ЖеКиМ Космет – ОКРУГЛИ СТО О ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА: ПРИДРУЖИМО СЕ УСТАВОБРАНИТЕЉИМА (видео)

Жеким Космет – ОКРУГЛИ СТО О ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА: ПРИДРУЖИМО СЕ УСТАВОБРАНИТЕЉИМА (видео)

Закључак Округлог стола РЕЧ НА РЕЧ, одржаног у Београду 05.09.2013., био је јасан: Срби не треба да изађу на предстојеће изборе на Косову и Метохији, без обзира на притиске државног врха Србије, јер они нису легални и легитимни. Учесници скупа су, између осталог, оценили, како је пренела Срна, да актуелна власт притиском на Србе да изађу на изборе, игра опасну игру која је без преседана у српској историји.

Адвокат Душко Челић оценио је да српске власти “асистирају у изборној срамоти” и да је то, вероватно, разлог што се директор Канцеларије Владе Србије за Косово Александар Вулин и шеф владиног тима за преговоре са Приштином Вељко Одаловић нису појавили на скупу, иако су потврдили долазак.
“Позиви који се деле Србима са Косова за изборе личе на војне позиве. На свим обрасцима је грб /самопроглашеног/ Косова. То је неуставно. Званични Београд треба да зна да ако једном згази Устав, нема ни Устава ни државе”, поручио је Челић.

Адвокат Славка Којић рекла је да државу Србију у овом тренутку могу да спасу само грађани, а не политичари, оцењујући да ће држава Србија на Косову бити сачувана само ако Срби не изађу на изборе.

Координатор за четири општине са севера Космета Љубо Радовић сматра да Срби не треба да изађу на изборе који су неуставни, јер би њихов излазак значио признање такозване републике Косово.
“Још је цар Душан рекао да не треба судити како владар каже, него онако како је написано. Наши у Београду су сада погазили Устав”, нагласио је Радовић.

На скупу је прочитано отворено писмо грађана са севера Космета председнику Србије Томиславу Николићу у којем се од њега тражи да Београд престане “присиљавати Србе да изађу на изборе и тако признају злочиначку државу Косову”.

Организатор округлог стола о теми “Легалност и легитимност такозваних локалних избора на Косову и Метохији – реч на реч” је Удружење жена са Косова и Метохије.

09.09.2013. ИЗВОР: Жеким Космет, за ФБР приредила Биљана Диковић

жеким

ВЛАСТ НИЈЕ ИЗАШЛА НА ЦРТУ УСТАВОБРАНИТЕЉИМА!

УВОДНА РЕЧ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ: ЛЕГАЛНОСТ И ЛЕГИТИМНОСТ ТЗВ. ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА НА КОСОВУ и МЕТОХИЈИ ОДРЖАНОМ 5. СЕПТЕМБРА 2013. У БЕОГРАДУ

***

СЛАВКА КОЈИЋ – СРБИЈУ МОГУ СПАСТИ САМО ГРАЂАНИ!

***

ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ – СРБИЈА ЈЕ ОКУПИРАНА!

***

ДУШКО ЧЕЛИЋ – УСТАВ ЈЕ СВЕТО ПИСМО!

***

ЗВОНИМИР ТРАЈКОВИЋ – КО ДАНАС ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ ОН СТВАРНО ИЗДАЈЕ СВОЈУ ЗЕМЉУ!

***

ЉУБА РАДОВИЋ – ПОМОЗИТЕ ДА СЕ УСТАВНИ СУД ОГЛАСИ!

***

МИЛИВОЈЕ ЂУКАНОВИЋ: ПРЕНЕСИТЕ ПРИЈАТЕЉИМА, РОЂАЦИМА, СВИМ РАСЕЉЕНИМА ШИРОМ СРБИЈЕ  ДА НИКАКО НЕ ИЗАЂУ НА ОВЕ ИЗБОРЕ!

***

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ – САМ ВРХ СРПСКЕ ВЛАСТИ ЈЕ ПРОБЛЕМАТИЧНА, ДОБРО ОРГАНИЗОВАНА ОЛИГАРХИЈА СА ОКУПАЦИОНИМ АПАРАТОМ – ИЗЛАЗ УЈЕДИЊЕЊЕ РОДОЉУБА

***

ВЛАДИМИР КРШЉАНИН – ОД 1999. МИ СМО ПОД АГРЕСИЈОМ ОКУПАТОРА И НЕПРИЈАТЕЉА, ПРВО БОМБАРДОВАЊЕМ, А ПОСЛЕ У ДРУГИМ ОБЛИЦИМА ЗБОГ ОТИМАЊА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

***

ЗАКЉУЧАК ОКРУГЛОГ СТОЛА РЕЧ НА РЕЧ: ИЗБОРИ КОЈЕ ЈЕ РАСПИСАЛА ЈАХЈАГА НИСУ НИ ЛЕГИТИМНИ, НИ ЛЕГАЛНИ И НЕУСТАВНИ СУ

3 comments

  • Свака част на свим изнетим анлизама и предлозима. Ово је енергија која нам треба и води напред!!

    Like

  • Достојно и јасно као дан !

    Like

  • Молим сву присутну господу да све ово овде изнешено,дођу и објасне на терену овом јадном народу на КиМ.Ово је више него неопходно.Лично ћу им бити до неба захвалан,јер ми као њиховом саборцу у овој неправедној борби више него требају.

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s