Срби на окуп: ПЕТИЦИЈА ЗА ОДБРАНУ НАРОДНЕ СЛОБОДЕ, ЉУДСКИХ ПРАВА И НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


СРБИ  НА  ОКУП

П  О С Л А Н И Ц А

С БЛАГОСЛОВОМ ЕПИСКОПА ДР АРТЕМИЈА

О  ОДБРАНИ   НАРОДНЕ   СЛОБОДЕ,   ЉУДСКИХ  ПРАВА
И   НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Ми, слободном својом вољом, добровољно усвајамо, потписујемо и објављујемо:

1.    Поштујемо народну вољу исказану референдумском одлуком о усвајању садашњег Устава Републике Србије и захтевамо да га поштују сви остали који раде и живе на њеној територији.

2.    Сваки држављанин је обавезан да поштује Устав и закон своје државе. Сваки држављанин Републике Србије је дужан да поштује њен Устав.

3.    Сваки државни службеник, свака државна институција и сваки државни орган је обавезан да својим радом и деловањем даје пример поштовања и оживотворења Устава и закона своје државе, значи и Републике Србије.

4.    Председник Републике Србије се јавно заклео на поштовање и заштиту Устава и закона Републике Србије. Ту заклетву су својом чашћу јавно гарантовали претходни председник Републике Борис ТАДИЋ и садашњи председник Републике Томислав НИКОЛИЋ.

5.    Сваки члан Владе, сваки народни посланик, и сваки судија Уставног суда Републике Србије, је дао своју свечану изјаву да се обавезује да поштује Устав и закон и да у складу с њима, и на основу њих, ради и делује.

6.    Претходна власт, Влада и већина народних посланика, под руководством тадашњег председника Републике Бориса ТАДИЋА, је деловала супротно Уставу, народној вољи и народном опредељењу. Све њихове противуставне и незаконите одлуке, сва њихова противуставна документа и иступања у име Републике Србије су неважећа и ништавна.

7.    Садашња власт, Влада и већина народних посланика, под руководством садашњег председника Републике Томислава НИКОЛИЋА, уз потпуну противуставну подршку председника Владе и министра унутрашњих послова Ивице ДАЧИЋА, првог подпредседника Владе Александра ВУЧИЋА, и председника Народне скупштине Небојше СТЕФАНОВИЋА, делују супротно Уставу,  народној вољи, народном опредељењу, историјским обавезама, слободи народа и независности државе.

8.    Садашња власт, наведена у претходној тачки 7, је дошла на водеће државне положаје после избора за које су садашњи председник Републике Томислав НИКОЛИЋ и садашњи први подпредседник Владе Александар ВУЧИЋ народу показивали материјалне доказе о покрадености изборних резултата уз обећање да ће се избори поновити ако они дођу на власт. По оној народној поступише они: „Обећање, лудом радовање“.

9.    Као и претходној (тачка 6), тако и садашњој власти (тачка 7), су јавно, усмено и писмено упућиване многе молбе, петиције, упозорења, да престану с деловањима супротним Уставу. Обе су се о то оглушиле. Потом је од њих тражено да поднесу оставке и да се распишу општи избори на целој територији Републике Србије, и да их Републичка изборна комисија спроведе поштено, слободно и равноправно за све држављане Републике Србије. Уместо да поштују Устав и поднесу оставке, они су наставили да још интензивније ниподаштавају народну вољу и опредељење исказане Уставом.

10.    Садашња власт, наведена у тачки 7, је потпуно изгубила легитимност 13. јануара ове године усвајањем противуставне Резолуције о преговорима с привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, које су противуставно, под заштитом окупаторског оружја, успостављене супротно Уставу Републике Србије и супротно Резолуцији СБ УН 1244. Њихово успостављање, под руководством вођа терористичке шиптарске организације УЧК  представља институционално васпостављање шиптарског нацизма распламсаног Хитлеровом подршком и стварањем нацистичке Велике Албаније 1941. године. Подршка њима од стране Влада западних савезничких народа из два светска рата представља издају сопствених бораца против нацизма и фашизма.

11.    Садашња власт, наведена у тачки 7, наставља да продубљује своје нелегитимно деловање, што представља неприхватљиво узурпирање власти заштићене плаћеничким оружаним снагама Републике Србије и окупаторским оружаним снагама на територији Републике Србије. Примери су парафирање, прихватање и настојање спровођења противуставног тз. Бриселског споразума, и притисак на држављане Републике Србије одане и верне њеном Уставу да се одрекну својих уставних, законских и људских права, да се одрекну своје земље, слободе и живота гарантованих Уставом Републике Србије, Резолуцијом СБ УН 1244 и Повељом УН.

12.    Све противуставне одлуке, сва противуставна документа и иступања у име Републике Србије садашње власти наведене у тачки 7 су неважећа и ништавна.

13.    Сваки државни службеник и руководилац, свака државна институција и сваки државни орган, је обавезан да својим одбијањем да спроводи и извршава противуставне одлуке и наређења садашње власти наведене у тачки 7 даје пример заштите државе, народног опредељења, поштовања народне воље, слободе и људских права, да тиме поврате веру народа у ову државу и да одбију да учествују у њеном противуставном уништавању које спроводи садашња власт.

14.    Сваки народни посланик који поштује Устав је дужан да без даљег одлагања захтева од Народне скупштине расписивање општих, слободних, избора, од локалних до парламентарних и председничких закључно, и да у даљем раду Скупштине учествује само у раду по техничко-административним питањима ако Скупштина до 1. новембра 2013. године распише изборе. Уколико Скупштина дотле не распише изборе, сваки народни посланик који поштује Устав је обавезан да врати свој мандат народу и да тиме престане својим мандатом да даје подршку привиду легитимности садашње власти (из тачке 7).

15.    Према Уставу Републике Србије, Резолуцији СБ УН 1244 и Повељи УН, на територији Републике Србије за њену покрајину Косово и Метохију постоји само једна легитимна њена скупштина, чије стварање је на основу Устава Републике Србије, Резолуције СБ УН 1244 и Повеље УН започето фебруара 2013. године, после усвајања противуставне Резолуције наведене у тачки 10, а која је створена 4. јула ове године у Звечану усвајањем Декларације о оснивању привремене Скупштине Аутономне покрајине Косово и Метохија у складу и на основу Устава Републике Србије, Резолуције СБ УН 1244 и Повеље УН.

16.    Усвајање те Декларације је  не само исказ народне воље, већ и искра која осветљава начин и поступак који треба да подрже, прихвате и спроведу цео слободарски, родољубиви, Србски народ и сви његови пријатељи који с њим у слози и пријатељству живе у Републици Србији, који су заједно опредељени и решени да очувају своју слободу, да заштите своја људска права, како за себе тако и за своју децу и потомство, да развијају Србију као самосталну, мирнодопску и јединствену државу.

17.    Уставни извор и носилац суверенитета Републике Србије су њени држављани. Њихово право и обавеза је да зауставе нелегитимно деловање власти и да преузму директно вођење државе избором нове власти (тачке 7 и 14). Свако супротстављање томе је против народне воље, супротно народном опредељењу, гола борба за одржавање на владајућим положајима узурпирањем власти, уништавање слободе народа и људских права човека, растурање независне државе.

18.    Усвајање те Декларације (тачка 16) је истовремено, тихи, али одлучан позив, који ми усвајамо и преносимо свим политичким странкама, партијама и покретима да под једном заставом – заставом Републике Србије, започну и спроведу, ако Народна скупштина до 1. новембра 2013. године не распише изборе (тачка 14), организовање и одржавање по Уставу поштених, слободних и равноправних општих избора за све држављане Републике Србије, како на целој њеној територији одређеној њеним Уставом тако и у иностранству где Република Србија има своје амбасаде, и да, ако на изборима учествује више од половине укупног броја бирача, тако легитимно изабрани државни органи даље воде Републику Србију. Овиме желимо да мирнодопски и мирољубиво, по Уставу, на основу Резолуције СБ УН 1244 и Повеље УН, спречимо немило понављање онога што се одигравало са СФР Југославијом и у њој, као и даље пропадање у окупаторско ропство у које тонемо под руководством и присилом садашње власти.

19.    Свака држава која у Републици Србији има своју амбасаду је тиме прихватила међународну обавезу да поштује Устав Републике Србије, као и обратно, да Република Србија поштује Устав и закон сваке државе на њеној територији на којој Република Србија има своју амбасаду.

20.    Молимо Председника сваке државе која у Србији има своју амбасаду да, докле год та амбасада и њен амбасадор представљају ту државу у Републици Србији, у потпуности поштује Устав Републике Србије и да свом народу, када говори о Србском народу и Републици Србији, износи истину.

21.    Посебно се обраћамо Председницима, Владама и Парламентима традиционално савезничких народа и држава Србском народу и Србији, властима Велике Британије, Француске и Сједињених Америчких Држава, да престану да обмањују своје народе лажима о Србији и Србском народу, да престану с демонизовањем Србског народа, да се окану издајства својих племенитих бораца против нацизма и фашизма, да се зауставе у деловању супротном тековинама Другог Светског Рата, да се врате антинацистичком и антифашистичком опредељењу и спровођењу воље својих народа за поштовање слободе и људских права, на чему су заслужили и право да буду стални чланови Савета безбедности Уједињених Нација и опште поверење слободарског дела човечанства.

22.    Председник и Конгрес Сједињених Америчких држава треба да одлуче без одлагања хоће ли и даље да омаловажавају потпис који је у име Сједињених Америчких Држава ставила (у Вашингтону, 7. септембра 2006. године) секретар Кондолиза Рајс на Споразум с Републиком Србијом, у коме стоји да се Република Србија и Сједињене Америчке Државе обавезују да поштују суверенитет потписница споразума: Републике Србије и Сједињених Америчких Држава, и Повељу Уједињених Нација; хоће ли и даље да делују супротно међународном праву и међунордним обавезама делујући на територији Републике Србије супротно њеном Уставу, супротно Резолуцији СБ УН 1244, супротно повељи УН, супротно антинацистичком и антифашистичком опредељењу слободарског, храброг и племенитог Америчког народа и супротно његовим националним вредностима исказаним Уставом Сједињених Америчких Држава, које или могу да имају амбасаду, и то само једну, у Републици Србији испуњавајући и међународну и своју посебну обавезу да поштују њен Устав, или да га не поштују уз обавезу да без одлагања повуку своју једину легитимну амбасаду (у Београду) и сво своје војно људство и наоружање с територије Републике Србије, тиме и с Косова и Метохије.

23.    Уједињене Нације су обавезне, на основу Повеље УН и Резолуције СБ УН 1244, да обезбеде да свака држава, и организација НАТО у целини, која је непријатељски деловала својим неоправданим 78-дневноноћним бомбардовањем Републике Србије 1999. године, у истом том року повуче све своје оружане снаге с територије Републике Србије – с Косова и Метохије, и да обезбеде потпуно поштовање и спровођење како Повеље УН и Резолуције СБ УН 1244, тако и поштовање Републике Србије одређене њеним Уставом, која је самостални члан Уједињених нација и која је, као једна од република ФНРЈ, била међу оснивачима Организације Уједињених Нација и непрекидно је  остала привржена начелима исказаним у Повељи Уједињених Нација.

Београд, 23. јули, допуњено тачкама 14 и 17, 5. августа, 2013. године. Потписивање почиње 30. августа 2013. године и траје до 30. септембра 2013. године закључно.

Петиција се може потписати на сајту Срби на Окуп

Peticija

Advertisements

2 comments

  • Ne moze da se potpise, jer je deo prozorceta pokriven… tako da ne mogu da se upisu svi podaci!

    Like

    • Чудно. Сад сам проверила, петиција је активна и може да се потпише. Можда Вам је прозор сувише увећан?

      Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s