Анализа

Ауторитативни Западни извори о постојању и (зло)употреби „Кемтрејлса“


КЕМТРЕЈЛСИ- ИСЕЧАК ИЗ ВОЈНОГ УЏБЕНИКА АМЕРИЧКЕ ВАЗДУХОПЛОВНЕ АКАДЕМИЈЕ

14 август 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

—————–

УВОД

Мада смо ми на ФБрепортеру опширно писали на тему „кемтрејлса“ и „Хаарпа“, цитирајући углавном веома ауторитативне изворе, и преводе оригиналних и кредибилних докумената, публикованих од стране светске и домаће научне јавности, државних (углавном западних) званичника, и реномираних медијских извора– сматрао сам за потребно да ову тему додатно обрадим у овој скраћеној (и верујем добро документованој) верзији… Повод за овај „разјашњујући текст“  је медијска рекција на наш чланак: 

“КЕМТРЕЈЛСИ” ЈУТРОС ИЗНАД НИША- ИСТРЕБИЋЕ НАС КО БУБАШВАБЕ И ТО БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА !?, објављен 10.08.2013. Наш чланак је иницијално „исмејан“ од стране „озлоглашеног“ неоусташког медија „Електронске новине“ (познатог по својим изразито анти-српским ставовима) и лоцираног у самом центру Српске престонице, на следећој адреси: Е-новине, Кнез Михајлова 42, III спрат, Београд, у њиховом чланку под називом: „Бил Гејтс напао Ниш кемтрејслима“.

Само „исмејавање и иронисање“ од стране овог неоусташког медија, код нас у редакцији нормално не би изазвало никакву јавну реакцију, пошто свака негативна кампања која долази из редова „бојовника“ овог озлоглашеног и доказаног анти-српског гласила, нама уствари служи као „комплимент“ и доказ да смо „на правом путу“…

…Ипак, пошто је чланак овог „неоусташког гласила“ безрезервно пренешен на страницама интернет медија  “City of Nis”, који себе представља као „информативни портал града Ниша“, без покушаја са њихове стране да се верификује „карактер и намере“ писања извора (Е-новине), или да се читаоцима бар предочи оригинални ФБР чланак “КЕМТРЕЈЛСИ” ЈУТРОС ИЗНАД НИША- ИСТРЕБИЋЕ НАС КО БУБАШВАБЕ И ТО БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА !?, који презентује фото доказе о „запрашивању“ Србије у периоду од преко две године- одлучио сам се да овај начин додатно „демистификујем“ феномен „Кемтрејлса“, који је (као што ћете видети у наставку“ – од стране самог Америчког Конгреса, Ратног Ваздухопловства, НАСЕ и Ратне Морнарице, дефинисан као „егзотично оружје“ за насилну промену временских услова у атмосфери, и животну средину (укључујући популацију) наше планете…

ФБР уредник и аутор Миодраг Новаковић

 

*****

Амерички и Канадски званичници потврђују (зло)употребу „Кемтрејлса“…

US Air Force Academy- Chemtrails manual- obtained in 1992 from University of Kentucky library

Угледни канадски аутор, и истраживач на горњу тему, Вилијам Томас је у својој књизи „Постојање Кемтрејсла потврђено“ (2001), описао сведочанства званичника, водећих медија, стручне јавности и грађана, везано за масовну појаву „кемтрејлса“ у атмосфери Северне Америке, и већине  Западних земаља.

Према овој публикацији, у зиму 1998, документовано је нагло увећање трагова „кемтрејлса“ на небу изнад Велике Британије, Аустралије, Канаде, Западно-европских земаља, и САД, који се по свом облику и патерну јасно разликују од млазних трагова комерцијалних и војних авиона.

Хиљаде сведока, међу којима- пилоти, полицајци и бивша војна лица (активнима, из редова НАТО формација, је јавно иступање по овом „питању“ забрањено) су својим исказима, фотографијама и видео снимцима такође на аутентичан начин поткрепили доказе о постојању и илегалној употреби „кемтрејлса“ широм света.

Вилијамс посебно апострофира „кемтрејлс третман“ Западне Канаде, градова Викторије, Ванкувера, интериора Британске Колумбије, Moose Jaw, Едмонтон,  и већи део Онтарија…

15 марта 2001 канадски радио уредник С. Т. Брендт је интервјуисао главног менаџера Контроле летења америчке федералне авио асоцијације (ФАА), задужене за надзор ваздушног простора изнад северо-источне територије САД. ФАА манаџер је изјавио да му је наређено од стране америчке ваздухопловне војне команде да преусмери комерцијалне летове, да би „ослободио коридор“ за ескадрилу „Страто-танкера“ и „летећих авиона-пумпи“ (KC-10- за претакање горива у ваздуху) америчког ратног ваздухопловства (УСАФ). ФАА манаџер је уреднику Брендту потврдио да је та ескадрила потом ушла у ваздушни простор Канаде.

Овде треба нагласити да сваки од тих „Страто-танкера“ типа 650 носи око 70 тона „горива“, док танкер KC-10 носи око 150 тона горива. Током разговора са уредником Брендтом, ФАА манагер је признао да је мисија америчке војне ескадриле „летећих танкера“ била „модификација времена.

——————————-

РУКОВОДИЛАЦ АМЕРИЧКЕ КОНТРОЛЕ ЛЕТА ИЗАШАО У ЈАВНОСТ СА ИСТИНОМ, ТЕК КАД СУ МУ СУПРУГА И ДЕЦА ОБОЛЕЛИ ОД „КЕМТРЕЈЛСА“!?

Веома је интересантан разлог, зашто је менаџер америчке Контроле лета (ФАА) пристао на радио интервју. Наиме, ФАА манаџер је пристао на интервју са радио уредником Брендтом тек након што је његова супруга изненада оболела (дијагнозована) са тешком астмом, за коју није било генетских,или других предиспозиција, као ни претходне „историје те болести“- она је добила изненадне нападе астме одмах након запрашивања Њу Хемшира од стране 30 америчких војних летећих танкера, које је забележено од стране америчке Контроле Лета, 12 марта 2001. ФАА манаџер је такође нагласио да су у том периоду и њихова деца имала озбиљне дисајне сметње, укључујући обилно крвављење из носа њиховог сина- бебе, који је тим поводом био хоспитализован!

Слични и други акутни медицински симптоми су у том периоду били забележни широм Канаде и САД, где су људи масовно посећивали болнице и хитне службе са симптомима поремећаја варења, болова у стомаку, дисајних проблема, упале плућа, срчаних проблема, наглог умора, вртоглавице, тешких мигрена, краткотрајног губитка памћења, губитка концентрације, крвављења из носа, болова у врату и притиска у очима…

За разлику од класичног грипа, код пацијената изложених „кемтрејлсима“ температура тела (ако је било повишене температуре) нагло пада. Стручњаци сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…

…Приликом својих истраживања, професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас,  је установио (током лабораторијских тестова)-  да посебан тип „метал-конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболизирају алуминијум“.

————————-

IMGP4236

КАНАЂАНИ ПИШУ КОЛЕКТИВНУ ПЕТИЦИЈУ СВОМ ПАРЛАМЕНТУ ДА ЗАУСТАВИ „КЕМТРЕЈЛСЕ“

Након што је званично документовано запрашивање атмосфере изнад канадских градова од стране стратешких авио-танкера америчког ратног ваздухопловства (УСАФ), у новембру 1999, становници града „Еспанола“ у Онтарију, предали су свом Парламенту петицију захтевајући престанак тих летова и детаљну истрагу о позадини тих активности. У петицији канадски грађани су навели да је као резултат запрашивања у зони од преко 70 квадратних километара (града „Еспаноле“) дошло до наглог пораста разних обољења код деце и одраслих особа. Своју тврдњу су поткрепили лабораторијским тестовима кишнице у том периоду, који су забележили концентрацију алумунијских честица седам пута већу од оне дозвољене канадским федералним стандардима!

—————————-

У марту 2001 америчка државна контрола лета је уредно документовала запрашивање своје територије „кемтрејлсима“ од стране властитог ратног ваздухопловства. ФАА званичник је то описао као појаву гигантских „белих“ издувних гасова, који су се на ФАА радару показали као „светлећа измаглица“ огромних размера, што се наравно десило након прелета америчких стратешких танкера.

Према овом званичнику, такви магловити (светлећи)прикази на радару су конзистентни са вештачки створеним „облацима“ насталим након запрашивања атмосфере сићушним „талкум-алуминијским“ честицама, које избацују посебно опремљени (углавном војни) авиони танкери- у оквиру програма америчког ратног ваздухопловства УСАФ под називом „Контролишимо Време“ (Owning the weather) стварајући том приликом ефекат „помрачења“ (aerial obscuration).

——————————

У горе цитираном периоду „запрашивања“ канадског ваздушног простора од стране америчког ратног ваздухопловства (УСАФ) забележни су бројни здравствени проблеми у већим (углавном пограничним- са САД) канадским центрима попут Торонта, Ванкувера, али и мањим местима, где су лекари анализирали узорке косе са више пацијената, да би лабораторијске анализе недвосмислено указале на неколико пута већу концентрацију алуминијума, од оне која је званично дозвољена…

…Ипак и након тако очигледних доказа, приликом интервјуа са аутором Томасом, представник Канадске армије, из заједничке (америчко-канадске) базе Комокс у Британској Колумбији, је категорично негирао постојање било каквих заједничких (претходно описаних) „ваздухопловних операција“!?

Овај деманти канадског војног представника је „демантовао“ други канадски званичник- Менаџер за планирање и животну средину међународног аеродрома Викторија (главног града Британске Колумбије) је јавно потврдио, да је запрашивање „кемтрејлсима“ део заједничке канадско-америчке војне операције. Он је дао такву изјаву након захтева огромног броја локалих становника да се објасни узрок појаве (у периоду од више година) необично широких белих млазних трагова, у вијугавом облику, и „цик цак“ путањи, који би се потом нелогично укрштали, покривајући тако огроман ваздушни простор (што је потпуно супротно „карактеру“ трагова које остављају редовни летови у својим дезигнираним ваздушним коридорима). Овакав штури званичан одговор је (за локалну радио станицу) коментарисао становник Викторије господин Тери Стјуарт: „Одбили су да ми дају било какве специфичне детаље. Нешто ту не штима“…

 

—————————–

ЕФЕКТИ НА ЗЕМЉИ

„Честице избачене из великих млазних авиона у стратосферу имају делују као нуклеуси на које се „лепи“ влага (вода), стварајући тако облаке са кишом“. Одмах након америчке војне мисије „модификације времена“ у марту 2001, северо-источна обала Северне Америке је била под „нападом“ вансезонског снежног невремена, које изазвало велике штете и људске жртве у северо-источној Канади, где су на крововима кућа забележни снежни наноси дебљине и до 2,5 метра, што је резултирало у неким случајевима у „колапсирање“ кровова на стамбеним објектима (са многобројним повредама и фаталним последицама).

—————————

Званично се производња (распршивање) алуминијских честица, до које долази током редовних (нормалних) летова комерцијалних  и других авиона- не сматра опасним по здравље људи на земљи. Али према писању „Медицинског Журнала Нове Енглеске(једна од америчких држава)“ и такве „дозвољене“ микро честице у атмосфери су штетне по здравље и могу да доводу до преране смрти оних који су изложени запрашивању!?

Додатна истраживања 1993. од стране угледног америчког Харвард универзитета су прецизирала- да су чак и честице пречника мањег од 10 микрона претња здрављу становништва- што је контрадикторно званичном ставу америчких државних органа!? Научници Харварда су непобитно доказали да се смртност становништва на земљи пропорционално увећава са повећаном концентрацијом ових честица (званично „дозвољене величине“)…

Ако и све ово до сада изложено није „активирало аларм“ код „неверних тома“, онда би то свакако требало да учини цитирање  званичног документа (који аутор Вилијам Томас наводи у својој књизи), издатог од стране „Међународне комисије за праћење промене времена“.  У том документу овај међународни панел, састављен углавном од Западних званичника, разматра као контрамеру Глобалном отопљавању- намерно запрашивање атмосфере увећаним алуминијским честицама (чији би пречник био увећан и до десет пута у односу на постојећи, званично „безбедан“) величине између  10 и 100 микрона!? Овде је вероватно сувишно напоменути, да би таква „мера“ у пракси била готово сигурна „смртна казна“ за милионе људи, изложених оваквом планском „запрашивању“ из ваздуха.

*****

 

ЗВАНИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЈА- „Кемтрејлси“ део програма за обуку пилота Америчке војне ваздухопловне академије… Амерички конгрес „озваничио“ Кемтрејлсе као Оружје, у свом закону “HR 2977- Space Preservation Act, 2001”

 US Air Force Academy- Chemtrails manual- title

Још 1990. Америчко министарство одбране је увело обавезан предмет „Кемтрејлси“ у оквиру програма хемије, за питомце Америчке војне ваздухопловне академије (УСАФА).

У то време, сам термин „кемтрејлси“ је дефинисан од стране цивилних стручњака као вештачко изазивање „необичне млазне кондезације“.

—————————-

Угледни Оксфордски речник (Oxford Dictionary) је такође обезбедио званичну дефиницију „кемтрејлса“_

„Кемтрејлси су уочљив траг на небу након проласка авиона, за који постоји сумња да садржи хемијске и биолошке елемент-, којима се намерно запрашује атмосфера, у оквиру тајних (владиних) операција“

——————————

АМЕРИЧКИ РАТНИ ПИЛОТИ СТУДИРАЈУ „КЕМТРЕЈЛСЕ“ ИАКО ОНИ ЗВАНИЧНО НЕ ПОСТОЈЕ !?

КЕМТРЕЈЛСИ- ИСЕЧАК ИЗ ВОЈНОГ УЏБЕНИКА АМЕРИЧКЕ ВАЗДУХОПЛОВНЕ АКАДЕМИЈЕ

Иако је сам предмет „Кемтрејлси“ у оквиру америчке академије (УСАФА) више „академског типа“, и не бави се конкретном применом „кемтрејлса“ као оружја, веома је значајна примена, и увођења овог термина, у програм обуке америчких војних пилота, јесте само по себи индикативно…

Ипак, увид у УСАФА „Кемтрејлс приручник“ показује да питомци изучавају употребу “Bunsern burner“-а (у функцији продукције „кемтрејлса“?). Овај приручник демонстрира производњу две „млазнице“, где је друга млазница означена као „Кемтрејлси“ која производи хемијски индуциране „перзистентне кондензације“.

Сам “Bunsen burner” је познат хемичарима коа уређај за производњу јединачног пламена, који се нормално користи за грејање, стерилизацију, или спаљивање.

Графички приказ тог уређаја у оквиру овог војног Кемтрејлс приручника показује као главни продукт гас метан (CH4), који се ослобађа приликом сагоревања природног гаса!?

———————————–

2001 АМЕРИЧКИ КОНГРЕС УСВАЈА ЗАКОН КОЈИ ДЕФИНИШЕ „КЕМТРЕЈЛСЕ“ КАО „ЕГЗОТИЧНО ОРУЖЈЕ“…

Congressman Kuchinich Bill adopted in 2001 designating chemtrails as a weapon

Chemtrails weapon designation by US Congress ZOOMНа иницијативу америчког конгресмена Дениса Кучинића, републиканца, амерички конгрес усваја закон “HR 2977- Space Preservation Act”, чија намена је да заштити животну средину у САД од штетних утицаја „кемтрејлса“. Иронично, највећа претња животној средини САД управо долази из тајних програма властите владе, која као што смо то документовали у овом чланку, управо сама активно учествује у илегалној и „геноцидној“ операцији запрашивања планете „кемтрејлсима“!? У сваком случају, овај, али и остали претходно цитирани документи, недвосмислено доказују постојање „кемтрејлса“ као оружја за насилну промену времена и консеквентно уништење животне средине наше планете…

———————————————

ВИКИПЕДИЈА- НАГЛИ ПОРАСТ КОНЦЕНТРАЦИЈЕ МЕТАНА ОД 2008…

Према дефиницији Википедије метан је „алкални елемент“ који је главна компонента природног гаса. Сматра се највећом претњом Озонском омотачу, његова забележена концентрација у атмосфери 1998 је била забележена у количини од 1745 ппб (parts per billion, ppb- nmol/mol) да би у наредних десетак година „мировала“, до 2008 када је „скочила“ на 1800 ппб.

——————————–

Амерички „Бристол универзитет“ је публиковао недавно научни рад у часопису „Природа“ (Nature)- своју процену (анализу) да ће неконтролисано емитовање метана коштати светску економију преко три билиона долара (они се овде очигледно нису бавили ефектима по здравље људи, и планете?).

———————————-

ДЕЈН ВИГИНТОН- АКО НЕ ЗАУСТАВИМО „КЕМТРЕЈЛСЕ“ ЗЕМЉА ЋЕ „НЕСТАТИ“ ПОЛОВИНОМ ВЕКА

Један од највећих и кредибилних бораца против тајне примене „кемтрејлса“ је гео-инжињерски експерт Дејн Вигинтон, који је сам провео године истражујући алтернативне видове енергије, делом у оквиру компаније „Bechtel Power Corp”, и поседује, поред стручне експертизе, и знање „инсајдера“ по овим питањима.

9 децембра 2012 Вигинтон је гостовао на радио станици „Прекинимо са лажима“ (End The Lie) код водитеља Медисон Руперта. Том приликом Вигинтон је потврдио да данас и званична испитивања  показују веома опасан ниво повећања метан гаса, који се ослобађа са дна океана, као резултат директне примене „кемтрејлса“.

Он је навео да је се запрашивање  „аеросолима“ из ваздуха врши већ скоро 60 година, али да је нагло увећано почетком 1990-их. Вигинтон је током емисије изнео аргументе како „кемтрејлси“ ефективно уништавају Озонски омотач, стварајућу услове за соларну радијацију да продре до дна океана, и у том процесу ослободи огромне количине метана, који потом додатно оштећује атмосферу Земље.

Дејн Вигинтон је посебно апострофирао– да у последње време постоји тренд код званичних органа и јавних институција у Америци да се „новим наукама“ прикрије погубан ефекат „кемтрејлса“, и ту сврху се производе лажни научни радови, као и нова „прилагођена терминологија“, чак се и ревидирају и фалсификују школски уџбеници

Истраживања Дејна Вигинтона преноси и портал „Арктичке Вести“ (Arctic News) у свом чланку од 13 октобра 2012. Вигинтон упозорава на ерупције метана на океанском дну у северној хемисфери, које су изазване намерним запрашивањем металним „нано“ честицама (кемтрејлси) из ваздуха. Он упозорава да ако се настави са оваквим трендом, наша планета буквално неће опстати након 2050 године!?

Вегинтон прецизира да је „експулзија“ метана у атмосферу са дна океана нагло повећана од августа 2010. По њему метан се на тај начин избацује у стратосферу и мезосферу, где долази до процеса „оксидације“ метана, која потом на висини од 76 до 85 км изнад наше планете производи у великом броју „светлеће облаке“, који су осмотрени северно од Норвешке, па све до Колорада у САД. Истовремено америчка државна свемирска агенција НАСА је потврдила да су у ранијем периоду „светлећи облаци“ били видљиви само у области Јужног пола. За њихову појаву у северној хемисфери нису имали званично објашњење!?

——————————-

ЗАПРАШУЈУ ЗЕМЉУ И ИЗ СВЕМИРА…

US Naval Research exeperiment on changing weather in 2009- reported by Wikipedia

Везано за горњу појаву „светлећих облака“ у северној хемисфери, интересантан је податак који сам пронашао на Википедији-

Истраживачка лабораторија Америчке ратне морнарице и „Свемирски програм“ Америчког министарства одбране су 19 септембра 2009 извршили намерно запрашивање атмосфере (из орбите) користећи се отпадним „честицама“ из млазница НАСА ракете “Black Brant XII”, која је у ту сврху лансирана са НАСА рампе у „Wallops Flight Facility” са намером вештачког стварања „светлећих облака“ у земљиној атмосфери!? Ово „запрашивање“, односно његови ефекти су забележени месецима након лансирања ракете и праћени су од стране америчких војних инсталација са земље и сателита у свемиру. Америчка влада није обелоданила праву сврху ових „експеримената“ са животном средином наше планете. У то време ову појаву „светлећих облака“ су забележили многи амерички и светски медији, без могућности да правилно информишу јавност о чему се ту ради!?

——————————-

 

ЕПА- ЉУДСКИ ПРОУЗРОКОВАНА ЕМИСИЈА МЕТАНА ЈЕ ВЕОМА ШТЕТНА…

На свом званичном сајту, Америчка државна агенција за заштиту животне средине- ЕПА, признаје да је количински други (по емитовању у атмосферу) гас, управо метан, и да је његова неконтролисано емитовање последица деловања „људског фактора“. По ЕПИ метан окупира 9% свих негативних емисија у САД које су настале као резултат деловања „људског фактора“. Ова агенција признаје да је у периоду од 100 година негативни утицај метана на атмосферу 20 пута већи него угљен диоксида (CO2), који заузима прво место по количини емисије. ЕПА наводи да глобално 60% емисије метана резултат „људског фактора“ . Напомена, пошто се овде ради о америчкој државној агенцији, за очекивати је да они овде неће навести „кемтрејлсе“ као узрок ових поремећаја, такође је за очекивати да ће покушати да умање утицај  „људског фактора“ на поремећаје у животној средини у оквиру САД, али чак и овакав статистички приказ ЕПА-е индиректно илуструје у пракси постојање и употребу „кемтрејлса“…

*****

 

ЗАКЉУЧАК

На крају,након читања (и проучавања) овог материјала- да ли „кемтрејлси“ постоје, и да ли намерно изазивају вештачке и штетне промене по нашу животну средину, и нас саме- закључак препуштам вама самима.

———————-

Верујем да је овај чланак успешно д(п)оказао да програм „кемтрејлси“ као врста „свемирско-биолошког“ оружја итекако постоји, и да је бар у последњих пар деценија, свакако нашао практичну примену широм (против) наше планете.

Уосталом то питање је било  толико важно и осетљиво чак и за саме чланове Америчког конгреса, да су поводом тога изгласали и закон који недвосмислено дефинише „кемтрејлсе“ као ОРУЖЈЕ…

Такође је то питање толико важно (бар за онај милитантни део америчке државе) да су га и званично уврстили у школски програм своје најелтније (пилотске) војне академије…

Очигледно је да се у последње време по овом питању оглашавају и разне стране владе и парламенти, да је илегална примена „кемтрејлса“ забележена и од стране државних ауторитета (Контрола Летења, исл.) више страних држава…

По мени, дилеме- да ли их има, и да ли су штетни „кемтрејлси- овде нема. Али као што већ рекох на почетку овог поглавља, коначни закључак је на вама…

Написао Миодраг Новаковић

 

———————————–

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://saive.com/PDF/Chemtrails-Secret-Confirmed-Will-Thomas.pdf

http://chemtrailsplanet.net/2013/03/31/confirmed-the-word-chemtrails-first-published-by-the-air-force-academy-in-1990/

http://saive.com/911/DOCS/Chemtrails_Chemistry_Manual_USAF_Academy_1990-OPT.pdf

link to arctic-news

http://en.wikipedia.org/wiki/Noctilucent_cloud

http://www.examiner.com/article/extinction-level-methane-releases-caused-by-aerosol-geoengineering-chemtrails

http://chemtrailsplanet.net/2012/12/09/extinction-level-methane-releases-caused-by-aerosol-geoengineering-chemtrails/

http://epa.gov/climatechange/ghgemissions/gases/ch4.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Methane

***********************************

ВЕЛИКИ НАРОДНИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ “КЕМТРЕЈЛСА”, 25 АВГУСТА У ЦЕНТРУ НИША, ТАЧНО У ПОДНЕ !!!

“КЕМТРЕЈЛСИ” ЈУТРОС ИЗНАД НИША- ИСТРЕБИЋЕ НАС КО БУБАШВАБЕ И ТО БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА !?

 

4 replies »

 1. Svi koji iole sumnjaju u Chemtrails treba da pogledaju
  „Zbogom plavo nebo “ SCB grupa pricaju strucnjaci sa svih strana sveta (titl Srpski)
  1/2 http://www.youtube.com/watch?v=PIeCj5j-fe4
  2/2 http://www.youtube.com/watch?v=YAb6ZTRvHOM

  Šta za ime sveta prskaju ? dokumentarac (Srpski titl)
  What In The World Are They Spraying?
  -> http://www.youtube.com/watch?v=f-ZnqtqN1EE

  Što za ime sveta prskaju ? dokumentarac (Srpski titl)
  Why in the world are they spraying?

  Свиђа ми се

 2. I Jos mnogo linkova i dokumenata …. STOP GEOINŽENJERING STOP CHEMTRAILS

  [1] Belfort Group videos of International Symposium on Chemtrails, May 29, 2010 proceedings. http://www.ustream.tv/channel/belfort-test

  [2] Michael Murphy website: http://truthmediaproductions.blogspot.com/

  [3] Dr Coen Vermeeren, Delft University of Technology bio, n.d.

  [4] Dr Coen Vermeeren Symposium speech, Afternoon Part 1 video, (starting at about 35 mins..) (29 May 2010) http://www.ustream.tv/recorded/7299427

  [5] Anonymous, “CASE ORANGE: Contrail Science, Its Impact on Climate

  and Weather Manipulation Programs Conducted by the United States and Its

  Allies,” 10 May 2010. PDF without appendices:

  Click to access case_orange-5-10-2010-belfort-chemtrails.pdf

  [6] High Frequency Active Auroral Research Program, Fact Sheet, 15 Jun 2007. http://www.haarp.alaska.edu/haarp/factSheet.html

  [7] Space Preservation Act of 2001, H.R.2977, 107th Congress, 1st Session. Introduced by U.S. Representative Dennis Kucinich.

  [8] Deborah Cohen and Philip Carter, “Conflicts of Interest: WHO and

  the pandemic ‘flu conspiracies,’” British Medical Journal

  2010;340:c2912, 3 Jun 2010. http://www.bmj.com/cgi/content/full/340/jun03_4/c2912

  [9] The Sunshine Project, “The Limits of Inside Pressure: The US Congress Role in ENMOD,” n.d. Accessed July 2010. http://www.sunshine-project.org/enmod/US_Congr.html

  [10] United Nations, “Convention on the Prohibition of Military or

  Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques,”

  Resolution 31/72, 10 Dec 1976, effective 1978. Geneva. http://www.un-documents.net/enmod.htm

  [11] Copenhagen Consensus Center, “Top economists recommend climate engineering,” 4 Sep 2009. Press release [pdf]

  Click to access DWSDownload.aspx

  [12] Catherine Brahic, “Top science body calls for geoengineering ‘plan B’, New Scientist 1 Sep 2009.
  http://www.newscientist.com/article/dn17716-top-science-body-calls-for-geoengineering-plan-b.html

  [13] Donald K. Werle, et al., “Powder contrail generation,” U.S.

  Patent 3,899,144, 12 Aug 1975. Assignee: U.S. Secretary of the Navy.
  http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=3,899,144.PN.&OS=PN/3,899,144&RS=PN/3,899,144

  [14] David L Mitchell and William Finnegan, “Modification of Cirrus

  clouds to reduce global warming,” Environmental Research Letters Vol. 4

  No. 4, 30 Oct 2009. Available by subscription: http://iopscience.iop.org/1748-9326/4/4/045102

  [15] David B. Chang and I-Fu Shih, “Stratospheric Welsbach seeding for reduction of global warming,” U.S. Patent 5,003,186, 26 Mar 1991. Assignee: Hughes Aircraft Company.
  http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=5,003,186.PN.&OS=PN/5,003,186&RS=PN/5,003,186

  [16] Eli Kintisch, “Bill Gates Funding Geoengineering Research,” Science Insider, 26 Jan 2010. http://blogs.sciencemag.org/scienceinsider/2010/01/bill-gates-fund.html.

  [17] ETC Group, “Top-down Planet Hackers Call for Bottom-up

  Governance: Geoengineers’ Bid to Establish Voluntary Testing Regime Must

  Be Opposed,” 11 Feb 2010. http://www.etcgroup.org/en/node/5073

  [18] Food and Water Watch: http://www.foodandwaterwatch.org/water/world-water/right/

  [19] Col Tamzy J. House, et al. “Weather as a Force Multiplier:

  Owning the Weather in 2025,” Department of Defense U.S. Air Force, 17

  Jun 1996. Publicly released August 1996. Reproduced at Federation of

  American Scientists:
  http://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/v3c15/v3c15-1.htm

  [20] Weather Modicaton Association website: http://www.weathermodification.org/

  [21] Weather Modification Association, “Position Statement on the

  Environmental Impact of Using Silver Iodides as a Cloud Seeding Agent,”

  July 2009.

  Click to access AGI_toxicity.pdf

  [22] World Meteorological Organization, “WMO Statement on Weather

  Modification,” UN Commission for Atmospheric Sciences Management Group,

  26 Sep 2007.

  Click to access WM_statement_guidelines_approved.pdf

  [23] Donald J. Travis, et al. “Contrails reduce daily temperature

  range,” Nature 418, 601, 8 Aug 2002. Reproduced in full by University of

  Washington, Dept. of Atmospheric Sciences:

  Click to access Travis-etal2002_Nature.pdf

  [24] Subsidiary Body on Scientific, Technical and Technological

  Advice, “In-depth Review of the Work on Biodiversity and Climate Change,

  Draft Recommendation,” Convention on Biological Diversity, United

  Nations Environmental Programme, UNEP/CBD/SBTTA/14/L.9, 15 May 2010. http://www.cbd.int/doc/meetings/sbstta/sbstta-14/in-session/sbstta-14-L-09-en.pdf

  [25] United States Code, Title 50, Chapter 32, “Chemical and Biological Warfare Program.” http://uscode.house.gov/download/pls/50C32.txt

  [26] James Rodger Fleming, “The pathological history of weather and

  climate modification: Three cycles of promise and hype,” Historical

  Studies in the Physical and Biological Sciences, Vol. 37, No. 1, 2006.

  Available at

  Click to access 06_fleming_pathological.pdf

  [27] Stephen Cole, “Weather on Demand,” American Heritage, 2005. http://www.americanheritage.com/articles/magazine/it/2005/2/2005_2_48.shtml

  [28] Monsignore Pizzafunghi Bosselese, “The History of Radar,” BBC, 14 Jul 2003. http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A591545

  [29] Fleming, citing New York Times, 15 Nov 1946, 24.

  [30] Squires, P. & Smith, E. J., “The Artificial Stimulation of

  Precipitation by Means of Dry Ice,” Australian Journal of Scientific

  Research, Series A: Physical Sciences, vol. 2, p.232, 1949AuSRA…2..232S,

  1949. Republished at Harvard University:
  http://articles.adsabs.harvard.edu//full/1949AuSRA…2..232S/0000244.000.html

  Also see: Stephen Cole, “Weather on Demand,” American Heritage, 2005.
  http://www.americanheritage.com/articles/magazine/it/2005/2/2005_2_48.shtml

  [31] Life Magazine, “Solution to Water Shortage: Rain makers’

  success shows how New York could fill its reservoirs,” p. 113, 20 Feb

  1950.
  http://books.google.com/books?id=FVMEAAAAMBAJ&pg=PA113&dq=Irving+Langmuir&as_pt=MAGAZINES&cd=1#v=onepage&q=Irving%20Langmuir&f=false

  [32] Life Magazine, “U.S. Water: We can supplement our outgrown sources at a price,” 21 Aug 1950, p. 52.
  http://books.google.com/books?id=wUoEAAAAMBAJ&pg=PA52&lpg=PA52&dq=Irving+Langmuir+rainmaker&source=bl&ots=Ehqq8hZNsE&sig=
  tkN51NoxqMsKVq6ClZU9Hvej8g0&hl=en&ei=9mhMTO3vG93llQfjpJHGDw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5&ved=0CCIQ6AEwBA#v=onepage&q&f=false

  [33] John Vidal and Helen Weinstein, “RAF rainmakers ’caused 1952

  flood’: Unearthed documents suggest experiment triggered torrent that

  killed 35 in Devon disaster,” The Guardian, 30 Aug 2001.
  http://www.guardian.co.uk/silly/story/0,10821,544259,00.html

  Also see: BBC News, “Rain-making link to killer floods,” 30 Aug 2001. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/1516880.stm

  [34] Jerry E. Smith, “Weather Warfare: The Military’s Plan to Draft

  Mother Nature,” Adventures Unlimited Press, 2006. pp. 47-54.
  http://books.google.com/books?id=G7t260XD8AYC&pg=PA47&dq=stormfury&hl=en&ei=9wJ
  OTOfVE4G88gbZ3IGaDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CDEQ6AEwAg#v=onepage&q=stormfury&f=false

  [35] ibid. pp. 54-60.

  [36] Richard Gray, “How we made the Chernobyl rain,” Daily Telegraph, 22 Apr 2007.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1549366/How-we-made-the-Chernobyl-rain.html

  [37] Ian O’Neill, “The Chinese Weather Manipulation Missile Olympics,” Universe Today, 12 Aug 2008.
  http://www.universetoday.com/2008/08/12/the-chinese-weather-manipulation-missile-olympics/
  [38] Anonymous, “Moscow Halo,” cell phone video uploaded to YouTube, 7 Oct 2009. reposted at http://www.youtube.com/watch?v=FXF9HSB627U

  Свиђа ми се

 3. Miodraže,bilo bi dobro ako možete na vašem sajtu da postavite baner o protestu koji se protiv Chemtrailsa održava 25. avgusta u Nišu.
  Ovo je link za Fejbuk grupu:

  https://www.facebook.com/events/158112144377801/?hc_location=stream

  СТОП ГЕНОЦИДУ! СТОП МОДИФИКАЦИЈИ ВРЕМЕНА! СТОП МАНИПУЛИСАЊУ ПЛАНЕТОМ! СТОП ДЕПОПУЛАЦИЈИ!

  СТОП СМРТОНОСНИМ ЕЛЕМЕНТИМА У НАШЕМ ВАЗДУХУ, ЗЕМЉИ, ВОДИ И ОРГАНИЗМИМА ЉУДИ, ЖИВОТИЊА И БИЉАКА КОЈИМА НАС ПРСКАЈУ:
  ✖ ОТРОВИМА,
  ✖ ТОКСИНИМА,
  ✖ РАДИОАКТИВНИМ СУПСТАНЦАМА,
  ✖ ТЕШКИМ МЕТАЛИМА,
  ✖ ВИРУСИМА,
  ✖ БАКТЕРИЈАМА,
  ✖ ГЉИВИЦАМА,
  ✖ ПЕСТИЦИДИМА,
  ✖ ХЕБРИЦИДИМА,
  ✖ ИНСТЕКТИЦИДИМА,
  ✖ ПОЛИМЕРСКИМ ВЛАКНИМА,
  ✖ НАНО-ЧЕСТИЦАМА …

  Од 2006. године на небу балканских држава појавили су се необележени авиони који за собом остављају КЕМТРЕЈЛС, односно хемијске трагове. Ово нису обични трагови авиона који се називају КОНТРЕЈЛС. Ови трагови су примећени широм планете.

  КОНТРЕЈЛ – Обичан, природан, авионски траг који се састоји од водене паре и кристала леда насталих као последица кондензације водене паре на ниским температурама. Такав траг нестаје након пар секунди до неколико минута за авионом.

  КЕМТРЕЈЛ – Хемијски траг је намерно испуштање хемикалија у атмосферу из специјално уграђених авионских танкера и пумпи. Овакав траг се може препознати по томе што остаје и по неколико сати иза авиона као константна бела линија полако се ширећи у белу измаглицу која прекрива небо. Често се могу видети како авиони који остављају овакве трагове лете у разним формацијама или један за другим.

  Такође, постоји оправдана забринутост да се овај програм не користи у сврхе заустављања глобалног загревања већ да се користи у војне и експерименталне сврхе које су повезане са новим типом фисокофреквентног оружија Х.А.А.Р.П. које се увелико користи за модификовање климе, а има примену и као снажно психотропно оружје.

  Постоји оправдана забринутост какав ефекат испуштање оваквих аеросола у атмосферу може имати по здравље људе и остали живи свет на планети.

  КЕМТРЕЈЛС су наводе као узрочници повећања оболелих од симптопа налик на грип, астме, бронхитиса, упале плућа, оболења срца и повишеног притиска. Доводе се у везу са новом застрашујућом болести Моргеллонс, повећањем броја стерилитета као и мултипла склерозе и Алцхајмерове болести, а за које се сумња да је узрокује таложење алуминијума у ћалијама мозга који је један од главних састојака ових аеросола.

  Свиђа ми се