Ексхумација у Бућа потоку: Породицама дозвољен приступ, новинари отерани – Масовна гробница на депонији


Ексхумација у Бућа потоку: Породицама дозвољен приступ, новинари отерани – Масовна гробница на депонији

Сарајево – На сарајевској градској депонији у Бућа Потоку, гдје је у току ексхумација српских жртава из велике масовне примарне и секундарне гробнице, данас поново није дозвољен приступ новинарима, преносе агенције.
25.07.2013 14:10 | Агенције, РТРС, Глас Српске, Та ФБР приредила Биљана Диковић

ексхумација Буће Сарајево депонија

Иако је породицама несталих улаз данас био дозвољен, они су демонстративно напустили депонију, јер је новинарима било забрањено да присуствују ексхумацији.

Новинарским екипама и породицама несталих сарајевских Срба, иако је Тужилаштво БиХ дало одобрење, директор депоније прије три дана није дозволио приступ мјесту гдје се врши ексхумација.

Предсједник Удружења породица заробљених и несталих лица Сарајевско–романијске регије Милан Мандић рекао је раније да има сазнања да је на овој депонији закопано више десетина Срба из Сарајева који су остали лојални тадашњој БиХ.

Мандић вјерује да је на овој депонији завршила већина сарајевских Срба за којим се данас трага, а ријеч је о око 350 цивила из свих сарајевских општина.

Он је додао да овдје није ријеч о класичној депонији, већ о масовној гробници и мјесту ратног злочина.

Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић рекао је раније да ће ископавање на депонији трајати више мјесеци, јер су ту и примарне и секундарне гробнице.

Он је подсјетио да су, приликом пробног ископавања, наишли на скелетне остатке, да радови иду полако, те да ће трајати више мјесеци.

Очекујемо да нађемо неколико десетина тијела убијених људи који су на ову локацију довезени искључиво ради сакривања и прикривања ратног злочина – рекао је Мишић.

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Главна депонија у Сарајеву – масовна гробница убијених Срба!

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s