Јавно и отворено – СНС руководиоци на челу Српске листе на Тачијевим изборима (!!)


Занимљиво је да су се Крстимир Пантић и Бранимир Стојановић до скоро залагали зато да се испита уставност локалних окупаторских шиптарских избора, те су били противници изласка на било какве изборе које организује Тачијева окупаторска шиптарска Влада у Приштини. Иначе и Крстимир Пантић и Бранимир Стојановићи су чланови СНС.

***

СНС руководиоци на челу Српске листе на Тачијевим изборима

5. септембар 2013. Србин.инфо

krstimir-pantic

(Бета, КИМ Радио, Србин.инфо)

Директорка шиптарске окупаторске Канцеларије Централне изборне комисије (ЦИК) на Космету за регистрацију странака Мирадије Маврићи потврдила је данас да се од представника Срба са севера Косова за изборе пријавила јединствена листа Срба под називом “Србија” која укључује кандидате за председнике општина јужно и северно од Ибра.

Кандидат за градоначелника Северне Митровице из јединствене листе Србија је Крстимир Пантић, у Зубином Потоку је Стеван Вуловић, у Лепосавићу је кандидат Драган Јаблановић, а у Звечану Иван Теодосијевић.

Кандидати ове листе су предати канцеларији ОЕБС-а у Северној Митровици.

Председник грађанске иницијативе Србија, демократија, правда (СДП) Оливер Ивановић је предао листе за локалне изборе у Северној Митровици, Лепосавићу и Звечану.

Он је изразио очекивање да ће се у демократској и слободној кампањи надметати с другима у идејама како поправити изглед градова на северу Косова.

“Основни мотив што сам се кандидовао јесте пре свега моје дефинитивно опредељење да останем да живим у Митровици, а ова данашња Митровица не личи на ону из деведесетих година. Данашња Митровица је прљава, у најгорем смислу те речи”, навео је Ивановић.

Кандидаткиња за градоначелницу Митровице Адријана Хоџић је за радио Слободна Европа позитивно оценила пријављивање већег броја српских листа за окупаторске шиптарске изборе.

Она је изразила наду да су Србии северне Митровице и севера Косова схватили да је њихово учешће на тим изборима неопходно и додала да то види као јединствену прилику да Срби својом вољом одаберу људе који ће се бавити искључиво локалним питањима која утичу на квалитет живота, а не високом политиком.

Branimir Stojanovic7

Бранимир Стојановић: Морамо задржати јак утицај наше државе

Централној изборној комисији предата је јединствена српска листа коју је подржао Београд под називом “Грађанска иницијатива Србија” за 24 општине на Косову, укључујући и општине са севера.

Листу “Грађанска иницијатива Србија” подржао је званични Београд и на њој се налазе кандидати за одборнике и градоначелнике више странака.

Кандидат за Градоначелника Општине Грачаница са ове листе Бранимир Стојановић поручио је  свим Србима са Космета да изађу на изборе и да гласају према својој савести.

„То је врло је важно јер су ови избори кључни за нас и они ће определити да ли ћемо овде опстати или не. На овим изборима ћемо одлучивати да ли желимо или не да Београд и даље има јак утицај на нас и наше животе или желимо нешто друго. Само уз подрушку наше државе можемо да опстанемо на овом простору и никако другачије.

Сви они који су годинама радили против институција наше државе, који су радили на њиховом гашењу, они који су се борили да се смањи утицај, што се огледа кроз њихово константно залагање да се јачају неке друге институције а да се ове слабе такви људи директно угрожавају њихов опстанак“ казао је Стојановић у изјави КИМ радију.

Он је казао да се и након избора мора задржати јак утицај Србије на било који начин.

Занимљиво да су се Крстимир Пантић и Бранимир Стојановић до скоро залагали зато да се испита уставност локалних окупаторских шиптарских избора, те су били противници изласка на било какве изборе које организује Тачијева окупаторска шиптарска Влада у Приштини. Иначе и Крстимир Пантић и Бранимир Стојановићи су чланови СНС.

***

Тачијев стипендиста и лобиста о шиптарским изборима

Срби на окуп 06/09/2013 у 13:07 часова /

БЕОГРАД – Кандидат за градоначелника Косовске Митровице испред изборне листе “Србија” Крстимир Пантић изјавио је данас да је вазно да што већи број Срба изађе на шиптарске изборе на Косову и Метохији и додао да су они “довољно политички писмени” да схвате да неизлазак на биралишта само угрожава њихов даљи опстанак у Покрајини.

Наводећи да шиптарима не одговара да Срби масовно изађу на биралишта јер “би то значило да у трећини општина више неће имати власт”, Пантић је рекао да би се на тај начин “готово потпуно обесмислила такозвана независност Косова” јер би Срби имали своје признате институције.

Срби би, како је Пантић рекао у изјави Танјугу, били тада веома утицајан фактор у свим дешавањима на Косову и Метохији без обзира што не признају косовску независност.

“Албанци ће сасвим сигурно учинити све што је у њиховој моћи да обесхрабре Србе да изађу на изборе”, уверен је Пантић и додаје да међународна заједница и шиптари садашње руководство Срба на КиМ виде као нелегално, нелегитимно и паралелно, а да ће после избора морати да уважавају изабране представнике српског народа.

Пантић је подвукао да је излазак на локалне изборе на Косову и Метохији, посебно у општинама на северу, једини гарант да ће Срби сачувати и територије и општине у којима и сада живе.
“Бојим се да излазност неће бити онолика колико бисмо ми желели, али је свакако значајно да Срби изађу у што већем броју јер на тај начин можемо још једном показати међународној заједници и шиптарима да смо јединствени и сложни”, рекао је Пантић, који је и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је уверен да су сви Срби “којима су на срцу и спски народ на Косову и Косово и Метохија и држава Србија” са олакшањем примили вест да је предата јединствена српска листа, а као кандидат за градоначелника Косовске Митровице каже да очекује да грађани тог града изађу на биралишта и гласају за оне који су, како каже, увек штитили њихове интересе на најбољи могући начин.

Тврди да неће водити прљаву кампању ни против једног кандидата, а као највећи проблем на целој територији Косова и Метохије, а посебно у Косовској Митровици, истиче питање безбедности.

Пантић подсећа да у Митровици још стоје две барикаде, што је, каже, доказ да нема поверења између Срба и шиптара, да је тај јаз веома дубок и да ће бити веома тешко да се премости.

Каже и да не очекује да безбедност буде значајније побољшана ни након избора, јер ће, уверен је, власт у општинама на северу Покрајине освојити странке које су и до сада заступале чврст став око независности Косова.

Подсећајући да је иза изборне листе “Србија” стао и званични Београд, Пантић је рекао да Срби на Косову знају да не могу да опстану без подршке српске владе, што су “безброј пута и до сада поновили чак и они који се не слажу са изласком на изборе”.

Срби на Косову, подвукао је Пантић, немају ни резервну владу ни државу и сви потезе које вуку, морају бити макар у приближној сагласности са политиком коју води Влада Србије.

Пантић је сигуран да ће Влада Србије учинити све што може да помогне грађанима да остану на простору Косова и Метохије и да више не живе од давања из Београда, већ да сами почну да стварају и живе од свог рада.

ТАНЈУГ /СРБИ НА ОКУП

Advertisements

3 comments

  • Ti si Panticu smrdljivi prevrtljivac i lazovcina. Pa do juce si bio u partiji kod Petkovica koji je u Tacijevoj skupstini od prvog dana. Znas dobro kakve si batine dobio kad si propagirao njegovu izdajnicku partiju u severnom delu K. Mitrovice.Plakao si da te ne tuku vise. Uclanio si se odmah i izdajnicku SNS (Srpska nazadna sekta) kod Vucica izdajnika. I do juce, bas do juce si govorio nikad na izbore a evo sada pricas za 360 stepeni drugacije. Ko da ti veruje nepismena bitango, lazovcino, debilu. Zalosno je da si ti politicar. To je tragedija srpstva. Sutra ces ti otici direktno kod Tacija a vec si kod njega 99 %. Uclanices se i u UCK ,ti za njih glasas zlikovce nepismeni.Vratices se ti tvom ranijem poslu malterisanja i krecanja . Zaista nisi za nista drugo. Bruko, jadu, podrepasu Tacija, izdajico smrdljiva.

    Like

  • Е мој Панто, сучим ћеш пред Милоша и Лазара,срамото рода свог. Дабогда ти ништа не родило…

    Like

  • …da nije bilo hiruga Tacija,Brankovici se nebi otkrili, a i kletva Czara Lazara ne bi nas stigla, ovko, zradilismo je.

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s