Љиљана Јовановић

ЊУЈОРК ТАЈМС О НАЈНОВИЈЕМ ЧЛАНУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ СТРОС КАНУ: ЗА САВЕТНИКА- ОПТУЖЕНИ СИЛОВАТЕЉ И ПОДВОДАЧ ПРОСТИТУТКИ …


Србија именовала Строс-Кана за економског саветника

—————————
Дан Билефски

ЊУЈОРК ТАЈМС

Објављено 16.09.2013.

За СРБски ФБРепортер превела Љиљана Јовановић

Илустрације и коментари (у плавој боји) уредник М. Новаковић

—————————

Доминик Строс Кан- „МАЈСТОР ОРГИЈА“

dominique-strauss-kahn-handcuffs-570x321

„ПРАВО“ ИЗ ЗАТВОРА У СРПСКУ ВЛАДУ !?


Париз : Доминик Строс Кан, бивши Директор Међународног монетарног фонда,  чија је каријера пропала због озбиљних сексуалних скандала, покушава да се поврати тако што постаје економски саветник Српске владе.

Српски званичници су у понедељак изјавили да ће именовање господина Строс-Кан-а бити у уторак у Београду. У телефонском разговору господин Александар Вучић  ПП владе, рекао је да дужности господина Строс-Кана, обухватају помоћ  при реструктуирању огромног дуга Србије према иностранству, привлачење страних инвеститора као и управљање односима са ММФ.

Он је рекао да се господин Строс-Кан сложио да прва три месеца ради Про –боно, (бесплатно, под условом да у хотелу раде младе собарице?) .

Господин Строс-Кан (64 године) економиста, у понедељак, није био доступан за коментар.
Крајем јула у интервјуу који је емитован на каналу Руске државне телевизије “Россиyа 24” он је изјавио да је његова политичка каријера за њим, и да између осталог  сада ради као саветник за велике Руске компаније, за компаније у Африци, Латиској Америци . “Политика је за мене прошлост”-рекао је.

Strauss-Kahn-Lawsuit-2-

ХОТЕЛСКА СОБАРИЦА КОЈУ ЈЕ СТРОС КАН НАВОДНО СИЛОВАО И ПОТОМ БИО УХАПШЕН НА ОСНОВУ ОЗБИЉНИХ ФОРЕНЗИЧКИХ ДОКАЗА. НАКОН ШТО ЈЕ СОБАРИЦА ПОВУКЛА ТУЖБУ КАО РЕЗУЛТАТ „ВАНСУДСКЕ НАГОДБЕ“ КАН ЈЕ ОСЛОБОЂЕН И ПРОТЕРАН ИЗ САД. У ФРАНЦУСКОЈ СЕ ВОДИ ПОСТУПАК ПРОТИВ ЊЕГА КАО ЈЕДНОГ ОД „РИНГ-ЛИДЕРА “ ПРОСТИТУЦИЈЕ. ОЧИГЛЕДНО ДА ЈЕ У РЕЖИМСКО-МАФИЈАШКОЈ СРБИЈИ ДОБРО ПРИХВАЋЕН, И ДА СВЕ ЊЕГОВЕ МАНЕ ПОСТАЈУ „КВАЛИТЕТ“…

Господин Строс-Кан бивши председнички кандидат у Француској, дао је оставку на место Председника ММФ 2011 године, због избијања сексуалног скандала, оптужбе да је сексуално злостављао домаћицу у Њујоршком хотелу. Оптужбе су касније повучене.

dominique-strauss-kahn

СТРОС КАНА У ФРАНЦУСКОЈ НАЗИВАЈУ „ГОСПОДАР ОРГИЈА“, У СРПСКУ ВЛАДУ ЈЕ УШАО НАКОН ОБЕЋАЊА ДАЧИЋА ДА ЋЕ ДА ГА ОДМАХ ВОДИ КОД ОНЕ ОБЕЗГАЋЕНЕ ТВ ВОДИТЕЉКЕ, КОЈА ЈЕ НАШЕМ ПРЕМИЈЕРУ ДАВАЛА БЕСПЛАТНЕ И ЈАВНЕ ЧАСОВЕ СЕКСУАЛНОГ ВАСПИТАЊА…

Међутим он се у Француској и даље суочава са оптужбама за умешаност у проституцију у северном Француском граду Лилу. Његови адвокати  су негирали оптужбе, рекавши да, иако је господин Строс-Кан био присутан на “слободнијем”окупљању,  није знао да су жене биле плаћене.

Србија је недавно добила одобрење за почетак преговора за улазак у ЕУ, и сада тражи начин да рехабилитује свој негативни међународни “имиџ” који је добила у  периоду крвавих ратова 1990-тих година. То је навело неке Српске аналитичаре да се упитају, зашто  је Србија  за своје “поправљање имиџа” узела особу која је себе тако осрамотила,  која и сама мора да се међународно рехабилитује.

4438634-dominique-strauss-kahn-diapo-1

ОВАКАВ „САВЕТНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ“ ЋЕ НАМ СИГУРНО ПОБОЉШАТИ ИМИЏ- ПРАВО ИЗ ЗАТВОРА У ВЛАДУ СРБИЈЕ…

Госпођа Весна Пешић, социолог из Београда рекла је да је избор господина Штрос-Кана врло чудан: “Ми имамо врло добре економисте и ја  га лично никада не бих изабрала због постојећих оптужби против њега”-рекла је она. “Ово је пропаганда и маркетинг, али су људи овде толико исцрпљени рецесијом, да их за то  није брига.”

Господин Вучић ПП владе  бранио је свој избор тезом, да  новија историја господина Штрос-Кана, нема никакве везе са његовим експертским статусом. Сумњати у експертске способности господина Штрос-Кана, на бази скоријих скандала, је исто као да се сумња у уметничке способности Пабла Пикаса, због његовог лошег односа према женама са којима је живео.

imagesCADIR797ВИЦ(КАСТИ)ЕПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЗА ЧЛАНОВЕ ВЛАДЕ НИСУ ВАЖНЕ МОРАЛНЕ ВРЕДНОСТИ, ВЕЋ „НЕКЕ ДРУГЕ“. ЈАДАН ЈЕ ВИЦЕПРЕМИЈЕР (И ЊЕГОВ КАБИНЕТ) КОЈИ ЈАВНО ПРИЗНАЈЕ ДА ЗА ЊЕГОВУ ВЛАДУ НИСУ БИТНЕ МОРАЛНЕ ВРЕДНОСТИ. ТО ЈЕ НАЖАЛОСТ ЛИЦЕ ДАНАШЊЕ СРБИЈЕ….

“Пабло Пикасо је имао много проблема са његовим женама и децом, али је он ипак геније”-рекао је Вучић (овде је Њ.Т. пропустио да наведе Вучићеву компарацију Кана са Хитлером, кога Вучић сматра „великим човеком“ који је по њему такође био настран попут Кана).”Мислимо да је господин Шштрос-Кан одличан економиста, и мислимо да може да нам помогне својим знањем и искуством. Морамо да оживимо своју економију. Ми не говоримо о моралним вредностима. Он неће бити Министар за културу.

Срђан Богосављевић,директор београдске канцеларије ИПСОС-а, агенције за испитивање јавног мњења, рекао је да је јавност уСрбији подељена око оправданости коришћења странаца да помогну оживљавању Српске привреде. Али он је рекао да искуство Штрос-Кана може  помоћи 29-то годишњем непровереном дипломираном студенту Јејла, Лазару Крстићу, Министру финансија. Крстић је напустио глобалну консултантску компанију Мек Кинси, (Мц Кинсеy) да би ушао у Владу Србије овог месеца.

Господина Крстића чека захтеван посао на сређивању буџетског дефицита, огромног јавног дуга, као и поновног преговора  о зајму са ММФ.

alg-strauss-khan-exclusive-04-jpg

ОВАКО ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ВИДЕ НОВОГ САВЕТНИКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ. ВЕРОВАТНО ЈЕ БОЉЕ ДА НЕ ИЛУСТРУЈУ КАКО ВИДЕ НАШУ ВЛАДУ…

Господин Штро-Кан покушава да се врати у јавни живот последњих месеци. У јулу је био именован за члана одбора банкарске филијале Росњефт-а, Руске државне нафтне компаније. Појавио је и на црвеном тепиху у Кану, у мају, током Канског фестивала.

Али његов покушај повратка у јавни живот није прошао без инцидената. Прошле године је у Паризу изведен позоришни комад “Сиуте 2806”-(Апартман 2806) којим је обновљено сећање на  скандал који се десио у Њујорку а којим је председничка кандидатура господина Штрос-Кана била уништена. Почетком ове године,  роман  који је написала бивша љубавница, није га приказао у лепом светлу.

81693123

СТРОС КАНА ЈЕ БИВША „ЉУБАВНИЦА“ ОПИСАЛА У СВОЈОЈ КЊИЗИ (КОЈУ ЈЕ ОН БЕЗУСПЕШНО ПОКУШАО ДА СПРЕЧИ ДА ИЗАЂЕ У ЈАВНОСТ) КАО „ПОЛУЧОВЕКА – ПОЛУСВИЊУ“….

 

6 replies »

 1. Ubistvo EULEKSOVOG vojnika ima rezime,
  ubica je Šiptar al će morati da ima srpsko prezime.
  + + +
  Nema više Srbije –
  bila je pod hipotekom Svetske banke i MMF-a.
  + + +
  Ne puštajte Šešelja iz Haga za živu glavu,
  dok Nikolić ne promeni bravu.
  ++ +
  Vlada Srbije će Ekonomski plan da dobije,
  tek kad Stros Kanu organizuje orgije.
  + ++
  Od šljiva u Bajčetini treba skuvati džem,
  pre nego što se pretvore u rakiju na vlasti.
  + + +
  Prazne priče se filuju Evropskom unijom,
  + + +
  Šta o njemu misli Dačić Vučić bi voleo da čuje,
  zato pola Srbije prisluškuje.
  + + +
  NATOVCI svake noći
  crtaju paralelne linije na našem nebu –
  spremaju se ponovo da nas sjebu.
  ++ +
  Uvlačio se u guzu učitelju, profesorima i
  šefu stranke – u tome nije imao meru-
  konačno je ušai i Guzenbaueru.
  + + +
  Kirbi ostaje u Srbiji dok je ne usisa.
  + + +
  Kad mi stignemo u Evropsku uniju biće fajront !

  Свиђа ми се

 2. Tu aferu (u Americi) su mu spremili CIONISTI i Jevrejin Sarkozy!
  Bilo bi dobro – ako bi se dedica zainatio, pa im se osvetio na nacin da Srbiju zaista izvuce iz ljage! Nadam se da ce beogradske lepotice dati svoj nezaboravni doprinos srbskoj stvari i motivisati dedicu na svoj nacin!

  Свиђа ми се

 3. Dovodjenje ovakvih strasila je samo dokaz koliko Vucic, Nikolic, Dacic i ostala oligarhija iz SNS i SPS neznaju nista i da u svojim redovima nemaju strucnjake. Oni su ovo uradili radi marketinga i pomaka u nasoj ekonomiji nece biti sve dok su oni na vlasti. U Srbiji ima istinskih proizvodjaca, privrednika koji zive od svog znoja i njih je bilo bolje dovesti direktno u vladu da bi Srbija imala korist. Od ovakvih narod nece imati nikada i nikakvu korist. Vucic ostaje nelimitirani ludak a Dacic ionako o nicemu nezna nista. Zbog njih ce Srbija tonuti i tonuti.

  Свиђа ми се

 4. Ако он нас може да извуче из буле, нека га, а собарице и ресто девојчице којима је пријао мирис његових пара и моћи, па су се ето случајно све налазиле око њега, нека боље чувају своје „моралне“ задњице и окрену се побожнијим вредностима. 😉

  Свиђа ми се