Република Српска гради у Косовској Митровици стамбени објекат и Културни центар


Република Српска гради у Косовској Митровици стамбени објекат и Културни центар

Косовска Митровица – Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић положио је јуче у Косовској Митровици камен темељац за изградњу стамбеног објекта и културног центра Републике Српске, за који ће Влада Српске издвојити 500.000 КМ.

25.07.2013. Глас Српске, за ФБР приредила Биљана Диковић

република српска гради на КиМ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић оценио је да је ово потез солидарности који Република Српска показује према напаћеном српском народу на Косову и Метохији.

“Ријеч је о објекту са осам станова за смјештај српских породица протјераних са југа Косова и Метохије, а у оквиру кога ће бити пословни простор предвиђен за културни центар Републике Српске и Центар за социјални рад Косовскомитровачког округа”, прецизирао је Ђокић.

Министар је навео да ће Српска путем овог културног центра у наредном периоду моћи да развија различите видове културних и других садржаја. Ђокић је најавио да ће станови бити завршени за најдуже три месеца када ће се породице моћи да се уселе.

“Срећан сам и поносан на то што су, прије свега, Влада и парламент Српске подржали ову акцију и што ће овим бити очувана наша истинска, братска повезаност и несебична љубав коју његујемо као народ, а посебно у ситуацији када је дијелу нашег народа тешко, као што је Србима на Косову и Метохији”, рекао је Ђокић.

Навео је да је српским представницима пожелио да пронађу начина да буду мудри и храбри и да заједно са властима у Београду донесу најбоље политичко решење које ће помоћи да Срби трајно остану на Косову и Метохији.

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s