ЦРНА ГОРА: СРПСКА ЛИСТА НА СВЕТУ ПЕТКУ – ПРОТЕСТ ПРОТИВ “СОДОМЕ И ГОМОРЕ” – ЗА СПАС ПОРОДИЦЕ И РАЗУМА


ЦРНА ГОРА: СРПСКА ЛИСТА НА СВЕТУ ПЕТКУ – ПРОТЕСТ ПРОТИВ “СОДОМЕ И ГОМОРЕ” – ЗА СПАС ПОРОДИЦЕ И РАЗУМА

26.07.2013. ел.поштом, за ФБР уредник Биљана Диковић

 Председник СРПСКЕ ЛИСТЕ фото: vijesti.me

Добрило Дедеић,
Председник СРПСКЕ ЛИСТЕ
фото: vijesti.me

Српска листа организоваће протестну шетњу ,,За спас породице и разума”,  на дан Свете Петке, 27. октобра у Подгорици, исказујући протест због скрнављења Крсне славе бројних православних вјерника од стране промотера и финансијера тзв. ,,Параде поноса”.
Добрило Дедеић, председник Српске листе очекује масован одзив грађана Подгорице, без обзира на њихову националну и верску припадност.
“Уважавајући да је Црна Гора вишевјерска и вишенационална држава, немамо никакву  политичку или психолошку баријеру да нам се придруже римокатолици или муслимани који сматрају да је јуче у Будви извршен удар на традиционално друштво које је допринијело богатству различитости и моралу на овим просторима” – каже Дедеић.

Он је додао да Српска Листа пружа подршку свима који су у Будви недужни ухапшени као жртве европских и НАТО интеграција, а “њихова кривица се огледа у томе што цијене ријечи Библије, светих отаца, са једне; Кур’ ана, са друге; или оних који се здравим разумом и моралним начелима, макар били и атеисти, противе паради срама, са треће стране”.

“Вишедневно медијско насиље и јучерашње провокације од стране ЛГБТ популације, представника парламентарних странака, дијела медија и појединих профитерских невладиних организација, заслужују снажну осуду у друштву у коме се завјет предака брани без обзира на то ко су финансијери Содоме и Гороме на улицама Будве” – јасно је поручио председник Српске Листе.

Функционери и активисти Српске Листе, без страначких обележја, изаћи ће 27. октобра, “у име права већине да је не тлачи мањина”, да поруче да је духовно и свако друго здравље најважније.
Њихово једино “оружје” и обележја биће православне иконе, а очекују благослов епархија Српске православне цркве у Црној Гори. Такође, уколико се још нека политичка партија или НВО јаве да учествују са њима у овом протесту, врло радо ће их прихватити као суогранизаторе.

На крају писма “упозорили су јавност” на то да је 24. јул по новом, а 11. јул по старом, односно православном календару, датум годишњице Мартинићке битке.
“Свакоме са прстом образа и грамом части, све је јасно јер нас посматрају вјекови и Свети Петар Цетињски!”

Подгорица, 25. јул 2013

ПОРОДИЦА

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s