Глас Косова и Метохије из дана у дан...

Глас Косова и Метохије: Пасјане – Све је у знаку избора. Само се о томе говори. Ех шта ти је РТС-ова пропаганда!


Глас Косова и Метохије
09.09.2013.
пасјане
Пасјане – Нисам писао одавно, јер сам био у некаквим пословима, а вести се накупиле.
Веровали или не, Тачи нам пред изборе направио АСФАЛТ, а мајка Србија нас је и овај пут игнорисала, као што нас већ 15 година јубиларних тотално игнорише.
Значи Пасјане је, због изласка на изборе, коначно ушло у 20. век (до 21. можда нас иселе) па се сад очекује да сви фино и културно изађемо на Тачистанске изборе.
Ја и даље нећу… 🙂 Треба ми неки јачи аргумент од асфалта, на пример да нам свима купи кола, која смо поломили ових година по рупама у којима су се деца крила, кад играју жмурке!
Нечувено!
Иначе, зграда општине Партеш, која је у Пасјану (логично) на месту старог Дома Културе никла преко ноћи, завршена је и усељена. Тако да су нас и преко ње убацили, без питања, у структуре ДРЖАВЕТИНЕ Косова. Е благо нама…
Ми мирни фини, нисмо „екстремисти“ ко Северњаци, да им палимо кола и бацамо бомбе, па ћемо тако „мирно и фино“ да робујемо…
Да не буде да само кудим, ево да поменем и да је јучерашњи пожар на имању манастира Драганац, окупио многобројне Србе поморавља и Криве Реке, па се једном у животу нису „свађали“ ко је лепши и паметнији, већ су сви скупа гасили пожар.
Не чуди ме што се Господ разгневио па поред светиње допустио ватру. Која је све екумењарска багра долазила ових дана тамо, а народ фин, плаши се мантије, да се не огреше према некоме, а мишеви коло воде и смеју се њиховој вери и поштовању мантије.
Заиста је, од све окупације, најгора ова екумењарска. С њима стварно нема живота!
Било како било, пожар је угашен, а манастир није угрожен, само је мало задимљен…
Боље гледати дим, него окупаторске фаце Дечанаца… али барем Теодосије није долазио!
Још новог одавде је да се масовно запошљавају људи по школама, све на име гласа на новембарским изборима. Е сад, што од јануара можда ни неће постојати српске школе, то нико не мисли. Битно да сад, у септембру, имају по 3 или 5 часова у некој од школа.
Све је у знаку избора. Само се о томе говори. Избори су као неко мало божанство. Сад ако изађемо, моментално ће да нам потеку мед и млеко по улицама и нико ни не помишља да нешто зло може да нас задеси. Ех шта ти је РТС-ова пропаганда.У мом родном Пасјану, чак и шиптари се појавише, као Пасјанци, иако су још 60 година прошлог века, продали и отишли и од тад нема шиптара ове, сад их наједном има. Пријавили неке тапије још из времена пунђе Јованке Броз, па сад као лојални сељани, Пасјанци, излазе на изборе.

Иначе, шиптари купују за големе евре неке њивице, баштице, па на тим местима граде понеку зградицу која нам наводно много олакшава живот. На пример, можда сад направе шиптарску пошту, па се после данашњег договора Дачића и Тачића о телекомуникацијама, користи нови позивни број за ову најмлађу „Европску нацију“…. Боже спаси нас!

Зимница је главна друга преокупација, снађосмо се некако и за дечије уџбенике и свеске, прибор… али докле ће то бити српско, а не арнаутско, знаћемо после 3. новембра, који је некакав камен поделе нашег живота на онај пре и онај после тих фамозних Србијанско-косоварских избора… једине ствари око које се српске и шиптарске власти слажу, а нити један народ воли… Збогом!
а11

1 replies »

  1. Кнез нам Лазар поручује
    са Косова поља равна
    са небеског Српког свода

    Ко је Србин и србскога рода,
    И од србске крви и колена,
    А дошо на изборе на Косово,
    ил’ терао народ на њих д’изађе
    Не имао од срца порода,
    Ни мушкога ни девојачкога,
    Од срца му ништа не родило,
    Рујно вино ни пшеница бјела,
    Рђом капо док му је колена.“

    Свиђа ми се