Детроит “умро“, проглашен банкрот!


00

Оцени

Детроит “умро“, проглашен банкрот!

Детроит, најмногољуднији град у америчкој савезној држави Мичиген, постао је највећи град у америчкој историји који је прогласио банкрот. Буџетски деицит Детроита превазишао је 380 милиона долара, а дугорочни дуг би могао да износи фасцинантних 17-20 милијарди долара…

19. 07. 2013. Бета, Вести| фото: Beta/AP/P. S./inlandpolitics.com

341057_detroit-bankrot-2013--foto-beta-ap-p-s-inlandpolitics-com_f
Држава Мичиген је у марту унајмила стручњака за банкрот Кевина Ора да извуче Детроит из финансијског бездана, али то се завршило тако што је он прогласио банкрот, не успевши да убеди кредиторе, синдикате и пензионе одборе да помогну у свеобухватном финансијском реструктурирању финансија града.

Верује се да је буџетски дефицит Детроита превазишао 380 милиона долара. Он је навео да је дугорочни дуг већи од 14 милијарди долара, и могао би да износи између 17 и 20 милијарди долара.

Бројни фактори утицали су на раст несолвентности Детроита. Тај град је између 2000. и 2010. изгубио 250.000 становника, и сад има нешто више од 700.000 грађана.

Детроит је напустио највећи број припадника из редова средње класе, али и пословних људи, који су тако са собом однели новац за порезе. Последњих месеци, град је 10.000 својих запослених плаћао из државног буџета.

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s