Свака птица своме јату ИЛИ зашто овде не видимо епископа Артемија?


Свака птица своме јату или зашто овде не видимо епископа Артемија?

uzurpator-i-izdajnici

Једна слика, а говори тако много и показује и доказује свима који још увек не виде како треба, да добро погледају и разумеју. Ова слика је од 1. септембра ове године и на њој поред неканонског рашко-призренског епископа Теодосија видимо и Оливера Ивановића и Крстимира Пантића.

Ова позната имена су колико данас осванула на листама за шиптарске, сепаратистичке и србоубилачке изборе. Једно је сигурно и очигледно, ови издајнички сасуди се окупљају око централне издајничке фигуре на Косову и Метохији а то је епископ Теодосије, који је издао свога оца, православље, отаџбину и своју душу.

На истој слици се види како тај новотарац и екумениста причешћује народ иако је пост тек прошао. Они верници који се држе Предања и проверених пастира и одговорно се припремају за свето причешће, постом и исповешћу, овај најсветији чин су обавили у посту. Међутим за новотарце, који кваре Предање Цркве православне и погрешно и душегубно уче народ, може причешћивање сваке недеље, сваког празника, свакога дана. Може али такво причешћивање није на здравље и спасење него на суд и осуду.

Све је јасније да прогнаног епископа Артемија није могуће ни замислити у јату оваквих птичица, нити пак овакве птичице око њега. Око њега се окупљају друге птице и друго јато толико различито од овог као што се дан разликује од ноћи. Ако је љубав и борба за православну веру и Косово и Метохију окупила око епископа Артемија борце истога духа и настројења спремних да лично подреде општем и узвишеном и да због тих вредности и пострадају када треба, онда остаје питање шта је то што је ове птичице окупило око духовно, морално и национално посуновраћеног епископа Теодосија? Само једно и једино, а то је лични интерес и корист.

Међутим такви су изабрали лош (косовски) удео имајући у виду оне свете речи Светог кнеза Лазара изречене пред бој на Косову: „Земаљско је замалена царство а Небеско увек и довека.“

Функционални линк за више фотографија

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s