ДРУШТВО

Са скандалозног суђења србском родољубу – ЗБОГ ОГРЕБОТИНЕ ВОЈНИКА КФОРА СРБСКИ СУД ОСУДИО ПАГИЈА НА 7 ГОДИНА ЗАТВОРА!


Паги

Србски родољуб Славољуб Јовић Паги

ФБР Редакција: Подсећамо да је Славољуба Јовића Пагија из Косовске Митровице, Србина који је животом бранио барикаде, без икаквих доказа, српско правосуђе осудило на СЕДАМ ГОДИНА затвора, због наводног рањавања немачког војника! Нова власт показала је да је лојалнија српским непријатељима од предходне и да је спремна да се сурово обрачуна са сваким Србином на Косову и Метохији, који не признаје шиптарску нарко државу! 

Преносимо текст објављен у дневном листу Данас о скандалозном суђењу србском родољубу, као и допуну текста коју смо добили од Небојше Јовића, Славољубовог брата.

***

Седам година затвора за покушај убиства немачког војника Кфора

Славољуб Јовић у затворској болници

07/08/2013 Аутор: Ј. Лукач – Ј. Тасић, Данас

Косовска Митровица, Краљево, Београд – Србин из Косовске Митровице Славољуб Јовић, звани Паги, осуђен је на седам година затвора због покушаја убиства немачког припадника Кфора 1. јуна прошле године у месту Рудари код Звечана, потврђено је Данасу. Током прошлог викенда Јовић је из затвора у Краљеву пребачен у специјалну болницу Централног затвора у Београду, о чему његова породица и адвокат Душан Сакић нису званично обавештени.

Адвокат Сакић каже да му је незванично речено да је реч о „самоповређивању“, док брат његовог брањеника Небојша Јовић има информације да је затвореник у знак протеста почео штрајк глађу. У Управи за извршење заводских санкција Данасу нису ни потврдили нити демантовали ове информације.

Адвокати кажу да је пресуда Вишег суда у Краљеву скандал без преседана, јер ниједан од пет сведока, укључујући и заштићеног сведока Тужилаштва, није теретио мог брата. Сви су сведочили у његову корист, а пресуда је изречена без материјалних доказа да је он извршио дело за које је осуђен на вишегодишњу казну затвора изјавио је за Данас Небојша Јовић.

Он подсећа да је његовог брата 31. октобра 2012. српска Жандармерија „киднаповала у северном делу Косовске Митровице, за шта постоје и сведоци“ и пребацила у Краљево, где му је Виши суд одредио притвор због напада на немачког припадника Кфора. Косовска полицијска служба и Еулекс су тада званично саопштили да не стоје иза Јовићевог хапшења. Небојша Јовић тврди да овај случај „прати потпуни медијски мук“, иако су због хапшења његовог брата Срби са севера одржали две конференција за новинаре у београдском Медија центру и више протеста на терену, а његово ослобађање био је и један од захтева властима са протестног митинга, који су средином маја организовали у Београду против потписивања Споразума о нормализацији односа Србије и Косова.

Адвокат Душан Сакић каже да је казна његовом брањенику изречена прошлог петка, а да је у понедељак одбрана поднела жалбу због продужења притвора, јер му је неправоснажном пресудом одређена казна дужа од пет година за посебно тешка дела и околности, мада је, према налазима вештака, немачки војник у сукобу Срба и Кфора прошлог јуна задобио лакше повреде надлактице. Иако је један од услова Немачке за недавно одобравање „сигнала „ Србији за даље европске интеграције било расветљавање напада на немачког војника на КиМ, Сакић истиче да нема доказа да у „случају Јовић“ има и елемената политичког процеса.

Бранилац моста на Ибру

Славољуб Јовић познат је као један од бранилаца моста на Ибру који раздваја северни – српски од јужног – албанског дела Косовске Митровице. Због спречавања масовног уласка косовских Албанаца у српски део Митровице 2001. Међународно кривично веће Окружног суда у Косовској Митровици осудило га је крајем 2002. на 18 месеци затвора са образложењем да је „организовао насилничке демонстрације, пружао и позивао на отпор против Унмик полиције и ометао службена лица у вршењу службене радње“. Небојша Јовић каже да је његов брат тада пуштен из затвора после осам месеци и да постоје извештаји француских лекара из састава међународних снага да је приликом хапшења задобио више прелома и хематома јер га је тукло 15 специјалаца.

Судија Давидовић: Оглашен кривим

– Пред Вишим судом у Краљеву вођен је поступак против окривљеног Славољуба Јовића због тешког убиства у покушају више лица, као и због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја. Главни претрес је окончан 2. августа, када су изнете и завршне речи. Истог дана донета је и одлука којом је суд одлучио да је Јовић крив за дело убиство у покушају више особа и одређена му је казна од седам година, док је ослобођен због недостатка доказа за друго дело. Такође, продужен му је и притвор – изјавио је за Данас судија Вишег суда у Краљеву Милан Давидовић, који је судио у овом процесу.

***

Допуна текста

Jovic

Небојша Јовић (Славољубов брат):

 1. Славољуба је обишла породица у затворској болници и никаквог повређивања или самоповређивања није било.

2.  Г. Сакић зна за изјаву Вучића да ће процесуирати оног ко је пуцао на немачки КФОР и обојица смо констатовали да ће због тога бити извесног притиска на Суд! И ОН ТО ЗНА!

3. Волео бих да је судија Милан Давидовић, осим што је цитирао пресуду Славољубу, навео НА КОЈИ СЕ ТО ИЗВЕШТАЈ НЕМАЦА ПОЗВАО И НА КОГ СВЕДОКА, С ОБЗИРОМ ДА, ПОДВЛАЧИМ, НИТИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ПА НИ ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК, НА ГЛАВНОМ ПРЕТРЕСУ НИЈЕ ПОТВРДИО ТО ЗА ШТА ГА ТУЖИЛАЦ ТЕРЕТИ, тачније, НЕГИРАЛИ СУ ДА ЈЕ СЛАВОЉУБ ЈОВИЋ ПУЦАО НА КФОР! Е ТО ЈЕ СУДИЈА ТРЕБАО ДА ПОЈАСНИ!!!

4. Судија је рекао да „НА ОСНОВУ ИЗВЕШТАЈА НЕМАЦА“ (који НЕ ПОМИЊУ ПАГИЈА, већ да је НЕКО на њих пуцао) „И НА ОСНОВУ ИЗЈАВЕ СВЕДОКА“, (А НЕ КАЖЕ КОЈЕГ) „ВЕРУЈЕМ ДА СТЕ ПОЧИНИЛИ НАВЕДЕНО ДЕЛО“!

Суд НЕ ТРЕБА ДА ВЕРУЈЕ ИЛИ НЕ ВЕРУЈЕ, ВЕЋ ДА НЕПОБИТНО УТВРДИ ДА ЛИ ИМА НЕОСПОРНИХ ЧИЊЕНИЦА НА ОСНОВУ КОЈИХ МИСЛИ ДА ПАГИ ЗБОГ ОГРЕБОТИНЕ ВОЈНИКА КФОРА ЗАСЛУЖУЈЕ 7 година затвора. И на то мора дати одговор! ОДГОВОР А НЕ МОНОЛОГ!

________
Повезани текстови: Србија СУДИ родољубима! Срамном пресудом Паги осуђен на 7 година затвора!!!

7 replies »

 1. Власт и моћ су болест за људе који томе нису дорасли. За неспособне и одбачене људе власт и моћ је једино за шта се боре. Само власт и моћ, без других, основних, људских особина су пут у пропаст, пут у болест, трулеж и смрад. А ови „наши“ политичари смрде већ дуго. Нарочито Дачић и спс. дс се такође убуђала, снс је измишљена, измаштана „странка“ да би се вучић осетио моћно, и да би лако ммф-у препустио Србију. А време је за буђење… А Господин Судија нека се једно јутро не изненади ако му одређени делови тела откажу послушност, исто као што је и он правди и истини отказао исту.

  Свиђа ми се

 2. КАКО МОЖЕ ОВО ДА КОМЕНТАРИШЕ ИОЛЕ НОРМАЛАН ЧОВЕК-МОЖЕ САМО ДА МУ ПУКНЕ МОЗАК И СРЦЕ ИЛИ ДА ПУЦА НА КОГА СТИГНЕ.ОВО ЈЕ ЛУДИЛО,БОЖЕ ШТА ЈЕ СА НАРОДОМ,ДО САДА ЈЕ БИЛА ОКУПАЦИЈА А САД ЧИСТА КАПИТУЛАЦИЈА,ДИКТАТУРА МАНИЈАКА,ПАНАРОИДНИХ ШИЗОФРЕНИКА,ПРЕДАЈА ВЛАСТИ СТРАНЦИМА….ЧУДИМ СЕ ШТО НИСУ ДОСУДИЛИ ДА ПОБИЈУ 100 СРБА ЗА ЈЕДНОГ ОГРЕБАНОГ ЖВАБУ.УСЛОВ СУ НАМ ДАЛИ ДА ОСУДИМО ПАЉЕЊЕ ЖВАПСКЕ АМБАСАДЕ,КОЈЕ СЕ НИЈЕ НИ ДЕСИЛО-А МИСЛЕ ВЕРОВАТНО НА ПАЉЕЊЕ РАЈХА.ДА САМО ПОТСЕТИМ НА РЕЧИ ЏЕЈМИЈА ШЕЈА ИЗРЕЧЕНИХ 1999 „СПОКОЈНО БОМБАРДУЈТЕ СРБИЈУ,ОНИ ЋЕ ИОНАКО ТО ВЕЋ СУТРА ЗАБОРАВИТИ“

  Свиђа ми се

 3. ПРОКЛЕТИ БИЛИ ИЗРОДИ СРПСКИ
  (Св. Николај Српски)

  Нека би се Срби пробудили, сложно борили једни за друге,
  почистили гамад и окренули Богу отаца наших и Светитељу Сави.
  ЖИВЕЛА СРБИЈА!

  Свиђа ми се

 4. Држава против најбољих Срба. Хапси и баца у тамницу прваке, најбоље родољубе!! Њих да сатре а народ да деморалише и сломи!! Држава против својих грађана, гори је непријатељ од спољног непријатеља. Сви часни Срби су потенцијална мета!! хоће ли се наћи правично решење за то?!

  Свиђа ми се