ДЕШАВА СЕ...

„Геј парада“ одржана вечерас – испред Владе и Скупштине Србије! (ФОТО, Видео)


Парада поноса одржана, учесници се разилазе

Б. Ј. | 27. септембар 2013. 23:14 > 00:00
Извор: Новости
Фотографије: Курир, Телеграф

Упркос забрани да се Парада поноса одржи, неколицина ЛГБТ припадника, њих 150-ак, уз пратњу милиције прошетало је улицом Кнеза Милоша, поред Главне поште и стигло на плато испред Скупштине града

parada-ponosa-1380317202-372631

Са препознатљивим паролама и заставом дугиних боја, смело су, најпре због јаког обезбеђења, корачали улицама.

Учесници шетње носили су и транспаренте „Ово је Прајд, ово је Србија“, „Победа, Победа“, „Живела љубав“.

Поворка се потом зауставила испред Дома Народне Скупштине узвикујући „Имамо Прајд“, одакле су се и разишли нешто пре поноћи.

Протестна шетња протекла је без инцидената, изузев неколико вербалних сукоба, а саобраћај у центру града, који је у време трајања шетње био делемично затворен на раскрници Булевара краља Александра и Кнеза Милоша, убрзо је нормализован.

Како сазнајемо, окупили су се тако што су једни другима шаљи смс-ове путем којих су се договорили о свему.

На крајњем одредишту, испред Скупштине града, било их је између 150 и 200, а њихов представник, Бобан Стојановић, изјавио је: „Били смо разочарани када смо сазнали да је Прајд отказан, али овим чином смо хтели да докажемо да се не предајемо, да смо истрајни у идеји, овог пута нећемо дозволити да, пошто је држава посрнула пред хулиганима, посрнемо и ми.“ Такође, рекао је да је све спонтано организовано и да ће се сада мирно разићи и вратити својим кућама.

Када су почели да се разилазе, веома бројчано појачано полицијско обезбеђење још је било присутно.

Фото: Телеграф

Gej-paradav4-big

IMAG0074

IMAG0100

IMAG0101

IMAG0105

4 replies »

  1. Pa to nasoj vlasti je prece nego normalna deca koja se dave u vodi mozda nas bog kaznjava zbog ove sramne veselovke dali ih je bilo briga za poplave i srbiju,

    Свиђа ми се

  2. На празник КРСТОВДАН ! Ментална блокада свести у гениталним органима. Инвалиди. Доболи мало пара па морали да одрде. Договор !Део пројекта Депопулације – уништавање врсте Сапијенса ! Све остаје записано – награда свакоме према делима ! Бог је велик !

    Свиђа ми се

  3. koji ste vi jadnici i bednici, ne znate sta radite, sram vas bilo koja pobeda vi ste vazni a onolika deca po Srbiji gladuju. Ma tek cete se sada smuciti celom narodu. Sami ste to hteli zapamtite!

    Свиђа ми се