ОПЕТ ИЖИВЉАВАЊЕ ХАШКОГ КАЗАМАТА: ЗАБРАНИЛИ СВЕ ПОСЕТЕ ШЕШЕЉУ

Хашки трибунал забранио све посете Шешељу

“Иживљавање  Хашког трибунала над председником Српске радикалне странке проф. др Војиславом Шешељем се наставља” каже се у саопштењу СРС.

18.07. 2013. сајт Српске радикалне странке, за ФБР приредила Биљана Диковић

ШЕШЕЉ

Данас је заменик секретара МКСЈ Кејт Мекинтош обавестила др Шешеља да су му забрањене и приватне, односно породичне посете. Заменик секретара је обавестила  председника српских радикала да би евентуалне приватне посете биле могуће под условом да неко из Трибунала буде присутан тим посетама и да прати сваку изговорену реч.

Војислав Шешељ није прихватио овај услов зато што је то дискриминаторски у односу на остале хашке притворенике који имају редовне и ненадзиране посете не само чланова породице већ и пријатеља и свих других лица које притвореник жели да прими.

Подсећамо да је Секретаријат Хашког трибунала пре месец дана забранио др Војиславу Шешељу привилеговану комуникацију са правним саветницима и онемогућио га да четири месеца пред најављено изрицање пресуде може имати било какву помоћ од правних саветника.

Српска радикална странка захтева од Хашког трибунала да прекину са дискриминацијом Војислава Шешеља и да му обезбеде третман какав имају сви притвореници у Трибуналу, а од надлежних органа у Србији тражимо да се коначно укључе у заштиту основних људских права др Војислава Шешеља, држављанина Републике Србије.

Vojislav-Seselj

***

ПРОТЕСТ због оваквог поступка хашког казамата изразила је и Вјерица Радета:

Позивам све пријатеље да поставе ову слику као профилну у знак протеста према Хашком трибуналу!

слобода шешељу

 

 

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s