ДСС: Уставни суд ћути о Бриселском споразуму на притисак Цвијана, Селаковића и Дачића


ДСС: Уставни суд ћути о Бриселском споразуму на притисак Цвијана, Селаковића и Дачића

23. 07. 2013. Пресс

Посланичка група Демократске странке Србије (ДСС) послала је данас отворено писмо председнику Уставног суда Србије (УСС)  Драгиши Слијепчевићу поводем неоглашавања тог суда за оцену уставности бриселског споразума.

samardzic aligrudic

Потпредседник ДСС Слободан Самарџић, након предаје писма на писарници Уставног суда, новинарима је рекао да се овде ради о евидентном “марифетлуку УСС”.

“УСС избегава да ради свој посао, очигледно под притиском државних органа… Целокупну политику у вези са Косовом и Метохијом државни органи воде нелегално и противзаконито, вануставно”, оценио је Самарџић.

Према његовим речима, тај суд се о њиховим предлозима за испитивање уставности и законитости уредби које су донете у време Борка Стефановића, као и оцене уставности Бриселског споразима и плана његове имплементације није огласио пуних девет месеци.

Он је додао и да су државни органи у четири наврата послали писмо Слијепчевићу са захтевом да се застане са захтевом за испитивање уставности и законитости бриселског споразума.

Прво писмо, како је додао, стигло је од председника одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србије Владимира Цвијана, а друго од министра правде Николе Селаковића. Друга два писма, тврди Самарџић, стигла су од премијера Ивице Дачића.

“У овој држави очигледно ради ко шта хоће, продаје и издаје део територије државе… Уставни суд не ради свој посао и тиме саучествује на предавању КиМ Албанцима”, рекао је Самарџић.

Говорећи о разлозима неоглашавања УС, Самарџић је рекао да је тај суд донео закључак још 18. јуна, али који неће ступити на снагу до краја септембра омогућавајући, како тврди, влади да до тада донесе посебан закон о АП Косово и Метохија, којим би се наводно решила сва спорна питања.

Извор: Тањуг

Advertisements

One comment

  • Милан Топлица

    У уставном суду све пизде ( опростите ми на речник) јер се плаше да ће остати без посла а сви они размишљају са џепом, даље од сопственог џепа и не виде.

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s