All

СЛОВЕНАЧКИ СУД У ДОСЛУХУ СА БЕОГРАДОМ ОСУДИО НОВИНАРА МИЛИЋА ЗА ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ !?


ДОГОДИЋЕ СЕ И ИСТИНА ЈЕ! ПО КРАТКОМ ПОСТУПКУ – ОГЛЕДАЛО ИСТИНЕ У ЕВРОПСКОЈ СЛОВЕНИЈИ

 

кантарУ четвртак 3. октобра 2013 у 11:00 часова у просторима Савеза српске дијаспоре Словеније

Линхартова цеста 13, Љубљана-Бежиград, одржаће се конференција за штампу, позвани су сви медији из Словеније и српски амбасадор у Љубљани г. Александар Радовановиоћ, а овом приликом позивамо и медије изван Словеније.

Дописник електронског медија Србска дијаспора и ревије Отаџбина,  г. Радован Милић, био је правноснажном пресудом осуђен „у имену људства“ дана 13 маја број: ЗСВ 6/2012, уручене 14. септембра 2013, од стране „Окрајнега Содишча в Словенских Коњицах“ (пресуду коју  је потписала окружни судија госпођа Зденка Кошир)- дакле, без рочишта и доказних чињеница је г. Радована Милића осудила на казну затвора до 30 дана и то у вези постављеног новинарског питања, о сумњивом конфликту интереса, у којем се нашла госпођа Александра Станковић, виша светница за политичка питања у Амбасади Републике Србије, у Љубљани.

Савез „никим случајем“ не занима – ко у наведеном правном поступку ради за туђе обавештајне службе, те дали је и колико плаћен.? То би требало занимати поједине државне институције, било Словеније или Србије.

У наведеном примеру никако није реч само о господину Радовану Милићу, него што се сличан пример, данас или сутра може поновити и код обављања Вашег новинарског посла.

Мислимо да наведени пример води ка недопустивој пракси директног мешања у лични и професионални интегритет новинара.

На крају и неколико питања за размишљање:

Да ли Словенија постаје полицијска држава?

Да ли наведена пресуда у имену народа омогућује Судску праксу, која ће забранити новинарима професионални рад?

 

САВЕЗ СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ СЛОВЕНИЈЕ

ссд

1 reply »

  1. Свака држава на свету, уколико је створена на злочину против човечности, добија епитет злочиначке државе, све док не приведе злочинце правди, то је стандард.
    Словенија је створена на злочину убиства преко стотину ненаоружаних војника ЈНА којима је у обдукционим листама писало: прострелна рана у потиљак. Зато ће заувек остати злочиначка држава, ма како је звали. На једину кривичну пријаву поднету из Србије од 1991. године до данас, октобра 2013. године, коју је потписао Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада на молбу родитеља убијених војника ЈНА, Јавни тужилац Словеније је одговорио одбацивањем, јер наводно, нема доказа. Зар онда било кога може да зачуди одлука тамо неких судова злочиначке државе
    против припадника народа највеће жртве сецесије дојучерашње ,,браће,,?

    Свиђа ми се