Анализа

Небојша ЈОВИЋ: Дакле ови стварно мере немају! Данас распуштање скупштине, сутра радних места и плата а на крају И САМОГ НАРОДА?!


Jović

Небојша Јовић
11.09.2013.

Дакле ови стварно мере немају!

МИМО ЗАКОНА, БЕЗ ОПРАВДАНОГ ОБРАЗЛОЖЕЊА, БЕЗОЧНО И НЕКАКО „МИЛОСРДНО АНЂЕЛСКИ“ РАСПУШТАЈУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНА НА СЕВЕРУ КОСМЕТА! РАСПУШТАЊЕМ ТИХ СКУПШТИНА ОНИ ЕВИДЕНТНО САМО ОДРАЂУЈУ ПРЕДИГРУ „РАСПУШТАЊА НАРОДА“ КОЈИ МУ СМЕТА!

ДАНАС РАСПУШТАЊЕ СКУПШТИНЕ, СУТРА РАДНИХ МЕСТА И ПЛАТА А НА КРАЈУ И САМОГ НАРОДА?!

А зашто господо (?) не распустисте Скупштине општина на југу Србије када су се албански лидери залагали за неизлазак на срБске изборе које не признају за своје? Зашто на њих овакав притисак не извршисте?

Зашто, ако су Срби у Босни „Босанци“, Албанце и Мађаре у Србији не назвасте Србима?

Зашто нападаче каменицама на полицију у Н. Пазару не похапсисте, као што сте урадили на протесту срБске младости против „параде срама“?

Зашто „СПАРТАНЦЕ“ на Космету хоћете да претворите у „Јањичаре“? Знате ли, отерате ли Спартанце у независно Косово и у њихову војску да ћете од тих истих изгубити већ за годину две и југ Србије и Врање и Ниш… Зашто терате нас и децу нашу да се колико сутра боримо против свог народа, против браће своје?

ЗАШТО ЈЕ БРЕ У ОВОЈ СРБИЈИ СВАКО ЗАШТИЋЕН, САМО СРБИН НИЈЕ??? Зашто су заштићени и Вук и Чеда и Кандићка и Бисерко и Оливер Ивановић и Бојан Стојановић и Рада Трајковић и Чанак и Јањић и Тадић и Шутановац, сада и Милојко Пантић… Свако ко се барем једном изјаснио против Србије и Срба има аутоматски привилегован третман, само су Срби који ВОЛЕ СВОЈУ ДРЖАВУ, СВОЈУ ИСТОРИЈУ, СВОЈУ ВЕРУ ПРАВОСЛАВНУ И ЛАЗАРА И СВЕТОГА САВУ И МЕТОХИЈУ И МАНАСТИРЕ СВОЈЕ, константно на удару?

ЗАШТО НАС ТРЕТИРАТЕ КАО НЕПРИЈАТЕЉЕ СВОЈЕ, КАДА МИ ТО НИСМО!!! Морали сте приметити до сада да се нити једног тренутка у страначка препуцавања мешали нисмо.

ДОК СУ ПОЛИТИЧАРИ ОВИХ 14 година БОЈИЛИ СРБИЈУ ЧАС У ЦРНУ, ЧАС У ПЛАВУ, ПА ЦРВЕНУ ИЛИ ЖУТУ БОЈУ, НАША БОЈА ЈЕ БИЛА САМО ЈЕДНА И ЈЕДИНО МОГУЋА „ЦРВЕНО-ПЛАВО-БЕЛА“, НАС ЈЕ САМО ИНТЕРЕСОВАЛА СРБИЈА И КОСМЕТ У ЊОЈ!

Зашто се, пре него што сте „кренули“ на нас, нисте распитали макар код КФОР-а и УНМИК-а о нашем менталитету? Па када би нас год Албанци, КФОР и УНМИК притискали и претили, наш је отпор бивао јачи! Али не из ината – не, већ зато што бранимо оно што због обавезе, како пред прецима тако и пред потомцима, морамо сачувати или се барем до краја борити, а ставови оних који нам прете само би нас ојачали у одлуци да нам, попустимо ли, никаквог добра нема… ни нама ни деци нашој!

Зашто нас бруталним притисцима терате крвнику у руке, коме се, додуше, крв нешто мање на рукама види од пречестих руковања са нашим државницима последњих пар година. Зашто нам тим преузетим делом крви приликом руковања, исписујете смртну пресуду терајући нас у монструм-државу којој ће (успе ли се формирати) уз хероин, главни ослонац и темељ међународне размене бити свежи органи преосталих Срба!

У целом региону свако ко је макар на трен осетио мирис барута, углавном је смењен и морао се повући из јавног живота, Срби нарочито, САМО СУ АЛБАНЦИМА ДОЗВОЛИЛИ ДА ИМ РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ ЧИНЕ ВРХ ДРЖАВЕ!

И сам сам се питао ШТА ЈЕ ТО ШТО АЛБАНЦЕ ЧИНИ ТАКО МОЋНИМ КОД “ЕУ” И “САД”, КАКО СУ АЛБАНЦИ УСПЕЛИ ДА ОД СИЛЕ ПОПУТ НАТО ВОЈНИКА И УН И ЕУ ПОЛИЦИЈЕ, НАПРАВЕ СВОЈЕ „ПОДИЗВОЂАЧЕ РАДОВА“??? А онда ми је пала на памет мисао „да ли су органи убијених Срба завршили у неким кабинетима или ординацијама водећих светских политичара…? Грешку због погрешних процена о поседовању оружја за масовно уништење свет и може опростити, али „употребу“ органа убијених Срба… мислим да тако јаког желудца нема?! Да напоменем да ово није тврдња наравно, већ само размишљање.

Како год, дакле, ако до сада Албанци НИ ЗА ШТА НИСУ ОДГОВАРАЛИ, НИ ЗА ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ ПРОТЕРИВАЊЕМ 250.000 СРБА1999. године, НИ ЗА ПОНОВЉЕНО ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ 2004-е АЛИ САДА У ПРИСУСТВУ МЕЂУНАРОДНИХ СНАГА И ЈАВНОСТИ, НИТИ ЗА ПОРУШЕНЕ ЦРКВЕ И МАНАСТИРЕ, КУЋЕ, ГРОБЉА, ЗА УБИЈЕНЕ СТАРЦЕ, ДЕЦУ, НИ ЗА ЈЕДНО ОД 1004 УБИСТВА СРБА НИТИ ЈЕДАН АЛБАНАЦ НИЈЕ ОСУЂЕН, А АКО БИ У ЗАТВОР И ЗАЛУТАО, УБРЗО БИ ИЛИ БИО ОСЛОБОЂЕН ИЛИ БИ МИСТЕРИОЗНО ПОБЕГАО, АКО НИСУ МОГЛИ ДА ИСПУНЕ НАРЕДБЕ МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ О СТАНДАРДИМА НЕ БИ ЛИ ДОБИЛИ НЕКИ НЕЗАВИСНИ СТАТУС, АКО СУ НА СТОТИНЕ СРБА ОСУДИЛИ НА ДОЖИВОТНЕ КАЗНЕ ЗАТВОРА (шо неоспорно говори како о њиховој нестручости, тако и о НЕИЗЛЕЧИВОЈ МРЖЊИ ПРЕМА СРБИМА), ПОСЛЕ ЧЕГА БИ ЛИСТОМ БИЛИ ОСЛОБАЂАНИ КАДА БИ СЛУЧАЈ ПРЕУЗЕЛЕ МЕЂУНАРОДНЕ СУДИЈЕ… ако НИШТА нису учинили што су обећали или што им је било наложено, А КАКО ТО МИСЛИТЕ ДА ПРЕКО НОЋИ МОНСТРУМИ ПОСТАНУ „МАЈКЕ ТЕРЕЗЕ“? И што је најгоре, мислим да је све ово и вама јасно.

МЕНИ САМО НИЈЕ ЈАСНО или у то нећу да поверујем, НИЈЕ ЛИ МОЖДА, (барем онај незванични) ДЕО „СПОРАЗУМА“ ПРЕДВИДЕО И ДА СЕ, НЕ САМО СЕВЕР УГУРА У НЕЗАВИСНО КОСОВО, ВЕЋ И ДА СЕ „ЖИВИ “ (и ЗДРАВИ посебно) СРБИ, НАРОЧИТО ОНИ КОЈИ СУ ЧИТАВУ ДЕЦЕНИЈУ ОДОЛЕВАЛИ ТЕРОРИСТИМА, ИСПОРУЧЕ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ „ТРГОВЦУ“ И „ДОБРОМ СУСЕДУ“?

Ако је до сада Србија у свим навратима била немоћна да се супротстави било којем хиру Тачија, Харадинаја или Чекуа, сада када још увек нису призната држава (а даће Бог, неће ни бити), ША ЋЕ ТЕК РАДИТИ И КАКО ЗАШИТИТИ НАРОД СВОЈ КАДА ПОЧНЕ СТРАДАЊЕ ЊЕГОВО, ЈЕР СУ АЛБАНСКИ „ПОЛИТИЧАРИ“ ПОКАЗАЛИ ДА САВЕСТИ НИ МЕРЕ НЕМАЈУ, А ЈОШ ТАДА БИ ПОСТАЛИ И ПРИЗНАТА ДРЖАВА И ЈЕДИНА ПОРУКА БИ ЗА НАС ТАДА БИЛА „ПОТРАЖИТЕ ПРАВДУ У ОКВИРУ ДРЖАВЕ КОЈУ СТЕ ГЛАСАЊЕМ ИЗАБРАЛИ“.

Знате ли господо да ће првог дана по изборима сви прелази према Србији од стране, тада (од срБске државе и „изашлог“ народа) признате државе бити блокирани и затворени и да од тог тренутка долази време “жица и конц-логора” (у шта ће административни прелази прерасти),“ноћ вешица“, „ноћи дугих ножева“, или срБски речено,“голготе Срба“ невиђене до сада на овим просторима?

Одакле вам право да нам претњама и уценама намећете суицид у сваком смислу те речи? Ми, као пре свега верници, а и као народ који неће ићи добровољно као овце на клање, то што нам нудите нећемо и не можемо прихватити!

Мало је времена остало, али уместо на то нечастиво место где квазипреговорима губите образ и душу, где проклетство на поколења своја бацате, КУМИМ ВАС БОГОМ ИДИТЕ У ХРАМ СВЕТОГА САВЕ ИЛИ САМИ ИЗАБЕРИТЕ БОЖИЈУ КУЋУ, ПРЕКРСТИТЕ СЕ И ПОМОЗИТЕ НАМ… НИТИ ЈЕДНОГ ТРЕНУТКА НИСМО ЖЕЛЕЛИ НИТИ ЖЕЛИМО ДА СЕ ИНАТИМО СА СВОЈОМ ДРЖАВОМ, МИ САМО НЕ МОЖЕМО СА ЊОМ У ЖИВО БЛАТО ИЗДАЈЕ, НЕ ЖЕЛИМО И НЕЋЕМО У НЕСТАЈАЊЕ, ЗАТО ВАМ ЖЕЛИМО ПРУЖИТИ РУКУ ДА ВАМ ПОМОГНЕМО, ДА И ВИ НАМА ПОМОГНЕТЕ, ДА СЕ ИЗ ТОГ БЛАТА, СА ТОГ ПУТА БЕЗ ПОВРАТКА, ЗАЈЕДНО ИЗБАВИМО И НАРОДУ СВОМ, ДРЖАВИ СВОЈОЈ И БОГУ СВОМЕ ВРАТИМО!!!