Вук Драшковић (без увијања): И Вучић и ја смо доживели преображај!

Вук: И Вучић и ја смо доживели преображај

vuk-draskovic-aleksandar-vucic

Објашњавајући зашто је за Вучича рекао да је апостол Павле, Драшковић каже да ту метаморфозу користи често и одавно кад код хоће да подржи промену било ког човека на боље.

“И сам сам доживео такву метаморфозу јер сам неке своје ставове, пренагљене и можда прејаке речи изговорене крајем ’80. и ’90. променио, јер сам схватио да сам у заблуди”, казао је Драшковић у Кажипрсту Б92.

Радикалну промену ставова доживео је и Вучић. И мислим да ту промену треба подржати и охрабрити јер је то добро за Србију, будући да се ради о човеку који се налази на месту потпредседника Владе, додао је Драшковић.

На питање зашто сада верује лидеру напредњака, Драшковић каже да су се сви прибојавали да ће се са доласком СНС на власт наставити политка из ’90. и политика тадашње коалиције, у којој су били и Томислав Николић и Александар Вучић.

“Али срећом то се није десило, захваљујући тој радикалној промени курса…Извините проевропске снаге су имале прилику да европеизују Србију али ту ништа није учињено. Ништа нису урадили ни по питању Милошевићевог косовског камена”, казао је лидер СПО.

Драшковић је додао и да жели да верује да се Србија неће враћати уназад. “Верујем да ћемо у јануару почети преговоре о придруживања са ЕУ, да уђемо у ту зграду ЕУ факултета и да изласка нема док не добијемо диплому. Само тако моћи ћемо да решимо наше проблеме, који прете да направе колапс државе”, истакао је он.

“Нисам разредни да их оцењујем”

На питање да ли је ова власт та која може да реши све проблеме који су нам остали из прошлости, Драшковић каже да је у овој влади мало оних који знају шта је Европа и подржавају искрену европеизацију Србије, иако цела влада декларативно говори да је за Европу. Он међутим, није до краја желео да одговори на питање ко је искрен по питању Европе, а ко не. “Не бих дао тако искрену подршку Вучићу да код њега не видим да он стварно разуме шта је ЕУ и да не види да је ЕУ нама потребна”, казао је Драшковић.

На питање ко још није искрен по питању Европе лидер СПО-а одговара: “Нећу да будем разредни старешина па да их оцењуем. Али, ако чујете из владе да ’хоћемо запад споља, а исток изнутра’, то је немогуће. Као да хоће да имају споља шкољку аудија, а дачију изнутра.”

б92.нет

One comment

  • Ко једном овлада вештином преображавања том се не може више веровати да се неће поново преобразити и да ће ово што сад заступа исто бити погрешно па ће се преобразавати како ветар дува. Нити ишта зна јер да зна неби се преображавао-Таквима се не може веровати а ко им верује није боље ни заслужио од ситуације у којој се налази и за то је криво тадашње незнање због којег се овај преобразио..

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s