Милосрђе на делу – Приватни извршитељ преузео на себе дуг седам породица


ФБР: Како сазнајемо, младић који је учинио ово дивно дело милосрђа је пореклом са Косова и Метохије што чини његов подвиг још значајнијим. Марково дело, као пример братске љубави, нека буде на понос и част пре свега његовој породици и пријатељима али и свим Србима са Косова и Метохије где је одрастао, као и свим сународницима где год се налазили…

***

Хумано: Приватни извршитељ преузео на себе дуг седам породица

Аутор: Р. Булатовић 17.07.2013.
Извор: 24 сата

Уместо да наплати дуг од седам породица које због веома лоше финансијске ситуације нису плаћале рачуне за струју, комуналије и телефон, приватни извршитељ из Београда Марко Вукићевић (31), учинио је, за данашње прилике, нешто невероватно. Преузео је на себе обавезу да измири та дуговања у укупном износу од око 300.000 динара.

Марко

Марко Вукићевић | Фото: Оксана Тоскић

АЛТРУИСТА – Све је почело након што је по нашем позиву због доспелости дуга, у канцеларију дошла жена која је на вратима доживела блажи инфаркт, па смо морали да зовемо Хитну помоћ. Била је у веома лошем здравственом стању и успела је да нам исприча како са породицом тешко живи. Ни супруг, ни деца не раде, а тог дана је и фрижидер престао да ради. Била је очајна. Тада сам одлучио да преузмем део њеног дуга – каже Вукићевић.

Колеге из канцеларије су прионуле на посао и међу стотинама случајева, пронашли породице које су биле најугроженије, буквално на рубу егзистениције. Неки од њих се хране у народним кухињама, а међу дужницима је и самохрана мајка која је успела да ишколује двоје деце, али ниједно нема посла.

Овај хумани гест била је сламка спаса и за самохрану мајку са двоје деце из Земуна.

– Нашла сам у поштанском сандучету позив да се јавим у Маркову канцеларију због дуга за струју. Кад сам дошла била сам преплашена јер нисам знала шта ме чека. Жену која ме је дочекала на вратима, питала сам где ће моја деца да спавају ако ми заплене стан. Била сам очајна. Тада ми је Марко рекао да ће преузети део мог дуга. Почела сам да плачем јер нисам веровала да се то мени дешава. Ко данас преузима било чији дуг? – каже самохрана мајка, која није желела да јој спомињемо име због сина и ћерке.

Ова жена данас размишља како да му се захвали. Не може себи да приушти већи луксуз, али Марку ће купити чоколаду.

Advertisements

One comment

  • 99POSTO SRBA KOJI OVO PROČITAJU,PRVO ĆE DA PITAJU”A ODAKLE NJEMU PARE DA PLATI TUĐE DUGOVE”.
    MARKU BOG NEKA DA SVE NAJBOLJE U ŽIVOTU.
    STVARO ZVUČI NESTVARNO DA DANAS NEKO OVAKO URADI.

    Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s