Глас Косова и Метохије: Где је списак шиптарских злочинаца?

Глас Косова и Метохије
2
9.07.2013.

Косовска Митровица: 
Јучерашње сирене које су разбиле летњу невероватну жегу, подсетиле су Митровчане на нека луда не тако давна времена.
За 20 секунди цео град је знао шта се догађа и били су видно узнемирени, чуле су се псовке, а млађи и спремнији пошли су пут Рудара на протест.

317493_kosovska-mitrovica2--protest--fonet_f
Пут је моментално блокиран камионима и народ је затражио објашњење и разлог хапшења од еулекса. Како нису добили неки конкретан одговор, у бесу су их засули каменицама, озледивши површно неколико припадника еулекс полиције.
Странци, који су овде у летњој школи, били су видно уплашени, а онда и збуњени нашим мирним фацама. Нико није био уплашен од Срба, само бесан и јаросан.
Студенти Спарка питали су своје организаторе да ли су безбедни и да ли да оду да спавају у Јужну Митровицу, али су наравно уверени да нема потребе.
Воде нема, а некакв стомачни вирус хара градом. Пацијенти се жале на високу температуру, повраћање, мучнине и диареју. Савет лекара: склањање у хлад и много течности уз лагану храну… а1

***

Киша заобишла КИМ. Врело и данас… а1

***

(Ирена Гудељевић: Нема тајних оптужница у судовима на Косову) Јок нема! А хапсе нас из забаве! а1

***

(Објављена листа Срба који су наводно починили злочине на Косову) Пола моје фамилије се налази на овом списку! Где је списак шиптарских злочинаца? Могли би да поставимо питање Београду и Приштини? Спаљивали су живу децу,убијали монахиње, клали косама Србске војнике који су били на својој земљи и бранили свој род… ови људи нису криви ни за шта… на овој листи су све сами јунаци и часни ратници… ми смо се само бранили… многи већ нису међу нама са овог списка… нека им је вечна слава и хвала!

***

Meштани Грачанице и околних села и на температури од  40 степени остали  без воде. Оно са чиме се свакодневно суочавају је рестрикција воде баш  у терминима када је најпотребнија. Подсећамо  да воде има од 10 до 16 часова када су  највеће врућине и када нико не излази из куће због високих температура. Највише се  суочавају са овим проблемом они који раде од 8 до 17 сати, као и деца која тешко подносе ове вреле дане, старије особе и сви остали.

Поставља се питање да ли неко размишља да може доћи до епидемије, да су и болница и Дом здравља без воде?
У току сутрашњег дана покушаћемо да добијемо информације од надлежних докле ће ове рестрикције трајати. (радио Грачаница)

***

Дајемо безрезервну подршку радницима који протестују испред зграде управног округа у Грачаници, који су након 1999. године протерани са својих радних места, а који су до сада добијали привремену новчану надокнаду (минималац), чија исплата из непознатих разлога касни већ 7 месеци. Протест је најављен за данас у 10 часова, а на састанак су позвани и представници владе Р.Србије као и представници Националне службе за запошљавање.
Жалосно је да се удара на део српског становништва који је не својом кривицом остао без посла а чија цркавица од 11 000 динара је једини извор прихода. С тим у вези, позивамо их да буду упорни, јединствени и истрајни у одбрани својих минималних права и да не пристану на ранијој причи надлежних, да су завршени налози за исплату и да се чека ребаланс буџета и тиме реши проблем, а сви добро знамо да је до ребаланса дошло још петог јуна. Апсурд је и греота да се албански пензионери позивају (што се може видети и на званичном сајту ПИО фонда у Београду) о уручивању решења за исплату свих пензија од 1999. године до данас, а да своју српску нејач полако држава Србија оваквим потезима заборавља на КиМ . Тешко ми је наравно да пишем када сам приморан да помињем и критикујем нашу мајку Србију коју бескрајно волим, али ако имамо чврста обећања надлежних, да нико неће од Срба на КиМ остати без посла, онда је људски и обавеза свих нас подржати ове људе. а13
Србин за Србина !!

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s