Др Драган Петровић: Бриселски параф је капитулација, катастрофални потези ка ЕУ се настављају, медији блокирани, излаз – уједињење родољубивог србства


Др Драган Петровић: Бриселски параф је капитулација, катастрофални потези ка ЕУ се настављају, медији блокирани, излаз – уједињење родољубивог србства

Незаинтересованост српских политичара да реше питање мирног и безбедног живота Срба на Косову и Метохији и погрешна политика у прошлим временима, као и спрега политике и званичне СПЦ, довела је до оваквог стања. То је резиме узрока и последице… Да се подсетимо, издаја КиМ почела је од Цркве: прво су политичари, домаћи и страни, са званичним епископима и патријархом спроводили своју политику која се није слагала са родољубивим и православним ставом епископа рашко-призренског Господина Артемија, па су га протерали – уклонили “да не смета интересима Тачија, ЕУ, САД и садашњих власти”… А онда су, на срамоту србства и Светога Саве – први дечански монаси са Косова и Метохије узели “држављанство непостојеће квазидржаве Косове” и још позивали и народ да учини исто… Они и дан-данас имају “одличну сарадњу” са свим окупаторима и сепаратистичким вођама “Косове”… Тренутно је ” на бриселском списку” и имовина државе Србије као и вредно духовно богатство манастира и цркава на светој србској земљи… НЕКО СЕ УСУДИО ДА ТИМЕ ТРГУЈЕ, А КО ЈЕ ПОМИСЛИО, А КАМОЛИ УРАДИО БИЛО ШТА У ТОМ СМЕРУ ДО САДА И УБУДУЋЕ, ИМАЋЕ ЗА ВРХОВНОГ СУДИЈУ ГОСПОДА… А до тада – не смемо ћутати, ћутањем се издаје и Бог и Отаџбина и род србски…

23.07.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

драгана и николић први смо

Први смо по задужености, броју незапослених, броју захтева за датум, извињењима, брисању историје страдања и постојања тако бришући и жртве свих окупатора, домаћих издајника и непријатеља, забрани и заборављању и ћутању о геноциду и етничком чишћењу Срба са свих територија и у свим областима, од људског живота до духовних, природних, економских и осталих вредности… Тако говоре будни – јер су видели шта се догађа, али то су ретки Срби и Србкиње данас…

Многи покушавају да се пробуде у овом и оваквом времену, они излаз из ове ситуације не виде, јер га кажу, једноставно нема… а чињеница је и да се и не труде да виде од својих личних победа и пораза прошараних медијском манипулацијом, серијама и фармама…

Трећи су сагледали ситуацију и закључили да је на овој нашој планети Земљи завладало правило какво важи у рекама, морима и језерима, у том рибљем свету, велике рибе једноставно једу мале. Србија је у војном геостратегијском смислу врло значајна држава света и уколико се не приближи и ојача сарадњу са народом братске Русије биће “поједена” то јест нестаће са “карте света”.

Четврти сматрају да државе које су признале независност лажне државе коју су створили албански сепаратисти и исламски терористи на територијалним просторима Србије, то јест на Косову и Метохији, уз снажну политичку и војну подршку САД и низа других католичко протестантских држава света, окупљених око нецивилзацијске, бруталне и врло агресивне војне силе зване НАТО, у крви и прогону србског хришћанског народа, не заслужују да у Србији имају своје политичке и дипломатске представнике, камоли да Србија уђе у државну заједницу са њима.

Економска ситуација у Србији је најблаже речено у хаосу и иде даље ка потпуном краху… незапосленост, сиромаштво грађана коме се не види крај су паралелна омча око врата свом србству.

Будни су изгледа само Срби са севера Косова и Метохије. Боре се свих ових тринаест година са алама и аждајама са свих страна… и када су неки помислили да нема излаза – они, уставобранитељи и витезови са барикада србства нашли су снаге да учине још нешто за себе и Србију. Формирали су АПКиМ – на шта имају право по Уставу Србије. Али, то је био “прст у око велеиздајницима србства” и изазвало је реакције код оних који су решили да Косово и Метохију предају у руке ратном злочинцу Хашиму Тачију по цену последњег Србина и вековне србске територије.

Премијер Србије Ивица Дачић то је коментарисао “не може да реагује на нешто што не постоји”… додуше то није чудно јер за њега изгледа ни као министра полиције ни као премијера ни ти Срби са севера КосМета не постоје…
Селаковић је у јутарњем програму РТС-а изјавио да Срби са Севера Косова немају подршку државног врха Србије и да је овај поступак непромишљен!? Било је још изјава, да их сада не набрајам, за то је требало, а и дан-данас за све њихове изјаве – треба добар желудац…

За коментар данашње веома компликоване и наоко безизлазне ситуације у којој се Србија нашла са овим и оваквим руководством, везано за Косово и Метохију, економију, издају државних интереса, “пријатељима” и “непријатељима” у свету, тренутној расподели снага, “улазак” Србије у ЕУ, па чак и најављено чланство у за Србе агресорском НАТО савезу, замолили смо др Драгана Петровића, уваженог стручњака у области историје, економије, социологије и политичких наука… 

05_dragan-petrovic_470_300

Др Драган Петровић: Бриселски параф је капитулација, катастрофални потези ка ЕУ се настављају, медији блокирани, излаз – уједињење родољубивог србства

Ситуација је веома тешка, јер су атлантистичке снаге које су нас притискале практично две деценије и при томе наилазиле на организован отпор српства, успеле у последњих неколико година, “иза сцене” да придобију управо водеће политичаре странака које нису учествовале у петооктобарском преврату, односно неке најближе сараднике Шешеља и Слободана Милошевића.

Тако су се на парадоксалан начин у годинама када Америка и њени најближи савезници доживљавају озбиљан пад утицаја у свету, посебно од настанка светске (заправо по свом нуклеусу и кључним последицама, западне) економске кризе и бржем успону земаља БРИК, управо политичари који су у протекле две деценије предњачили, у често погибљеном и непотребно жустром улажењу у сукоб са тада изузетно доминантним англосаксонским силама и Немачком, управо сада, када се ситуација и однос снага у свету лагано али евидентно мења у српску корист, потпуно подредили тим силама, представљају њихове колаборанте и предњаче у невероватним уступцима и предајама елементарних српских националних интереса, посебно по питању Косова и Метохије. 

Са једне стране се наставља погибљена примена неолибералне економије чији је главни протагониста Динкић, што се очитава у наставку задуживања, неинвестирања и улагања продатих средстава од приватизација у буџет, подстицање потрошње, држање по сваку цену прејаког динара, уз пад привредних активности и пораст увоза и опадање извоза, што је последица са једне стране форсирања прецењеног курса динара, а са друге стране одржавање високих каматних стопа Народне банке и лошег рада пословних банака, које се у највећем налазе у поседу странаца (једна од најкатастрофалнијих у низу катастрофалних Динкићевих потеза још 2001-2002. године уништење кључних домаћих банака).

Због константног неинвестирања у протеклих 13 година, осећа се крах и пропаст привреде која је пред банкротом, и која се додатно задужује одлажући банкрот.

За ово би неко морао да одговара, а то су људи који су и даље на функцијама, као и део колонијалне компрадорске елите, која је из себичних и квислиншких разлога подржавала погрешан привредни концепт наметан из иностранства од споменутих сила, чију су иделогију, али и личне бенефиције прихватили и компрадорски део елите, и део политичке елите о којем сам говорио, а пре свега ДС, ЛДП, Г 17 и Друга Србија у целини, а у последњој години, самоубилачки за земљу и народ, прихватила да наставља и нова власт.

Наставља се форсирање политике наставка пута ка ЕУ, иако су се ствари драстично измениле како у самој ЕУ (криза), везано за (не)пристанак даљњих ширења, до невероватних уцена и неодговарајућег интереса Србије ка наставку интеграција по оваквим условима, посебно по питању Косова и Метохије.

По питању Косова и Метохије катастрофални потези су се наставили, где је супер-финале Бриселски параф, који представља капитулацију.

Медији су и даље блокирани и то више него у претходним годинама.

Једини излаз из ове ситуације, је прегруписавање опозиције, њено ако не уједињење, онда што тешња сарадња, подразумевајући улазак и нових људи и идеја у политику, које би требало да ојачају раштимоване опозиционе редове. Кад мислим опозиција, ту онда мислим на странке ван контроле наших страних противника, а то су још само Двери, ДСС и СРС, као и низ патриотских организација и покрета, интелектуалци, синдикати, студенти и др.

Збуњујућа је пропуштена шанса опозиције да већ од јесени 2012. кад је било јасно куда Влада води земљу, није кренула одлучније у деловање и прегруписавање. У том правцу су неопходни и нови људи, идеје па и покрети у нашој политици, да би се ојачали редови опозиције.

Црква би требало још одлучније да подржи Србе са Косова, и да настави на сваки начин критику власти за промашене потезе.

***

Драган Петровић 

Др Драган Петровић (Београд), дипломирао је на четири факултета у оквиру државног универзитета у Београду, на којима је претходно паралелно студирао и то: на Економском (1999), на Социологији (2000), на Историји (2000) и на Политичким наукама (2002).
Завршио је Постдипломске студије на Географском факултету у Београду, на одсеку Економска географија и одбранио магистарску тезу «Развој и размештај индустрије Београда у XIX и XX века» 2003. године. Завршио је Постдипломске студије на Факултету политичких наука у Београду, одсек Међународни односи и одбранио је магистарске тезу «Француско – југословенски односи у време Алжирског рата 1952-1964.» 2008. године.
Докторирао је на Природно математичком факултету у Новом Саду, област Политичка географија 2007. године са темом дисертације «Русија на почетку 21. века – геополитичка анализа».
Стално је запослен у Институту за међународну политику и привреду у Београду, као Виши научни сарадник.

Advertisements

2 comments

 • Gospodine Profesore, tačno je da je ovo što je urađeno ( ne izuzimam ni borka pivopiju) katastrofa.
  Međutim da bi čovek bio moralan, on ne sme da ima ovakve biografije kakve imaju oni koji su sada na vlasti.
  A da je stvar odlučena mnogo ranije mogli smo da posumnjamo posle cepanja radikala, ili najkasnije (ali je već bilo kasno) kada je stigla čestitka 2 sata pre zatvaranja izbornih mesta. Sve posle toga je “već viđeno” sve od 95-e.
  Formiranje vlade onakve kakva je formirana, je nastavak politike prodaje i predaje Kosova i Metohije tj.kapitulacija.

  Like

 • Odgovarat che kad tad za izdaju zemlje…..Dogodine u Prizrenu!

  Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s