Дачић: На шиптарске изборе изаћи ће и Срби у Шумадији!? (клопка је спремљена?!)


РЕДАКЦИЈСКИ КОМЕНТАР: Из авиона се види да су све карте бачене на шиптарске квазиизборе који треба да се одрже 3. новембра 2013. и да се све врти око тога – како постићи што већу излазност Срба на тим изборима. Србима са КиМ је јасно да излазак на ове изборе значи затезање омче око врата коју им је (“из најбоље намере” и ради њиховог добра !?) намакла српска власт у сарадњи са Тачијем.

Улог за српску власт је превелики и мора се играти на сигурно! Као што се може закључити из доле наведеног текста, већ је спремљена добитна комбинација! Реч је о томе да ће Дачић и Тачи омогућити да на изборе изађу сви који су РОЂЕНИ НА КиМ, дакле и они који тренутно живе у Ц.Србији (и прогнани и избегли АЛИ и сви они који су РОЂЕНИ на КиМ а одселили су се пре много година).

Откуд толика великодушност – упитаће се неко неупућен, док  упућенима одједном постаје јасно због чега је Тачијева власт неколико година уназад “помагала” тј. КУПОВАЛА баш те Србе (који су РОЂЕНИ на КиМ, а тренутно живе у ц.Србији)  и због чега је Дачићев режим све то толерисао!

Ту такозвану Тачијеву “помоћ” уназад неколико година (уз прећутну сагласност државе Србије) примао је велики број старијих особа (услов је био да буду старији од 65 година и да су рођени на КиМ). Реч је о износу од 45 евра месечно. На жалост то је била довољна цена по којој је (како ћемо видети) купљена лојалност великог броја Срба… Треба само погледати редове испред страних банака где редовно и стрпљиво стоје те деде и бабе (који само из тог разлога једном месечно путују на Косово и Метохију) и постаће свакоме јасно да су то људи којима је врло лако манипулисати, који мисле да је то што примају заиста “помоћ”, и који ће се те “помоћи” врло тешко одрећи, што због похлепе, што због стварне немаштине.

Од прошле 2012. године, додатни услов да наставе са тим “примањима” био је да поседују шиптарске личне карте тј да прихвате држављанство квазидржаве Косово – ШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ БРОЈ И УЧИНИО! И на то је држава Србија (по договору?) жмурелa…

И као што ништа на свету није бесплатно – дошло је време да Тачи од њих затражи противуслугу! Довољно ће бити да неко тим продатим душама саопшти да је услов да наставе са примањима САМО ТО да изађу на “шиптарске изборе”…

И шта је поента целе приче? Без обзира колико ће се Срби који ТРЕНУТНО ЖИВЕ на КиМ противити изборима, без обзира на њихов бојкот, Дачић и Тачи су обезбедили одзив приличног броја КУПЉЕНИХ Срба који су рођени на КиМ а тренутно живе у ц. Србији од којих се велики број њих одселио пре 50 или 30 или 20 година, засновао живот на другом месту и којима је више стало да задрже свој месечни приход од Тачијеве квазидржаве (од крвавих шиптарских пара?) него до своје постојбине…  Паклена замка је спремна.

***

Дачић: На Косову ће гласати и Срби у Шумадији

Аутор: МОНДО/Вести/Агенције
24.07.2013. | 08:29

У Бриселу премијери Ивица Дачић и Хашим Тачи са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон разговарали о појединостима изласка Срба на локалне изборе на Косову и Метохији. О осталом без конкретних договора.

dacic-taci-eston_11(Из фото архиве)

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон саопштила је после разговора да су се премијери из Београда и Приштине сагласили да треба предузети све конкретне акције како би локални избори на Косову имали добру излазност.

“Састала сам се данас са премијерима Дачићем и Тачијем како бисмо разговарали о даљој имплементацији априлског споразума о дијалогу у циљу нормализације односа између две стране”, саопштила је Ештон по завршетку састанка у Бриселу.

Према њеним речима, два премијера су разговарала о припремема за локалне изборе на Косову, који су заказани за 3. новембар, и “сагласили су се да би требало предузети све конкретне мере како би се обезбедило да избори имају добру излазност”.

“Рад на имплементацији ће се наставити у наредним недељама истим интензитетом, како бисмо сачували досад постигнути добар темпо”, рекла је Ештон.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да је по питању организације локалних избора на Косову постигнут значајана напредак.

“Још једном смо дефинисали оно што мислимо да је важно за наш народ на КиМ, а то је да Срби могу да гласају са личним документима која и сада поседују, а договорено је и да треба наћи механизме и организовати гласање интерно расељених лица и свих који су рођени на Косову и Метохији“, рекао је Дачић новинарима након састанка, појашњавајући да ће моћи да гласају и Срби којима је боравиште у централној Србији.

Према његовим речима, договорено је и да се обезбеди место за учешће представника српске листе у Централној изборној комисији и другим изборним телима.

“Потврђена је још једном улога ОЕБС у организацији, спровођењу, надгледању избора и верификацији резултата”, рекао је Дачић.

Он очекује да у наредним данима буду постигнути договори о телекомуникацијама и енергетици, а како је рекао данас се разговарало и о полицији, док су према његовој оцени тренутно најудаљенији ставови две стране по питању правосуђа.

Дачић је рекао да је следећи састанак 27. августа, а за наредне дане најавио је разговоре који ће се одвијати на нивоу радних група.

“Нама је најважније да Срби учествују на локалним изборима, не зато да би потврдили или помогли Бриселски споразум или да би заокружили приштинску независност него пре свега да бисмо помогли сами себи, Србији, нашем народу, да Срби на Косову први пут добију и легалне и легитимне међународно признате представнике које су до сада неки у  свету звали илегалним институцијама”, нагласио је српски премијер.  

Он је рекао да је српска делегација у разговорима наишла на уважавање европских представника, и да су ови преговори статусно неутрални.

Након четири сата разговора Тачи је изјавио да је остварен значајан напредак у организацији локалних избора на Косову с циљем да што већи број Срба изађе на изборе.

332874_ivica-dacic--hasim-taci--beta--mup-srbije_f
“Састанак је протекао у доброј вољи, а када је реч о телекомуникацијама и енергетици није постигнут коначан договор, али у наредним данима се очекује да још неке ствари буду коначно разјашњене, након чега ће бити могуће постићи договор”, рекао је Тачи након састанка.

Према његовим речима, датум следећег састанак биће договорен са баронесом Ештон.

Поред Дачића, у разговорима у седишту Европске службе за спољне послове из Београда су учествовали су и вицепремијер Александар Вучић, министар правде Никола Селаковић, саветник председника Србије Марко Ђурић и шеф Канцеларије за КиМ Александар Вулин.

За разлику од ранијих састанака када је висока представница имала прво одвојене сусрете са премијерима, данас је састанак почео тројним сусретом.

На дневном реду је била примена Брисеског споразума, као и телекомуникације, енергетика и локални избори на Косову, како је најавила портпаролка високе представнице ЕУ Кетрин Ештон.

“Знате да имамо план који је био усвојен и они ће сада видети какав је напредак постигнут и шта је потребно да се догоди у наредним седмицама и месецима да би споразум био до краја имплементиран”, рекла је портпаролка Маја Коцијанчић.

Како је истакла Коцијанчич, имплементација је кључна а времена нема много.

“Планови који су усвојени су доста амбициозни, а морају да се примене”, рекла је она.

Коцијанчич је рекла и да су се раније данас већ састале радне групе које разговарају о телекому и енергетици, и то ће сигурно бити теме и у оквиру дијалога.

Како је додала, једна од тема разговора биће и локални избори на Косову и Метохији, заказани за 3. новембар, јер је то једна од главних тачака бриселског споразума и плана за имплементацију.

На питање да ли појачан састав српске делегације сугерише да се очекује неки конкретан договор, Коцијанчић је рекла:

“Поменула сма већ да су се састале и радне групе и зато су обе делегације јаче. Вицепремијер Вучић је био овде више пута. Оно што је за нас важно јесте да и једна и друга страна наставе рад на имплементацији споразума и у том контексту треба гледати и данашњи састанак.”

 

Advertisements

2 comments

 • Милан Топлица

  Vlast Srbije sada će da raspiše izbore i u Srbiji da bi se poklopli sa izboirima koje raspisuje Tači i na taj način će biti prezentovano širokim narodnimmasama kao tobože su sačuvali Kosovo a Srbi sa KiM-a će biti krivci ako se ne izaže na izbore jer zaboga izbori su na celoj teritoriji Srbije pa samim tim i na Kosovu i Metohiji , BOJKOT IZBORA svuda i u Srbiji i na Kosovu i Metohiji , nema rzlike između neprijateqa Tačija i Dačija , vUČKa , NToma diploma i svi ostali vele mega izadjnici Srbije!

  Like

 • Vitomir Peric

  E moj Dacicu, tebi ce Bog da sudi sto predajes nesto sto nije tvoje i sto su nasi sveti Preci krvlju branili i cuvali. Srbija sa ovim i ovakvim predstavnicima vlasti UMIRE, i njena smrt ce biti konacna kada udjemo u tu prokletu EU.
  Bog ce svima nama da sudi za sve sto ucinismo i ne ucinismo. Slava Njemu.

  Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s