АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Проф. др Светозар Радишић: КАКО СЕ У СРБИЈИ УТИЧЕ НА МОЗАК ЉУДИ


КАКО СЕ У СРБИЈИ УТИЧЕ НА МОЗАК ЉУДИ

Радишић
Пише: Професор Светозар Радишић
31. јул 2013. Вестинет

На основу понашања Срба и српског руководства у вези с економско-политичко-војним процесима у свету, Европи, на Балкану и самој Србији (посебно у вези са Косовом и Метохијом) све више људи се пита шта се то догађа са мозгом српског народа и његове елите.

Очевидно је једино да се не преклапају елита и администрација, односно да предводници Срба нису истовремено и најумнији међу њима.

Будући да у Србији не постоји институција која би се бавила ефектима планетарно присутног неокортикалног рата, о његовом присуству на српским просторима може се судити само на основу посматрања и одговарајућих индикатора.

Најважније је да се зна да основа за научно препознавање процеса у којем се утиче на људски мозак постоји. Нико не може да негира постојање докумената, који су одредили садржај транзиције и регионализације у којима се ствара „нови светски поредак“.

Основни документи настали после Другог светског рата у круговима кабалиста, језуита и „вавилонаца“ су: Директива 20/1 Савета за националну безбедност САД (усвојена 18. августа 1948.),  „Пројекат 80-тих” Савета за иностране послове САД (усвојен средином 1973,  Директива 54 Регановог Савета за националну безбедност (усвојена 2. септембра 1982.), Директива 133 Савета за националну безбедност САД и Закон о спољним улагањима САД (усвојени 1990. године), Правило КоВ САД ФМ 100-5 (усвојено у Пентагону 14. јуна 1993.), Памфлет 525–5, објављен 1. августа 1994. у издању ТРАДОЦ-а (Trаining аnd Doctrine Commаnd) и .„Заједничка визија 2010” (15,20) настала у Пентагону (1997).

У наведеним документима најављен је начин за „омекшавање“ слободарских настројених друштава, а основа је утицај на свест људи.

Планирано је стварање и стицање истомишљеника и ослонац на њих. Најбољи пример за то су деца из „Отпора“. Разрађена је (зло)употреба невладиних организација у стварању „новог светског поретка“. У процесу регионализације и цепкања националних бића, планирано је стварање „бонсаи држава“.

Стога су прво разбијене федералне државе попут СССР, ЧССР и СФРЈ, а све време је инсистирано на губљењу суверенитета и одрицању од дела суверенитета. Сједињене државе, Велика Британија, Намачка и Француска, као инструменти за стварање „новог светског поретка“ учешћем у Атлантској алијанси, добиле су задатак да не испуштају сталну стратегијску иницијативу у сведимензионом рату са непослушним земљама.

У том рату најважнија димензија је неокортикални рат, у којем се утиче на сензације у кори великог мозга. Занимљиво је да се у документима „Заједничка визија 2010”, „Заједничка визија 2015” и „Заједничка визија 2020”, може прочитати и будућност планете.

Утицај на информације у мозгу људи, а на тај начин на мисли и емоције, већином се остварује посредством носилаца неоружаних облика агресије. Реч је о институцијама које учествују у стварању „новог светског поретка”.

Невладине организације, финансиране од институција „великог брата“, посебно тзв. миротворачки покрети, раде на регионализацији и стварању аморфне националне масе. При томе, тежиште активности усмеравају на доказе да је национализам највећи непријатељ „новог светског поретка“.

Њихове пробране и сублимиране информације стварају неслогу унутар друштава и поделе на напредне и заостале, а резултат су општа конфузија и апатија.  Фондације учествују у „куповини мозгова“ (на пример, Сорош фондација финансира и надгледа српске вундеркинде у Петници).

нкратАгенције куповином основних ресурса (земљиште, вода, руде, енергенти) стварају социјалну несигурност. „Хуманитарне организације” поништавају основе хуманости, ратују, тргују, стављају животиње испред људи… Секте учествују у „унутрашњем одливу мозгова“.

Тако потенцијално умни људи очекују бољу будућност, искључујући се из њеног стварања. Политичке партије и покрети раде по директивама „великог брата“ и обесхрабрују народ. Такав систем изнедрио је бројне „корисне идиоте”, који раде за најимућније лихваре, а да нису на њиховом платном списку. Масонерија је толико инструментализована да се претворила у отуђени скуп моћних људи, који су заборавили да осим личног постоји и друштвени интерес.

Затворени у своје ложе успевају да лепо живе од стечене моћи. Реч је о ментално блокираном скупу људи изгубљеном за стварање извесније будућности. Њихова изолација је важан циљ староримским концептима задојених кабалиста. Фундаменталистичке цркве и „Њу ејџ” покрет имају непосредну улогу у креирању свести и стварању уобразиља.

Они поништавају истину и историју, а доводе цео људски род у заблуду у вези са будућношћу. Непосредније од њих на свест људи могу утицати само оруђа и оружја намењена за неокортикални рат.

Изузетно је важно са се схвати шта све може да утиче на креирање свести људи, које је искључиво везано за људски мозак.

Информација је основна, а ништа мање није важна истина да је могуће мењати структуру личности и структуру мозга. На пример, истомишљеници се могу стварати симболима.

Њихово прихватање пре свега разврстава људе и ствара друштвене поделе. На схватања човека утичу религије, информације о погледу на свет, општефилософске информације, које омогућавају да се уочавају и схвате општи и појединачни процеси у свету, и допуштају да се добију нове информације и енергије.

Свест људи обликују идеологија, информације фактичког и историјског карактера, уметност,  систем образовања и васпитања (дечија литература, школе, факултети, школске установе, посебно предавања из логике, математике и историје), системи разоноде и забаве (музика, слике, филмови, игре…), тајна и окултна друштва, светски финансијски систем, органи власти, државни закони, државна политика, средства јавног информисања – за тзв. масовну комуникацију, новац, власништво, економске структуре и односи. Исти информациони системи не дозвољавају да истина допре до уџбеника.

Тако не знамо да ли је Хитлер умро природном смрћу, да ли се Земља окреће око сунца или га прати у спиралном кретању, да ли је Вук Караџић, као ватикански плаћеник, грешком променио име Серба у Србе, да ли…

Кроз све наведене државне институције провлачене су од 1989. године антисрпске информације, које су одвојиле Србе од сапламеника и истока, а усмериле их ка отвореним чељистима Запада.

Проф. др Светозар Радишић

5 replies »

 1. Ево петог члана Бечког договора, Значи није ништа Вук ту мењао, звали смо се и тада Срби, а не Серби. Чак су и подвукли да је то било својствено само неким хрватским ауторима да убацују е тамо где му није место:

  It was agreed that before syllabic /r/ one should not write neither a or e as some Croatian writers do, but only r, such as in the word prst (‘finger’), because that’s the way people speak and most other writers write.

  Свиђа ми се

 2. СЕДАМ ПАДЕЖА И ШЕСТ ЛИЦА =76 ИЛИ 13 ИЛИ 42 ИЛИ 67 ИЛИ 6 НЕДЕЉА ИЛИ..
  ТРИДЕСЕТ СЛОВА И ДВА РОДА = 32 ИЛИ 5 ИЛИ 60 ….
  ИЛИ 7 Х 6 Х 30 Х 2 = 2.520 ИЛИ 360 НЕДЕЉА
  ТРИ ЛИЦА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ 3 Х 2.520 = 7.560 = 7.524 + 36
  САБИРАЊЕ И МНОЖЕЊЕ ЈЕ ДОБРО.ПРОПОРЦИЈА ЈЕ ЗАКОН АПСОЛУТНЕ ХАРМОНИЈЕ.
  88 +76+76 = 240 = 87 + 153 = 20 + 67 + 153
  1597 = 67 + 1530

  Свиђа ми се

 3. Postovanje gospodinu Svetozaru Radisicu .
  Pravoslavlje je nase spasenje !
  u Radosnom Hristovom Jevadjelju je resenje za spas.Resenje jedino moze da se razume pomocu srbskog pisma i jezika !

  Свиђа ми се

 4. Нама, народу србском, било би много сврсисходније, бар у војничком
  смислу, када бисмо могли бити обавештени – „КАКО СЕ У СРБИЈИ УТИЧЕ НА МОЗАК НЕ ЉУДИ!“
  Постоје ли нека „формацијска“ или „приручна“ метода или средства која могу бити корисна за појединца, групу, већу или мању зајед-
  ницу, а да се при томе никоме и ничему не нашкоди, чак ни на сенку
  стане?
  Иѕгледа наивно, али можда би могло симболиком речи, најобичнијих,
  свакодневних речи, у моћном „десетерцу“, уз гусле, моћно оружије
  добра, вековима успешно коришћено кроз историју србског народа.

  Ја-Срби не мрзим Америку! Ко чини добро,
  Ја-Америка не мрзим Србе! добру се нада!

  Ја-Србија не мрзим Европу! Љуби ближњег свог
  Ја-Европа не мрзим Србе! као себе самог!

  ………………….. Љубите непријатеље своје,
  као што они /не/љубе вас!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

  • Поштовани Драгане!
   Стручно срочено, сваком здравом разуму разумљиво, али ми ми морамо даље,
   а даље је промена свести народа, позитивном смислу речи, што је дужност сваког појединца, који чини масу, без које нема темељних културних, привредних, политичких промена, реформи-јачању војске-полиције-државне безбедности!!!

   Свиђа ми се