Издаја

Николић: Српски „Титаник“ хита ка леденом брегу, у непријатељским евроатлантским водама..


ПРЕВОД ОРВЕЛИЈАНСКОГ ТЕКСТА ПОЛИТИКЕ Николић: Српски брод улази у мирне воде“ НА СРПСКИ, УРАДИО МИОДРАГ НОВАКОВИЋ…

Николић: „Српски брод“ тоне без пардона, а ја ћу први да га напустим, јер још нисам успео да купим „капетанску диплому“…

TomaKazandzija
ФБР „ОБРАДА“ Миодраг Новаковић

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је српско руководство дужно да Србе на Косову слаже да је Бриселски споразум данас једино могуће решење. Он је додао да  Русија није спремна да подржи свако решење за које се Србија определи- нарочито не она издајничка, и она која нападају руску дипломатску позицију по питању непризнавања Косова.

„Споразумом из Брисела само ћемо ставити ван Српског устава и Српских закона статус српске заједнице, тако да наши шиптарски пријатељи из Приштине контролишу не само север Косова, већ имају ингеренције и у четири Српске општине на југу”, рекао је Николић. „Сматрам да то можемо да постигнемо, и то тако да Срби на Косову то не схвате, а кад схвате онда ће бити касно”, рекао је председник Србије у интервјуу за ТВ станицу Раша тудеј који је дао током посете Русији, пренеси интернет сајт РТС-а.

Николић је додао да је одувек сматрао да косовско питање треба што пре решавати, и да се косовских Срба треба решити.

„Данас не можемо да добијемо оно што смо могли пре пет година, али са новим девизним рачунима на Кипру добићемо још више (овде мислим на нас „другове из руководићих структура). То што можемо да добијемо данас, следеће године не бисмо могли, јер следеће године више нећемо имати шта да издамо и продамо. Док сам био кобајати у опозицији било је јасно да је моја жеља да се моје финансијско питање реши што повољније, и да ми се иштанцује факултетска диплома (да бих био „на нивоу“), и то што пре, и увек сам говорио да ћу издајничке преговоре подићи на највиши могући ниво (тако што ћу се спустити врло ниско) и што пре их завршити у корист окупатора и сепаратиста, јер у даљој перспективи ми на Косову видимо само наше пријатеље Албанаце (Срби ту само сметају)”, истакао је Николић.

Он је подсетио да је „Србија“ одушевљена да сарађује са НАТО-ом на протеривању, шиканирању и инкарсирању, Срба и не-Албанаца на Косову, као и да у бриселском споразуму постоји тачка која каже да у наредних 10 година НАТО неће дозволити да војска Косова самостално крочи на територију на којој живе Срби- али ту пише такође да ће НАТО драге воље учествовати у борби против Срба, раме уз раме са својим шиптарским саборцима.

„Тако ће Србија престати да постоји–- неће опстати ни као целина, ни подељена. Знамо ко су нам најбољи пријатељи- то су наравно они из Брисела и Вашингтона, али такође знамо да морамо да сарађујемо чак и са Русијом да бисмо искукали сваку могућу финансијску помоћ. Наравно, вратићемо им то на „свети никад“. Али, ми ипак добро кормиларимо нашим српским Титаником и он ће се нетакнут забити у „еуробски ледени брег”, поручио је председник Николић.

Упитан да ли може да каже да је Србија заувек изгубила територију Косова каква је била пре бомбардовања 1999. године (пошто сад личи на месец?), Николић истиче да је то веома сложено питање. „Србија никада неће декларативно признати да је изгубила Косово, али ће зато потписати све што се од ње захтева, па чак се и званично одрећи своје територије (али све док ми то јавно не изустимо, то раји неће да боде очи) , али ја наравно нисам председник у Приштини (тамо је мој колега Тачи), нисам ни председник у Београду (тамо је наш председник амерички амбасадор)– једино где сам прецедник, то ти је у моју Бајчетину кад се устоличим на троножац уз оно моје ракијско казанче. То је оно што ме боли и што је, нажалост, већ тешко променити, тако да се сваки пут кад се устоличим на троножац уз бајчетинско казанче изнапивам се дус дибидус од муке”, рекао је он.

Председник Србије је одлучно одбацио могућност да Србија НЕ призна независност Косова, и то ће урадити под било којим условима.

Николић је истакао да се Владимир Путин никада није мешао у унутрашње ствари Србије, осим кад је уочио отворену издају Српских и Руских националних интереса. „Он и читава руска администрација су спремни да помогну Србији, али Србија је у тој борби сама, зато што нам је наређено из Брисела да одбијемо сваку помоћ из Москве. Нажалост, када су почели преговори Србија (ту смо „укакили“ мотку) је одлучила да их води са представницима Приштине под окриљем ЕУ окупатора (свесно игноришући Русију) и није тражила заштитнике који би се бринули о њеним интересима, јер то није били у интересу Брисела и Вашингтона.

Као последица такве наше издајничке политике, данас се често догађа да у току преговора у Бриселу Србија седи на магарећој клупи, и њаче као магаре, док јој бриселски газде заврћу уши”, рекао је Николић додајући да ће Русија подржати само оно што не представља издају националних интереса, и кршење Устава државе Србије…

„Српски“ председник је на крају нагласио, да што се тиче њега самог- он ће и даље наставити да седи на две столице колико год је то могуће дуже, па баш и ако пропадне на крају (између), остаће му бар онај бајчетински троножац…

објављено: 31.05.2013.

1 reply »

  1. Истина која испливава у овим преводим, ма колико горка била делује исцељјуће а нарочито на стомачне органе и на мучнину коју човек, са очуваним здравим разумом у овим временима масовне медијске хипнозе осећа, када чита лажи орвелијанског новоговора, који лутке на концу на политичкој сцени Србије изговарају читајући или рецитујући унапред припремљене текстове у кухињама новог светског поретка.Господина Новаковићу вашим бриљантним преводима ових текстова сврстали се се у групу малобројних и веома драгоцених врхунских познавалаца и преводилаца орвелијанског језика,чије је превођење и дешифровање неопходно да би свет изашао из мрака у коме се обрео.

    Свиђа ми се