Путин: Москва неће признавати самопроглашену државу Косово која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права


Путин: Подржавам Србију да сачува Косово

Москва неће признавати самопроглашену државу Косово која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.

Новости откривају – Владимир Путин поручио патријарху Иринеју да ће Москва и даље на међународној сцени заступати став да је Косово и Метохија правно – српска територија

27.07.2013. Новости, за ФБР приредила Биљана Диковић

путин 11

МОСКВА – ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

РУСИЈА ће и даље доследно подржавати Србе у праведној борби да сачувају своју територију, становништво и храмове на Косову и Метохији. Москва неће признавати самопроглашену државу Косово која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.

Како “Новости” сазнају, председник Русије Владимир Путин ову поруку је у четвртак увече пренео српском патријарху Иринеју, са којим се састао у Кремљу.

Први човек највеће државе света пренео је поглавару Српске православне цркве да ће Москва и даље на међународној сцени заступати принципијелни став да је Косово и Метохија правно – српска територија.

После говора представника делегација православних цркава, посебно Његове светости Иринеја, Путин је говорио десетак минута о невољама које је имао и има српски народ на Косову и Метохији. Српски патријарх био је веома задовољан тим разговором, јер се уверио да је председник Русије одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пати на КиМ.

Иначе, Путин би у суботу требало у Кијеву да се састане и са председником Србије Томиславом Николићем. Они ће на позив шефа украјинске државе Виктора Јануковича присуствовати великој свечаности поводом 1025. годишњице крштења Русије.

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s