Оркестар “Хармоника” из Републике Српске иде директно на Културну олимпијаду у Сочију!

Оркестар “Хармоника” из Републике Српске иде директно на Културну олимпијаду у Сочију!

Вања Савићевић, Глас Русије
11.09.2013, 10:33

Оркестар 'Хармоника' из Републике Српске иде директно на Културну олимпијаду у Сочију!

Оркестар ОШ «Алекса Шантић», «Хармоника» из Угљевика из Републике Српске је победник заједно са још три ансамбла у отвореном конкурсу креативних тимова – једног од најамбициознијих пројеката у Сочију – Културна олимпијада, те је тако директно обезбедио карту за Сочи!

Победници јавног конкурса креативних тимова – учесници Културног програма XXII олимпијских игара и XI параолимпијских игара у Сочију су: 1. Бис Банд (Русија), 2. Валентина Апевалова (Русија), 3. Оркестар Хармоника (Република Српска).

Ова три оркестра иду директно на Културну олимпијаду, а остали ће се такмичити у финалном избору за пролаз и наступање на Културној олимпијади. Важно је напоменути да је оркестар “Хармоника” заузео изванредно треће место поред више од 600 пријављених кандидата.

О првим утисцима сазнања да оркестар иде на Културну олимпијаду смо разговарали са првим човеком оркестра Славком Николићем.

Славко, чули смо прелепе вести да је оркестар “Хармоника” освојио треће место и тако остварио победу, односно директно се пласирао на Културну олимпијаду у Сочију. Реците нам какви су утисци и какво је располежење.

Прије свега ја бих се захвалио Вама пошто сте Ви један од људи који нам је то предложио и ми смо се врло радо пријавили. И знате шта, ја ево стварно остајем без текста. Пресретан сам, деца су већ дошла, драге моје колеге су овде са мном. Сви се веселимо и стварно смо пресретни што ћемо да представљамо Републику Српску и Србију и на крају крајева што идемо у Сочи и да тамо имамо предиван наступ међу толиким аудиторијумом.

Шта су деца рекла, да ли су била изненађена?

Знате шта, деца су увек веровала у наше путовање. Ја сам увек из потаје веровао. Али стварно, нисам се баш надао оволиком успреху пошто је ово… Ово мислим да би свако пожелео, а не један мали оркестар као што смо ми, оркестар “Хармоника” ученика из основне школе. То су мала деца, лепе душе, искрене душе. То ми је толико драго, колико и због мене, због труда и рада, и верујте још више због њих, пошто се њима још један сан испунио, и сада знају да нема неостваривог сна, да човек све што пожели може да оствари.

Трудом се све исплати, а видимо да је квалитет оркестра несумњиво један доказани велики квалитет.

Много ми је драго што сте рекли квалитет нашег оркестра, пошто многи еминентни стручњаци у Србији и код нас у Републици Српској су хвалили наш оркестар и драго ми је што ћемо успети да у Русији покажемо наш квалитет, пошто сам хиљаду пута рекао да ми свирамо из душе, из срца и оно што осећамо радимо стварно најискреније, са емоцијама и у ствари ми преносимо своја осећања приликом свирања и неизмерно ми је драго што ћемо наступати и имати прилику да нас толики људи слушају, малтене читав свет, пошто олимпијада је, сви знамо шта је.

Славко желимо вам најлепше тренутеке и незабораван провод и нова познанства на Културној олимпијади у Сочију.

Захваљујем вам се у моје име, у име оркестра и драго ми је што ћемо успети да представимо Републику Српску, а прије свега ћу рећи Угљевик, да нас људи из Угљевика чују како добро свирамо.

Напоменимо и то да је Глас Русије у неколико наврата писао о овом изванредном оркестру из Републике Српске те га медијски подржао. Дечацима и девојчицама из Републике Српске желимо незабораван провод, нова пријатељства и најлепше тренутке на Културној олимпијади у Сочију у Русији. Сретно!

Поезани ткстови: Оркестр из Республики Сербской едет на Олимпиаду в Сочи (ВИДЕО)

***

 

One comment

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s