Дачић “крије ко змија ноге” шта ради и потписује са Хашимом Тачијем Змијом a злочинац све документе даје “на изволте”! ЗАШТО??

ЗАШТО ТАЧИ СВЕ ДОКУМЕНТЕ ДАЈЕ НА ИЗВОЛТЕ

ЗАШТО ДАЧИЋ НЕ ДАЈЕ НА УВИД СКУПШТИНИ И НАРОДУ ШТА ПОТПИСУЈЕ СА ТАЧИЈЕМ ПО БРИСЕЛУ?!

Док Дачић “крије ко змија ноге” шта ради и потписује са Хашимом Тачијем Змијом, дотле терориста и сепаратиста из Приштине исто поносно излаже свеколикој јавности.

На електронској презентацији Владе Србије нема ни она два парчета папира које су Тачи и Дачић парафирали као “бриселски споразум”(=пакт) о растурању државе Србије, а камоли практичне разраде истог.

Izdajnici
Да имају са чим да се похвале, да имало раде у корист безбедности и будућности наше деце Вучић, Дачић и Николић би први и на сав глас обнародовали “спасоносна” бриселска документа! Овако све се ради иза наших леђа, далеко од јавности – која када се пробуди:1) или ће бити касно – како би они желели,2) или ће бити крваво – како би њихове газде желеле,

3) или ће се све рашчивијати у Специјалном суду за организовани криминал (тј. велеиздају=рушење уставно-правног поредка Републике Србије + остало) како ће државотворни Срби пре или касније издејствовати!

***
“Statusno neutralne” материјале терористичко-сепаратистичког режима из Приштине остављамо у latinici.http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/Sporazumi_u_vezi_sa_Telekomunikacijama.pdfhttp://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/Sporazumi_u_vezi_sa_Energetikom.pdf

Sporazum o telekomunikacijama i energetici – njihov značaj

Priština, 10. septembar 2013

Sporazum o telekomunikacijama – njen značaj

KOD:
Kosovo je sporazumom o telekomunikacijama u vezi sa pitanjem koda obezbedilo preduslove i garancije koje su nedostajale za obezbeđivanje državnog koda za telefoniju. Ovi preduslovi i garancije će se omogučiti i pratiti od same Evropske unije, koja će podržati zahtev Kosova za dobijanje državnog koda u skladu sa načelima i procedurama ITU.

Kao što sporazum predviđa, u roku od 3 meseca stranke treba da pod nadgledanjem i olakšavanjem EU , nađu modalitet za podnošenje zahteva Kosova za dodelu trocifrenog koda + 383 ili + 384 i to jeste i ostaje uslov da Regulatorno telo započne sa razmatranjem zahteva za davanje privremenog odobrenja, za ograničeni rad operatera na severu Kosova do organizovanja aukcije / međunarodnog tendera za otvaranje frekvencijskih opsega u skladu sa važećim zakonima i propisima u Republici Kosovo. Na kraju krajeva, to znači postavljanje zakonitosti i propisa i u ovom delu naše zemlje, a u praksi to znači da drugi srpski operateri moraju da prekinu sa radom i pružanjem neovlašćenih usluga .

Licencirani operateri (posebno javni operater Vala), će nakon početka upotrebe jedinstvenog koda od januara 2015 godine uštedeti sredstva u godišnjoj vrednosti od oko 7 do 8 miliona evra (direktnih troškova kao rezultat korišćenja stranog državnog koda ).

SPORAZUMI MEĐU REGULATORIMA:
Ovaj sporazum nudi i stvara preduslove koji su nedostajali za postizanje tehničkih sporazuma koji se odnose na ukupno planiranje, korišćenje i upravljanje radio-frekvencijama u obe zemlje konačno otklanjajući smetnje na radio frekvencijama, koje su prouzrokovane zbog radio difuzne i telekomunikacione infrastrukture (TV i radio signali) oko državnih granica naše zemlje.

Sporazum stvara preduslove i otvara komercijalne perspektive da operatori obe zemlje postignu sporazum o romingu i interkonekciji. Postizanje ovih sporazuma će se direktno uticati na smanjenje tarifa i samim tim na troškove komunikacija za građane obe zemlje bez obzira na etničku pripadnost.

FIKSNI TELEFONI:
Zakon o elektronskim komunikacijama i propisi o Regulatornom telu ne predviđaju ograničenja u broju dozvola za ovaj segment komunikacije i u tom smislu Kosovo pozdravlja investicije u ovom segmentu, posebno s obzirom na trend opadanja u korišćenju ove usluge i nove investicije koje su nedostajale u ovom segmentu, koje će stvoriti nova radna mesta i mogučnosti za alternativni izbor komunikacionih usluga od strane građana naše zemlje.

MOBILNA TELEFONIJA:
Sporazumom je predviđeno da preostali deo telekomunikacione infrastrukture na severu zemlje radi u potpunom skladu i usklađenosti sa zakonima i propisima koji se primenjuju na Kosovu. Ovo odobrenje podrazumeva za sektor, konačno uspostavljanje zakonitosti i pružanje regulisanih i nadgledanih usluga od strane regulatornog tela i uz potpuno ispunjenje svih administrativnih i finansijskih obaveza prema državnim organima, kao što su: ARKEP, PAK, carina, itd

Ovo privremeno odobrenje ni pod kojim okolnostima, ne podrazumeva, i treba se tumačiti kao redovna dozvola (LICENCA), i konačno eliminiše shvatanje ili mogučnost tumačenja kao da je treći operater mobilne telefonije.

Sporazum stvara preduslove da se širenjem zakonitosti i propisa i u ovom delu zemlje obezbedi sveobuhvatan i jasan pregled konkurentnosti u sektoru, pruži se i garantuje pravna sigurnost aktuelnim investitorima i onim novim, kao i da se prikupe značajni dodatni prihodi za budžet zemlje.

POŠTANSKE USLUGE:
Sporazum je takođe uključio i dogovor strana za postizanje tehničkog sporazuma o poštanskim uslugama, koji je prvenstveno bio odbijen od srpske strane, a to jeste i predstavlja još jedan pomak pred internacionalizaciju poštanskih usluga i članstva Kosovske pošte u UPU (Internacionalna poštanska unija / Universal Postal Union) i Evropska pošta.

TEHNIČKA GRUPA ZA IMPLEMENTACIJU:
Sporazum predviđa stvaranje grupa za sprovođenje ovog sporazuma, koja će biti nadgledana od strane EU, sa mandatom za izradu akcionog plana za sprovođenje okvirnog sporazuma.

Sporazum o energetici – njen značaj

Na prenosnom nivou (transmisije):

Operater Srbije za transmisiju se obavezao da će međunarodno priznati KOSTT , kao jedinog operatora prenosa na celoj teritoriji Republike Kosovo, a to priznanje će materijalizovati potpisivanjem relevantnog sporazuma prema standardima ENTSO-E (Udruženje operatera transmisije , sistema i tržišta za električnu energiju u Evropi).

Sa ovim sporazumom srpski operater za prenos će podržati i članstvo KOSTT-a u ENTSO- znači neće vršiti opstrukcije kao do sada .

Materijalno, ove prednosti se mogu očekivati:
• Kosovo, odnosno KOSTT može da unovči prihode od energije, prenete u treće zemlje, jer sa potpisivanjem sporazuma KOSTT postaje deo mehanizma za saradnju između operatora na evropskom nivou. Pozivajući se na energetske podatke iz prošlosti taj prihod može dostići od -1.500.000.00 evra- 2.500.000.00 evra / god.
• KOSTT može unovčiti prihode od podele prenosnih kapaciteta na vezama interkonekcije sa susednim zemljama u slučajevima sporova. Preliminarni podaci koji su približno procenjeni dovode do informacije da ovi prihodi mogu dostići vrednost do 1.500.000 evra / god.

• Smanjenje energetske uvozne cene za 19% od vrednosti PDV-e, toliko koliko je Srbija opteretila trgovačke kompanije koje su izvozile na Kosovo.

Stranke su se takođe obavezale da, za predhodni period, na osnovu principa i prakse mehanizama primenjenih u prošlosti, pronađu rešenja za obostrane zahteve za tranzit i podelu prenosnih kapaciteta na interkonektivnim vezama. Ako ne budu mogli da ostvare zadovoljavajući dogovor za obe strane, onda će se staviti u akciju međunarodna arbitraža. (spor prema procenama KOSTT –a za ceo prethodni period može se kretati u vrednostima između 25 i 30 miliona evra).

KOSTT će sa preuzmanjem kontrole nad podstanicom u Valači (110/35kV) u severnom delu, praktično uspostaviti kontrolu nad celim prenosnim sistemom i nezakonito mešanja srpskih operatera u severnom delu prestaje , uključujući Dispečersku kontrolu HC Gazivode i uvoza na liniji 110kV iz Novog Pazara.

Saradnja na nivou Regulatornih tela

Stranke su se takođe dogovorile da sarađuju na uspostavljanju regulatornih okvira u skladu sa Ugovorom o energiji, da bi mogli da priznaju licence jedni drugih za trgovinu električnom energijom.

Nakon potpisivanja, osim onih odredaba koje su u sporazumu precizno tretirane za delovanje, obavezuju stranke da odmah krenu u akciju, kao što je Ugovor o interkonekciji. Povodom zahteva iz prošlosti a koji tačno upučuju KOSTT i EMS, za ostala pitanja, će se formirati grupe za implementaciju, da bi se dogovorile o Planu za implementaciju a zatim i o Akcionom planu.

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s