ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ КиМ: СРБИ НЕЋЕ УЧЕСТВОВАТИ НА “ТАЧИЈЕВИМ ИЗБОРИМА”


ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ КиМ: СРБИ НЕЋЕ УЧЕСТВОВАТИ НА “ТАЧИЈЕВИМ ИЗБОРИМА”

Срби са севера Косова одлучни су да неће изаћи на предстојеће локалне изборе које је за новембар расписала влада Хашима Тачија. Док их власт у Београду упозорава да би у том случају изборне листе под утицајем Приштине победиле и формирале руководство Заједнице српских општина, локални лидери одбацују тај аргумент и поручују – нећемо да учествујемо у заокруживању косовске независности!

22.07.2013. СРБИ НА ОКУП инфо, за ФБР приредила Биљана Диковић

сви издајници србски - председник и камарила

ОНИ СПРОВОДЕ ИЗДАЈУ СРБИЈЕ И СРБСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА ПО БРИСЕЛСКОМ РЕЦЕПТУ: НИКОЛИЋ И САРАДНИЦИ

 

– На изборе ће сигурно изаћи Албанци који живе у појединим местима на северу, изаћи ће Бошњаци, изаћи ће нека српска листа, може да се деси да имамо неке листе које су под прикривеним утицајем Приштине, односно Хашима Тачија и оне ће онда формирати власт у тим општинама. Они би формирали руководство Заједнице српских општина, располагали средствима те заједнице, одлучивали о економским питањима тих општина које чине заједницу, о образовању, здравству – каже Милован Дрецун, председник скупштинског одбора за Косово и Метохију.

 

На такве аргументе представници локалне власти одмахују главом.

 

То није довољан аргумент, нити је ствар за убеђивање. И косовски Албанци нису учествовали десет година на изборима које је организовао званични Беогарад, па су дошли у ситуацију да проглашавају независност. Зашто да Срби учествују у изборима за косовске институције ако их не признају? За нас је то замка којом се даје легитимитет једнострано проглашеној независности, односно помаже у њеном заокруживању – каже Раденко Недељковић, начелник Косовско-митровачког округа. Он додаје да “не може да схвати” да неко Србе подстиче да учествују на изборима.

 

– Званични Београд можда има могућност да не призна независност Косова, али ми ћемо, нашим учествовањем на тим изборима, дати легитимитет тој независности – каже Недељковић.

 

Посланик ДСС-а Марко Јакшић више пута је поновио да би излазак Срба на локалне изборе на Косову био рушење Устава Србије.

 

Калкулације о могућем албанском председнику општине у Косовској Митровици, и сличним порукама које је послао и Александар Вулин, Јакшић назива глупостима.

 

Ван сваке логике је да, рецимо у општини Зубин Поток буде председник неко из албанског села Чабра, одакле би могло да гласа 50-ак људи. Потребно је бар десет одсто излазности да би ти избори могли да се сматрају успелима. Друга ствар је јако важна, а то су претње званичника из Београда да ће тенкови Кфора ући на Север уколико не изађемо на изборе. Подсетио бих их да су тенкови Кфора већ 15 година ту, а то што раде је јако ружно, подједнако ружно као прича да Срби нису политички зрели. То нам је поручио Вулин, као да циљ његове канцеларије није да нас држи у саставу Србије – каже Јакшић.

 

Ивановић: Шта ће нам туђе

 

– Хоћемо да резултат преговора Београда и Приштине буде нешто што ће Србима на Космету гарантовати бољи живот, а не да наше институције оставимо и прихватимо туђе, Тачијеве. Не можемо своју државу Србију заменити за албанску државу – оцењује Милан Ивановић, председник Српског националног већа северног КиМ.

 

Вулин се удвара

 

– Знам да ће српски народ изаћи на изборе и да ће бити са својом државом. Срби са Косова су најлојалнији део државе Србије и то су и доказали тако што су много допринели да добијемо датум – казао је Александар Вулин, шеф Канцеларије за КиМ.

 

Ј. Л. Петковић – Вести

Advertisements

2 comments

  • USS igra kako USA svira. Vrteska vlasti ne poznaje casti. !!!

    Like

  • DRZAVLJANI SRBIJE NEPRIZNAJE NEZAVISNO SIPTARSKO KOSOVO – OSTALO RESICE SE KAD TAD

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s