Марко Јакшић: Молба Путину – Утичите на Николића да Београд не тера Србе на Тачијеве изборе


МОЛБА ПУТИНУ: Утичите на Николића да Београд не тера Србе на Тачијеве изборе

26.07.2013. ФАКТИ

НАРОДНИ ПОСЛАНИК СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ МАРКО ЈАКШИЋ УПУТИО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

dr Marko Jaksic za novinar.de

Марко Јакшић

         НАРОДНИ посланик са Косова и Метохије Марко Јакшић упутио је писмо председнику Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину. Са свој сусрет у Кијеву са Томиславом Николићем искористи да утиче на председника Србије и власт у Београду да престану да приморавају Србе јужне покарјине да изађу на изборе Тачијеве квазидржаве коју Русија не признаје.

Факти Јакшићево писмо руском лидеру преносе у целини:

***

Председнику Руске Федерације
Г. Владимиру Владимировичу Путину

        Поштовани г. Председниче,

         Како преносе средства јавног информисања у Србији, у Кијеву ће 27. јула 2013. године, поводом 1025 година прихватања хришћанства од стране великог руског народа, бити организован сусрет између Вас и председника Србије, г. Томислава Николића.

         Као посланик са Косова и Метохије у Скупштини Србије желео бих да Вас замолим да угледом који поседујете и снагом своје личности утичете на председника Србије да београдске власти не присиљавају и приморавају, методама политичких притисака и уцена, Србе на Косову и Метохији, а пре свега на северу јужне српске покрајине, да изађу на локалне изборе по законима самопроглашене и од стране Русије непризнате државе Косово.

         Излазак Срба на локалне изборе је, мимо њихове демократски изражене воље, договорен у склопу тзв. Бриселског споразума Београда и Приштине.

         Тај споразум, противан Уставу Србије и Резолуцији Савета безбедности 1244, постигнут је под патронатом Европске уније и, у крајњем случају, девалвира како борбу Русије за поштовање међународног права тако и одбрану Косова и Метохије као дела територије Републике Србије, а у стварности фактички омогућава заокруживање државности непризнате државе Косово.

         Нажалост, политичке изјаве званичних представника Србије су наглашено русофилске, али у пракси Србија све више клизи ка евроатлантским интеграцијама. Као потврда овоме је и став српског патријарха г. Иринеја, који се пожалио руском патријарху г. Кирилу да је руководство Србије под приличним утицајем Запада, и затражио његову подршку очувању Косова и Метохије у саставу Србије.

         С поштовањем,
посланик са Косова и Метохије у Скупштини Србије
,

Марко Јакшић

Advertisements

2 comments

 • Милан Топлица

  Сви Срби би требало да се Господу моле за спас Србије, а Путина да замолимо да притиска издајничку власт Србије за очување Косова у саставу Србије ,али такође морамо и ми као народ нешто да урадимо за спствени спас и као народ и као дражава па ако мора и употребом силе!

  Like

 • Лазар за Двери и РУСИЈУ

  – ПУТИНЕ ЦАРЕ
  – БРАЋО РУСИ
  – ПОМОЗИТЕ ДА ПРЕЖИВИМО И ОПСТАНЕМО НА КиМ И СРБИЈИ ЦЕЛОЈ,
  – КАО ШТО СТЕ МНОГО ПУТА ДО САДА !
  – ЗАУСТАВИТЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИКЕ КАО ШТО КАЖЊАВАТЕ У СВОЈИМ РЕДОВИМА,
  – ЈЕР СМО ЈЕДАН ИСТИ НАРОД
  – И БИЋЕМО МНОГО ЈАЧИ КАДА СЕ УДРУЖИМО КАО ШТО ЖЕЛИМО !

  Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s