Београда и албанских институција у Приштини и поништење свих споразума учињених на штету Србије, а захваљујући уступцима српског државног врха, преноси Срна.

Из Савеза додају да је Србија до сада показала опређељење да се дијалогом и договором дође до рјешења којим би били задовољни и Албанци и Срби у Покрајини, али да је очигледно да албанска страна жели да се Србија по сваку цијену присили на легализацију једнострано и илегално проглашене наводне косметске независности.

„Сигурни смо да српска елита у Београду неће пристати на такав сценарио, због чега је неопходно хитно изаћи из подвале која се спрема у Бриселу и Приштини“, закључује се у саопштењу.

1 reply »

 1. Последњих два дана пратим развој ситуације на КиМ-у,и као обичан грађанин видим да се спрема војни сценарио за северни део Косова и Метохије уколико „избори“ репубљик косово не успе да натера Србе да гласају,мени је жао и душа ме боли што не могу да Вам помогнем некако, једино што ми је преостало да се молим Богу да Вас све сачува на КиМ-и. Моја анализа је следећа:
  Недавна изјава премијера Тачића да се повлачи са преговора није ништа друго него некаква врста предизборне кампање за скупљање поена,јер зна да ускоро ће завршити посао за запад и неће им више бити потребан јер је истрошена роба, него ће покушати да скупи поене међу народом како би добио „заштиту“ да га не отерају у затвор или убију његови налогодавци за које је радио сво време против Србије,ДСС је био у праву у вези тога да је „забрана“ уласка Тачићу и осталима само једна фарса коју игра Београд и Приштина док трају „избори“ непостојеће државе,али ја као грађанин ове напаћене земље не верујем много ни ДСС-у(погледајте на сајту српскаполитика.цом у одељењу Србија наслов „Издаја Србије“ – http://www.srpskapolitika.com/Meni-1-V/Izdaja/izdaja.01.jpg
  http://www.srpskapolitika.com/Meni-1-V/Izdaja/izdaja.02.jpg).
  На сајту црвених беретки имате информацију да се спремају терористички напади на државне институције Републике Србије,али мете ће бити политичке и јавне личности али и цивили. На КиМ-и је све јачи муслимански фундаментализам над којим КФОР,ЕУЛЕКС и „косовска“ влада губи контролу над њима(што значи да нам запад спрема нову „олују“ за Србе са севера) http://www.crveneberetke.com/cia-upozorava-siptari-spremaju-napade-i-atentate-u-srbiji/
  Недавна изјава за шиптарске новине да су Срби зауставили конвој ЕУЛЕКС-а, а после се сазнало у остатку Србије(они који прате овај сајт)да су то уствари били припадници „Росу“ који су послати да Вас провоцирају због недавног убиства припадника ЕУЛЕКС-а за које се зна да су га убили терористи из оближњег албанског села. Што значи да ће сада провокације бити најжешћије икада до сада,будите спремни на све јер и сами знате да је војска из Албаније(која је чланица НАТО-а)ушла у Призрен и тамо је стационирана док комадант КФОР-а не одлучи другачије(тј. операцију „Северна Стратегија“ http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=274&cl=12
  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=288&cl=05).
  Мој крајњи закључак је да ће Вам новембар бити пресудан месец,волео бих на крају да испадне да сам погрешио у својој анализи као обичан грађанин, али ми није свеједно ако будем био у праву, зато што имам пријатеље чији су родитељи,рођаци и познаници у српском селу близу Приштине и буквално су опкољени шиптарима јер ако се ово задеси стварно, северни део имаће сигуран пролаз за повлачење оних цивила који нису у могућности да се бране, док Срби јужно од Ибра… не смем ни да помислим шта би се могло десити.

  Свиђа ми се