Ванредно Стање

СТЕФАН КАРГАНОВИЋ: ДАВЉЕЊЕ СРБИЈЕ У СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ


СТЕФАН КАРГАНОВИЋ: ДАВЉЕЊЕ СРБИЈЕ У СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ

Србија на апаратима за вештачко дисање нема капацитет да издржи харање још једног економског мародера

12.08.2013. Нови Стандард, за ФБР приредила Биљана Диковић

ste12083a

Најзад сазнајемо где намеравају да удаве Србију. У септичкој јами. Најава да се спремају да поставе дискредитованог перверзњака Доминика Строс-Кана за високог економског чиновника режима [1] (реинкарнацију, али још разорнију, потрошеног Динкића) знаковита је из бар три разлога.

stefan_karganovic_kolПре свега, избор таквог типа покупљеног са моралног отпада осветљава најупечатљивије морално отпадништво оних који су га бирали. Тачно је да српска јавност памти –често врло нејасно – углавном догађаје који су се одиграли за најдуже последњих петнаест минута. Па ипак, грађане би требало охрабрити да уложе ментални напор да се присете неких карактерних епизода из Строс-Кановог живота. Мада донекле излазе из уских оквира петнаестоминутног колективног памћења, ипак ти догађаји не припадају сувише далекој прошлости.

Наиме, у последњем великом скандалу ове знамените личности која се поставља на положај гаулајтера умируће српске привреде, баш пред последње председничке изборе у Француској, где је требало да буде кандидат, Строс-Кан је у Њујорку био оптужен за сексуално злостављање собарице афричког порекла у хотелу где је одсео. После недоличног испада покушао је да побегне, али њујоршка полиција га је ухапсила у последњем тренутку, пред само полетање авиона. Пре него што са дивљењем прокоментаришете „Уф, какав даса, кад још може и у поодмаклим годинама!“, имајте у виду једну врло важну ствар. То је раскорак у моћи између недодирљивог џет-сет припадника међународне финансијске олигархије, скоро неограничених средстава и утицаја, и избеглице из једне бедне и безначајне афричке земље, која њему и сличнима чисти хотелску собу да би преживела и прехранила своју децу. Тада ћете моћи да цените гнусност понашања ове особе која се у владу Србије доводи да замени – у реду, хвала на подсећању – једну другу гнусну особу.

Притом, не заборавите. Ако је овај потентни даса могао собарици, моћиће и вама.

Зар у целом свету па ни у Србији нема особе која није гнусна и која би могла да замени Гнусног, ако ништа друго, бар да се прочисти морална атмосфера?

Усудили су се да за министарски положај размотре кандидатуру космополитске гњиде, у чијем се позамашном досијеу личног неморала налази много више од сексуалног напада на једну бедну собарицу (у Француској се управо заташкава афера групних сексуалних баханалија у којима је Строс-Кан учествовао са другарима из истог политичког миљеа). Та поразна чињеница говори све о моралном лику управљача Србије и презиру за народ коме су засели за врат. Birds of a feather stick together [2], каже пословица њихових страних спонзора. Било би незамисливо, зар не, да за тако одговоран положај у њиховом државном апарату ангажују морално стабилну личност? Седнице владе текле би крајње нелагодно кад би се одржавале са учешћем пристојних особа.

Друго, чак и да је Строс-Кан сасвим узоран породични човек, он је „економски убица“ и бивши председник ММФ. Српској привреди неопходно је да се поврати и оживи, не да из иностранства дође неко да би јој испалио цоуп де грâце, метак у потиљак, да је докрајчи, што је апсолутно једини третман који ће добити од овог бескрупулозног експонента пљачкашког међународног финансијског капитала. (Ох да, наивно заборављам склоност истоперних птица да се друже и сарађују!) Госпођа Строс-Кан слободна је да бира да ли ће, и из којих разлога, превидети индискретности свога супруга (њена толерантност можда је условљена поделом заједничке имовине, или је у питању чиста и свепраштајућа љубав од чије дубине застаје дах, то је сасвим небитно). Али Србија на апаратима за вештачко дисање нема капацитет да издржи харање још једног економског мародера.

Најзад, треће, овим срамним избором безобразно пљују у лице народу који су ојадили и спрдају се са државом коју за рачун својих страних налогодаваца черече. Србију неће спасити аморални мрачњаци, довучени са људских сметлишта умируће Европе. Она има довољно умних и стручних људи који би знали да њену привреду, друштво и државност извуку из понора. Да ли је ико од њих био позван да изложи своје идеје и замени Гнуснога?

Сцена из Спилберговог филма у немачком концентрационом логору, где се јеврејска деца утапају у септичкој јами пуној измета, верно осликава стање у коме се Србија налази данас и указује на то шта јој предстоји. Нека деца Србије не очекују различиту судбину, све док ћутке подносе сурове шејтанлуке својих безосећајних тлачитеља.

Упутнице:
________

[1] http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/la-serbie-offre-un-poste-de-conseiller-a-dsk_1270545.html#xtor=AL-447

[2] Птице из истог јата држе се заједно.

1 reply »