ЈАСНА ПОРУКА СВИМА: Север неће на Тачијеве изборе

ЈАСНА ПОРУКА СВИМА: Север неће на Тачијеве изборе

И поред свег одбијања учешћа на локалним изборима која је расписала Атифете Јахјага, север КиМ ипак је изнедрио четири листе за четири општине иза којих је стао званични Београд. Кандидат за градоначелника у општини Косовска Митровица је Крстимир Пантић, у Зубином Потоку Стеван Вуловић, у Лепосавићу Драган Јаблановић, док је у Звечану Иван Теодосијевић.

07.09.2013. Ј.Л.П.-Д.Н.П.-Вести

БИЛБОРД ПРОТИВ ИЗБОРА НА КИМ
Позив на бојкот: Билборд у Косовској Митровици

Ипак, челници општина на северу Косова и представници више српских удружења верују да ти избори неће имати никакав легитимитет, односно да на њих неће изаћи ни пет одсто Срба на Северу.

– Став грађана општине Зубин Поток, а такав је став и више од 90 одсто српског народа на северу Косова, остаје непромењен: изборе треба бојкотовати, јер нас директно воде у независно Косово, а потом и у велику Албанију. То што су неки људи са севера, махом без утицаја у народу, раде својих личних интереса и под уценама и претњама, пристали да се нађу на листама и изађу на изборе неће ништа променити, за неке од њих, сигуран сам неће гласати ни комплетне њихове породице. Српски народ зна да би изласком на изборе изгубио све, а власти би у Београду потом све свалиле на овдашње Србе и тврдиле би да је “одлазак из Србије” и прикључење великој Албанији била воља српског народа са севера Косова – истиче Стеван Божовић, председник СО Зубин Поток.

– Потурају нам све и свашта, па и причу да на изборним листићима неће бити симбола државе Косово, што је апсолутно небитно јер изборе организује и спроводи управо држава Косово коју ми никада нећемо признати ни прихватити – истиче Златибор Ђорђевић, председник удружења Стара Србија.

Он је уверен да они који су се пријавили за учешће на изборима неће успети да преваре српски народ на Северу.

– Неки су на листама, јер су, из разних разлога, морали да прихвате излазак на изборе, неки су потпуно анонимни, а неки су се бавили прљавим пословима, па су уценом натерани да се нађу на листама. Има и неких који су једном ногом у Србији и ово им је прилика да добро профитирају, да зараде и оду, а ми да останемо у великој Албанији. Сигуран сам да народ неће насести на ове подвале – наглашава Ђорђевић.

Од кандидата најцењенији међу грађанима је Драган Јаблановић из Лепосавића, који је у два мандата био председник општине и који није упрљан никаквим аферама, а на челу је Управљачког тима за КиМ.

Ко су српски кандидати?

Од српских политичких субјеката за изборе су се пријавили Грађанска иницијатива Србија, јединствена српска листа коју подржава званични Београд и која има кандидате у 24 општине на југу и северу КиМ, грађанска иницијатива Савез косовских Срба, листа Србија, демократија, правда – Оливер Ивановић, грађанска иницијатива Заједничка будућност, Демократска иницијатива и грађанска инцијатива у Лепосавићу, затим Самостална либерална странка, Српска социјалдемократска странка, Српска демократска странка Косова, Савез независних социјалдемократа Косова и Српска косовскометохијска странка, као и Српска народна партија за Ранилуг.

One comment

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s