Коментар ССД Словеније: Срби се морају организовати и тражити своја права!

ссдс лого

Савез Српске Дијаспоре Словеније

Коментар на текст:
sl1

Драги наши,

Срби се морају организовати и тражити своја права. Дакле и Срби из Дијаспоре морају јавно показати шта мисле о Уставу Србије, шта мисле о границама Србије и Космету у тим границама. Морају своје мишљење показивати и на протестима пред српским АМБАСАДАМА које су кроз своје деловање или боље речено неделовање све више и више постале непријатељи сопствене нације.
(На идеју да се, поводом Косова и Метохије, поднесу тужбе Савету безбедности УН и међународном суду правде, СССД Словеније је понудио и бесплатну помоћ свог правног сектора)

То су управо показали недавно одржани протести пред Амбасадом Србије у Љубљани – амбасадор још није позвао водеће људе дијаспоре, а није имао достојанства ни да сачекати учеснике протеста.

На интернет страници њихове Амбасаде (не и наше, пошто још није доказала да је пријатељ нашим Србима у Словенији) стоји – како ће оживети безначајну братску Декларацију о мањинама. Дакле, декларацију у којој још увек братски јашу Србе као коња кроз Савез српских друштава Словеније.
Мало је том Савезу чињеница, док су се они дружили са Шиптарима и некима другима у Савезу Савеза распале СФРЈ, словеначки Биро за статистику је Србе је по задњем поису становништва од септембра 2011. чињенично престао да води Србе као нацију.

Изгледа да тим пријатељима амбасадора још није јасно да су изиграни. Изгледа, да ће се Савез српске дијаспоре морати да се повеже са братском Руском Амбасадом у Љубљани са молбом да заштите Србе и њихова нарушена људска права у Словенији.

Водство.

***

nema predaje

One comment

  • Милош Дражевина

    СВАКА ЧАСТ БРАЋО ШТО СТЕ СЕ ЈАВИЛИ.СВИ СЕ ПИТАМО ЗА СВАКИ ПЕДАЉ НАШЕ ЗЕМЉЕ КОЈИ ЈЕ НАТОПЉЕН СА КНОГО КРВИ.НЕМА ПРЕДАЈЕ И МОЈА ЈЕ МОЛБА ДА ПОШТУЈЕМО СРБСКУ ЗАПОВЕСТ:
    НЕ ДАЈ ДА ОТИМАЈУ СРБИНОВО !!!
    БОГ ДА НАС ЧУВА И БРАТСКИ ПОЗДРАВ !

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s