Ванредно Стање

Рајица Марковић: РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СМРДИЈЕ


Рајица Марковић: РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СМРДИЈЕ

12.08.2013. ФБР аутор и члан редакције Рајица Марковић

vlada-srbije

Ми, Председник и Подпредседник Владе Смрдије, Председник евроатланстке Смрдије и посланичка скупштинска већина,
У име народа, обзнањујемо програм нове реконструисане Владе Републике Смрдије.

Свима је познато да свет без граница коме тежимо и на чији смо безгранични олтар принели све свето и Богу угодно не покреће закон Божији него закон капитала.
Због ове нововременске истине у нашој реконструисаној Влади Министарство Финансија ће представљати срце и крвоток нашег модернизованог нововремског друштва. Због ове непобитне светске истине једногласно смо одлучили да овај важан ресор поверимо човеку одговорном ММФ-у и Светској Банци који је наше горе лист и грана пелцована глобалистичким пелцером на престижним белосветским колеџима. Већ два века ми смо нераскидиво зависни од токова светског капитала чијим се таласима морамо беспоговорно препустити. Само низводним пловљењем ми нашим потомцима остављамо могућност срећног живота по светском духу и поретку очишћеном од сваке беспотребне мисли и превазиђене личне иницијативе.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ

Да би у нашем друштву све текло куда треба да тече, каналисаним мирним током без великог таласања, да се нека одметнута савест не би окренула уз матицу побринуће се наш правосудни систем. Због озбиљности ситуације у нашем савременом друштву он ће бити поверен одговорном партијском експерту доказано кадром стићи и утећи. Министар Правде полагаће тајне рачуне Председнику и Подпредседнику Владе и Евроатлантске Над владе, док ће јавне рачуне прерађене по народном веровању подносити посредством плаћеничких медија. Да би мито и корупција који су рак рана садашњег правосудног система били искорењени, наше ће се министарство побринути да се досадашња злоупотреба мита и корупције уведе у легалне токове правосуђа. Неопходно је потребно увести легалну тарифу за сваку злоупотребу права. По овој тарифи избегавање једне године затвора коштаће сто хиљада евра, што ће бити само ретким и изузетним појединцима доступно. Овом легализацијом престаће потреба за злоупотребом а судије ће из легалних прихода бити намирене. До завршетка транзиције још увек ћемо бирати судије поред неопходне партијске припадности и по аферама везаним за њихово име. Наша упознатост тајнама њихових афера до најситнијих детаља биће нам најбоља гаранција да ће правосуђе тећи оним током који налаже наше Министарство, Влада и Над влада.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

У нашем савременом друштву функционисаће на два нивоа, видљивом и невидљивом. Видљиви ниво биће под двадесетчетворочасовним видео надзором. За почетак по свим државним институцијама који ћемо протоком времена проширити и на сваку стамбену јединицу. На овом нивоу јавну безбедност и мир грађана одржаваће униформисана јавна полиција. У њеној надлежности, поред одржавања јавног реда и мира, биће и превођење ђака првака преко улице, обавештавање страних туриста о непознатим локацијама, и одржавање реда и мира на спортским манифестацијама. У изузетним случајевима овај видљиви ниво полицијске структуре биће живи зид између власти и разјареног народа у случају буђења народне свести, што досадашње искуство готово са стопроцентном сигурношћу искључује.
Други невидљиви ниво тајних полицијских структура биће састављен од свих људи из групе брз на плен хитар на грабеж. Поверљивих достављача, плаћених патриота, уцењених продавачица љубави, систематизованих дилера, зависника у кризи, љубоморних преварених супруга и свих сломљених и врбованих бунтовника, корумпираних уметника, сликара и писаца, естрадних егоманијака, заштићених сведока, среброљубивих сводника и свих других сломљених и пропевалих делова подземног естаблишмента.
Ова главна узданица нашег министарства покриваће све тајне сегменте
друштвеног живота промакле будном оку камере. Ови ће бити ловци на последње тајне људске душе, ловиће сваки шапат по спаваћим собама између два уздаха. Све тајне делатности биће овим подземним каналима одмах доступне нашем министарству, тако да за њега тајни више неће ни бити. У нашем савременом друштву биће искључено свако убиство са политичком позадином а у нашој савременој демократији биће дозвољено свако политичко мишљење под надзором наших политичких партија. Бављење политиком изван наших за то регистрованих партија прогласићемо асоцијалним понашањем неприлагођених индивидуалиста и кажњивим делом.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

У нашем савременом друштву ратова неће бити. Уместо ратова завладаће хиљадугодишњи мир и љубав рођена правилним управљањем токова капитала.
За време прелазног перида транзиције, наше ће Министарство Одбране функционисати по Хришћанским речима, ономе ко ти удари шамар окрени и други образ и потражи ли ти ко једно село подај му и три града приде.
Наш министар војске извршиће комплетну реформу војске, тако што ће све војне кадрове мушког пола, по сили закона, послати у пензију а њихова места попунити женама чији борбени дух, сасвим евидентно, стоји на много вишем борбеном нивоу. Пратећи савремене трендове свесни смо да су се улоге полова иразито измениле због чега смо предност дали женском борбеном духу и непобедивом материнском инстинкту у односу на палу мушкост.
Оваквом реорганизацијом војне машинерије изазваћемо пометњу у непријатељским редовима и доказаним шармом наших жена на препад их победити.

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ

Заветовани тајним заветом светских владара даћемо све од себе да Министарство Културе буде увек живи извор контракултуре. Сва дела финансирана и подржана новцем нашег министарства биће сведоци краја и застаревања оног некад Новог Завета објављеног Сином Божијим. Наше ће министарство људску судбину вратити у људске руке, тако што ћемо укинути разлику између добрих и злих дела, грех и проклетство, прогласивши их старом отрцаном причом. За ово велико дело људског ослобођења уметност и култура ће нам послужити као изабрано оруђе. Ми ћемо наше министарство поверити једној провереној естрадној звезди чији сјај није потамнео током деценијских демократских промена. Ово је најбоља препорука квалитета дотичне звезде и њених високо утемељених уметничких потенцијала. Овим кадровским скоком успећемо да из наше напредне средине одстранимо све негативне елементе који позивају на било коју врсту индивидуалности и самосвести тог највећег непријатеља општедруштвене радости и народног здравља. Да бисмо начинили овај велики културни корак у нашем друштву, ми ћемо осујетити сваку могућност штампања и читања оне литературе која би се усуђивала да у читаоцу буди успавану мисао и нарушава природну радост живота. У ову сврху, ми ћемо основати удружења књижевника која ће бити филтер за пропуштање онога што је за штампу и задржавање онога што није. На овај начин рада нашег Министарства народно здравље биће сачувано на високом здравственом нивоу.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВСТВА

Министарство Здравства морамо уредити по угледу на велике светске корпорације које послују са енормним профитом. Народ Смрдије представља непресушно благо на тржишту унутрашњих људских органа и то морамо ради општег добра максимално искористити. Донори телесних органа својом хуманошћу могу спасити више живота, радно оспособити многе болешћу онеспособљене и ослободити друштво многих непотребних трошкова. Доноре би ваљало позивати међу популацијом транзитних губитника који би донирањем својих телесних органа поред спасених многих живота ослобађали и по једно место под сунцем.
За узврат наше ће министарство свим максималним донорима унутрашњих органа омогућити сахрану уз све верске и грађанске почасти.

 

МИНИСТАРСТВО ВЕРА

У нашој реконструисаној влади Министарство Вера неће ништа коренито мењати према потраживању времена. Свесрдно ћемо се залагати за глобално уједињење свих вера и нација у једну васељенску веру и једно мултинационално братсво. Братство светских капиталиста, комуниста и фашиста и братство потлачених белих, црних, жутих и црвених робова.

МИНИСТАРСТВО ЉУБАВИ

Љубав је неразумна делатност људског срца коју прате многе негативне појаве непримерене савременом тренутку. Већ вековима ми живимо у доба разума и науке и док се свет богати научним достигнућима ми бунцамо о љубави. Наша реорганизована Влада чврсто решена да рационално претпостави сентименталном доноси историјску одлуку да се наша сентиментална прошлост једном и заувек закопа економским средствима наших међународних донатора. На место љубави ми ћемо у све домене међуљудских односа поставити интерес као једину владајућу силу којом се може рационално управљати. У ту сврху, ми ћемо, сва наша природна богатства уступити нашим светским партнерима по принципу ко да више. Наравно давање и примање обављаће се између њих и нас о чему ће јавност бити обавештавана за ту прилику основаним службама Министарства Истине.

МИНИСТАРСТВО ИСТИНЕ

Због зајамчене сигурности и занимљивости живота, истина ће се из дана у дан мењати и богато сервирати преко наших слободних медија.
Досадашње богато искуство научило нас је кроз дугу историјску праксу да је истина увек била узрок потреса и незадовољства широких народних маса због чега ћемо је сервирати у строго прописаним дневним дозама.
Овим начином избећи ћемо коцентрацију великог броја људи око само једне непроменљиве истине или око опонирања само једној лажи. Уместо тога и истина и лаж биће произвођени у непрекидном уравнотеженом балансу тако да ће суфицит и дефицит ове курентне робе бити за увек онемогућен.
Због свакодневног умножавања истине и лажи свако ће имати право на своју истину коју ће волети и лаж коју ће презирати. Могућност удруживања око заједничке истине биће искључена због свакодневног објављивања нових истина.
Оваквим уређењем Министарства Истине биће заувек избегнуте многе немиле сцене познате из досадашње људске историје.
Омађијан свакодневним сервирањем нових дневних истина, народ неће имати времена да тренутни револт и мржњу усмери према ономе далеком који се зове Република Смрдија али ће се зато свим својим негативним унутарњим силама гоњен окренути ка свом ближњем.